Zoekresultaten trials
-
ABRICOT - studie (Prostaatkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met prostaatkanker, waarbij niet eerder uitzaaiingen zijn aangetoond. Onderzocht wordt of de relatief nieuwe medische scan (18F-PSMA PET/CT scan) eventuele uitzaaiingen ook goed en mogelijk beter kunnen detecteren (laten zien) dan een botscan.
-
ADOPT- studie (Prostaatkanker)
Onderzoek naar effectievere behandeling van beperkte uitzaaiingen bij teruggekeerde prostaatkanker. Er wordt verwacht dat het toevoegen van tijdelijke hormoonbehandeling aan de huidige behandeling met gerichte bestraling, de effectiviteit van de behandeling zal vergroten. Daarmee wordt gedacht dat patiënten langer overleven zonder nieuwe uitzaaiingen en dat dit bij sommige patiënten mogelijk zelfs tot genezing kan leiden. Daarnaast kan een langdurige hormoonbehandeling dan worden uitgesteld of voorkomen, waarbij de kwaliteit van leven van patiënten kan worden vergroot.Bekijk het voorlichtingsfilmpje over de ADOPT studie
-
DORA- studie (Prostaatkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met uitgezaaide prostaatkanker: chemotherapie (docetaxel) in combinatie met radium-223.
-
KEYNOTE-641- studie (Prostaatkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met uitgezaaide prostaatkanker met het middel pembrolizumab in combinatie met enzalutamide.
-
KEYNOTE-921- studie (Prostaatkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met uitgezaaide prostaatkanker, die niet meer reageert op hormoonbehandeling. In dit onderzoek wordt pembrolizumab in combinatie met docetaxel en prednison vergeleken met de standaardbehandeling met docetaxel en prednison.
-
KEYNOTE-991- studie (Prostaatkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met uitgezaaide hormoongevoelige prostaatkanker (mHSPC).Onderzocht wordt of een combinatie van hormoonbehandeling en enzalutamide met pembrolizumab meer effect heeft op de ziekte, dan alleen een hormoonbehandeling met enzalutamide.
-
MAGNITUDE-studie (prostaatkanker)
Een gerandomiseerd, dubbelbind, placebogecontroleerd fase 3-onderzoek naar niraparib in combinatie met abirateronacetaat en prednison in vergelijking met abirateronacetaat en prednison voor de behandeling van patiënten met gemetastaseerde prostaatkanker. De patiënteninformatie over dit onderzoek komt beschikbaar, nadat de studiecoördinator akkoord heeft gegeven voor het plaatsen van deze informatie.
-
MK3475-158- studie (Meerdere vaste tumoren met biomarker MSI-H)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling met het medicijn pembrolizumab voor patiënten met een gevorderde en/of uitgezaaide vaste tumor (met de biomarker MSI-H)* die niet meer te opereren of te genezen is. *Toelichting: Biomarker: Een biomarker is een stof die in het bloed of andere vloeistoffen of weefsels in het lichaam wordt aangetroffen waarmee het verloop van een ziekte of het effect van behandeling kan worden gemeten. Een voorbeeld van een biomarker is de hoeveelheid vet in het bloed die het risico op hartziekten kan voorspellen. Biomarker MSI-H (een immuun indicator) is een voorspeller van het verloop van kanker.
-
MK7339-010- studie (Prostaatkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten uitgezaaide prostaatkanker, bij wie een hormoonbehandeling niet meer helpt. Onderzocht wordt of pembrolizumab in combinatie met olaparib beter werkt dan de standaard hormoonbehandeling met abirateronacetaat of enzalutamide.
-
MOVEMBER-studie (Prostaatkanker)
Onderzoek naar een nieuw soort PET- en MRI-scans bij patiënten met uitgezaaide prostaatkanker. Onderzocht wordt of deze nieuwe scans het effect van behandelingen op prostaatkanker kunnen voorspellen of volgen.
-
PAPAYA- studie (Prostaatkanker)
Onderzoek naar een nieuwe medische scan voor patiënten met prostaatkanker met uitzaaiingen. Onderzocht wordt of de nieuwe medische scan, 18F-PSMA PET/CT scan vergelijkbaar is met een botscan.
-
PROMPT - studie (Prostaatkanker)
Onderzoek naar het routinematig toepassen van moleculair onderzoek voor patiënten met uitgezaaide prostaatkanker.
Tip: Er zijn ook trials die niet specifiek voor mensen met een bepaalde kankersoort zijn. Bekijk hier aan welke trials mensen met verschillende kankersoorten mee kunnen doen.