Zoekresultaten Trials (44 resultaten)
-
ANTILOPE-studie (Alvleesklierkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met alvleesklierkanker. Onderzocht wordt of een nieuwe (chirurgische) behandeling - als aanvulling op de standaardbehandeling met chemotherapie - effectief is bij alvleesklierkanker die te uitgebreid is voor een standaardoperatie.
-
ARCADE studie (Alvleesklierkanker)
Onderzoek naar behandeling met hoge precisie bestraling bij patiënten met lokale terugkeer van alvleesklierkanker.
-
BESTDRAIN (Galwegkanker, Alvleesklierkanker)
Onderzoek naar behandelingen voor het afvoeren van gal voor patiënten met een door kanker verstopte galweg.
-
BUDDY - studie (onderzoek voor meerdere groepen kankerpatiënten)
Onderzoek naar een nieuwe vorm van mindfulnesstraining* voor patiënten met kanker of mensen die in het verleden kanker hebben gehad en die hun leven weer willen oppakken. *Toelichting mindfulnesstraining: Mindfulness is aanwezig te zijn in het hier en nu, op een vriendelijke en niet-oordelende manier. Door de training leert de patiënt bewuster aanwezig te zijn en onder ogen te zien wat er aan de hand is, ook als dat moeilijk of confronterend is. De patiënt leert op een andere manier omgaan met stress, nare gevoelens, gedachtes of ervaringen. Ook leert de patiënt wijzere keuzes maken, waarmee de patiënt beter voor zichzelf zorgt.
-
CIP - studie (Kanker tijdens de zwangerschap, Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar kanker tijdens de zwangerschap. Onderzocht wordt hoe vaak kanker tijdens de zwangerschap voorkomt en welke gevolgen dit heeft voor moeder en kind. Het onderzoek bestaat uit meerdere onderdelen. Patiënten kunnen deelnemen aan afzonderlijke onderdelen.
-
CLGK974X2101 - studie (Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met bepaalde vormen van uitgezaaide alvleesklierkanker, borstkanker, hoofd- en nekkanker, longkanker, slokdarmkanker, baarmoederhalskanker of melanoom. Onderzocht wordt of een combinatie van twee nieuwe middelen veilig en effectief is in het behandelen van de ziekte.
-
COMPRAYA - studie (Adolescenten en jongvolwassenen met kanker)
Onderzoek naar de (lange-termijn) medische en psychosociale gevolgen van kanker bij patiënten in de jongvolwassen leeftijd (18-39 jaar). Het doel is het verbeteren van de levensverwachting en kwaliteit van leven van jongvolwassenen met kanker.
-
CROSSFIRE - studie (Alvleesklierkanker)
Experimenteel onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met alvleesklierkanker waarbij de tumor vanwege de ligging niet door middel van een operatie verwijderd kan worden. Binnen deze studie wordt de effectiviteit van een nieuwe behandeltechniek, irreversibele elektroporatie (IRE), vergeleken met een nieuwe vorm van bestraling, de zogenaamde stereotactisch bestraling (SABR).
-
DIPLOMA-2 - studie (Alvleesklierkanker)
Minimaal invasieve versus open pancreatoduodenectomie voor pancreas en periampullaire tumoren (DIPLOMA-2): een internationale multicenter patient-geblindeerde gerandomiseerde studie Deze studie is verkort weergegeven en bevat geen volledige patiënteninformatie over dit onderzoek.
-
DRUG Access- studie (Alle solide tumoren)
Onderzoek om nieuwe anti-kankermedicijnen beter beschikbaar te maken en gegevens te verzamelen over de werkzaamheid en veiligheid van gerichte anti-kankermedicijnen die nog niet in aanmerking komen voor vergoeding.
-
DRUP-studie (Onderzoek voor meerdere groepen kankerpatiënten)
Onderzoek voor patiënten met vergevorderde of uitgezaaide kanker voor wie geen standaardbehandeling meer beschikbaar is. Onderzocht wordt of voor deze patiënten doelgerichte therapie - bedoeld voor andere kankersoorten, maar wel met dezelfde kankercelkenmerken - effectief is.
-
ENDURO- studie (alvleesklierkanker Maagkanker, Dunne darmkanker, galwegkanker, galblaaskanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor kankerpatiënten met een geblokkeerde maaguitgang. Onderzocht wordt of het plaatsen van een stent* als nieuwe doorgang voor eten bij een geblokkeerde maaguitgang een alternatief kan zijn voor een operatie. *Toelichting:Een stent is een buisje. In deze studie is dat een buisje tussen de maag en de dunne darm.
-
EXPECT-studie (Alvleesklierkanker)
De prognostische waarde van occulte peritoneale tumorcellen, gedetecteerd met ddPCR voor KRAS, bij patiënten met (bordeline) resectabel pancreas carcinoom. Deze studie is verkort weergegeven en bevat geen volledige patiënteninformatie over dit onderzoek.
-
FIBROPANC-1 studie (Galwegkanker, Dunnedarmkanker, Papiladenoom, Papilkanker, Neuro Endocriene Tumoren van de alvleesklier)
Onderzoek naar preoperatieve lokale bestraling ter voorkoming van alvleesklierlekkage na een Whipple operatie voor patiënten met een peri-ampullaire tumor* *Toelichting:Peri-ampulliare tumor: een tumor in het gebied waar de galbuis en de alvleesklierbuis samenkomen, de galwegen zelf of in de twaalfvingerige darm.
-
i-Worc - studie (Meerdere kankersoorten (m.u.v. hersentumoren)
Werken na een diagnose kanker blijkt soms niet gemakkelijk. Problemen met het geheugen of met concentreren kunnen ervoor zorgen dat het werk minder goed uitgevoerd kan worden. Deze problemen noemen we cognitieve klachten. Uit onderzoek is gebleken dat werken de kwaliteit van het leven kan verbeteren. Daarom is het belangrijk de juiste ondersteuning te bieden aan patiënten met kanker die cognitieve klachten ervaren op de werkvloer.
-
INT-1B3 - studie (Meerdere solide kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met verschillende soorten solide kanker in een gevorderd stadium. Er wordt onderzoek gedaan naar het nieuwe medicijn INT-1B3.
-
LAX - studie (Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met een pijnlijke polyneuropathie als gevolg van chemotherapie. Onderzocht wordt of pijnstilling door lacosamide net zo goed is als duloxetine.
-
LIDOPAN - studie (Alvleesklierkanker)
Onderzoek naar pijnbehandeling voor patiënten met alvleesklierkanker. Onderzocht wordt of het geven van lidocaïne via het infuus voldoende werkt tegen pijnklachten.
-
MATCH - studie (Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe vorm van psychologische behandeling van vermoeidheid, angst voor terugkeer van kanker en depressieve klachten na kanker. Onderzocht wordt of een nieuwe vorm van cognitieve gedragstherapie beter werkt in vergelijking met de reeds bestaande cognitieve gedragstherapie. Aan dit onderzoek kunnen alle patienten met een diagnose kanker deelnemen.
-
MEPANC-1 studie (Alvleesklierkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met alvleesklierkanker met een beperkt aantal uitzaaiingen in de lever en/of longen. Het gaat hier om een behandeling met immunotherapie (IMM-101) in combinatie met bestraling.