Zoekresultaten Trials (241 resultaten)
-
Afacet - studie (Niet-kleincellige longkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met teruggekeerde niet-kleincellige longkanker. Onderzocht wordt hoe effectief en veilig een behandeling met de geneesmiddelen afatinib en cetuximab is bij patiënten met de specifieke EGFR exon 20 mutatie.
-
AFFECT-2-studie (Multipel myeloom)
Onderzoek naar het gebruik van het geneesmiddel anakinra bij de behandeling van patiënten met een multipel myeloom, die een autologe stamceltransplantatie ondergaan. Onderzocht wordt of het medicijn anakinra koorts en slijmvliesschade van de darm kan voorkόmen of verminderen.
-
AFTER-studie (Borstkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met hormoongevoelige borstkanker die wachten op een operatie waarbij de tumor wordt verwijderd. Onderzocht wordt of (en welke) hormonale behandeling voor de operatie aantoont wat het effect is van hormonale behandeling na de operatie.
-
Alpe2U - studie (Borstkanker, Dikkedarmkanker, Maagkanker)
Het verbeteren van de veiligheid van fluoropyrimidine chemotherapie door middel van dosis individualisatie op basis van DPYD genotyperen en DPD fenotyperen: De Alpe2U studie Deze studie is verkort weergegeven en bevat geen volledige patiënteninformatie over dit onderzoek.
-
AMAZONE - studie
Onderzoek naar het voorkomen van chronische pijn na borstkanker behandeling met online Cognitieve Gedragstherapie (CBT).
-
AMICO- studie (Dikkedarmkanker)
Onderzoek naar de effecten van een fysiek trainingsprogramma tijdens chemotherapie bij patiënten met uitgezaaide darmkanker op behandelaanpassingen en progressievrije overleving.
-
ANTILOPE-studie (Alvleesklierkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met alvleesklierkanker. Onderzocht wordt of een nieuwe (chirurgische) behandeling - als aanvulling op de standaardbehandeling met chemotherapie - effectief is bij alvleesklierkanker die te uitgebreid is voor een standaardoperatie.
-
ARCADE studie (Alvleesklierkanker)
Onderzoek naar behandeling met hoge precisie bestraling bij patiënten met lokale terugkeer van alvleesklierkanker.
-
ARRAY-818-202 - studie (Niet-kleincellige longkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling met de medicijnen encorafenib en binimetinib voor patiënten met BRAF-gemuteerde* niet-kleincellige longkanker. *Toelichting BRAF-mutatie: Dit is een verandering in een bepaald gen, om precies te zijn een mutatie in het BRAFV600E-gen. Deze mutatie kan abnormale en ongecontroleerde groei in de tumor veroorzaken.
-
Aspirin - studie (Dikkedarmkanker)
Onderzoek naar een nieuwe aanvullende behandeling voor patiënten (45 jaar en ouder) met dikkedarmkanker die een operatie hebben ondergaan. Onderzocht wordt of dagelijks aspirine de overleving verbetert.
-
ATAPEMBRO (Baarmoederkanker, Dikkedarmkanker, Dunnedarmkanker, Maagkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met uitgezaaide dikkedarmkanker, microsatelliet instabiele baarmoederkanker, dunnedarmkanker en maagkanker. Onderzocht wordt of het toevoegen van een nieuw middel aan de behandeling met immunotherapie effectief is in het tegenhouden van de ziekte. * Toelichting microsatelliet instabiele (MSI) tumor: Normaal gesproken worden fouten in het DNA gerepareerd. Bij kanker kan er iets mis zijn met de reparatiemechanismen van het DNA. Als dit bij de tumor aan de hand is, wordt het een microsatelliet instabiele tumor (MSI) genoemd.
-
AVE-Short studie (Blaaskanker)
Onderzoek naar een kortere onderhoudsbehandeling met avelumab bij patiënten met gevorderde of uitgezaaide blaaskanker.
-
AVOID- studie (Dikkedarmkanker, Endeldarmkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten bij wie een deel van de darm wordt verwijderd. Onderzocht wordt of de kans op naadlekkage bij de aanleg van de nieuwe darmaansluiting verminderd kan worden door het gebruik van de stof indocyanine groen (ICG) in combinatie met een fluorescentiecamera.
-
BELLINI - studie (Borstkanker)
Neoadjuvante immuuntherapie voor patiënten met triple-negatieve of ER-positieve (HER2 negatieve) borstkanker.
-
BESTDRAIN (Galwegkanker, Alvleesklierkanker)
Onderzoek naar behandelingen voor het afvoeren van gal voor patiënten met een door kanker verstopte galweg.
-
BOOG 2013-01 Triple-B - studie (Borstkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met uitgezaaide triple negatieve borstkanker. Onderzocht wordt welke chemotherapie in combinatie met immuuntherapie (atezolizumab, anti-PDL1) het meest effectief is.
-
BOOG 2014-04 LORD - studie (DCIS)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met laag risico Ductaal Carcinoom In Situ (DCIS). Onderzocht wordt of de standaardbehandeling bij laag risico DCIS veilig weggelaten kan worden.
-
BOOG 2019-01 TIBET - studie (Borstkanker)
Behandeldoelen voor vrouwelijke patiënten met uitgezaaide borstkanker zijn vooral gericht op het verlengen van de overleving met behoud van kwaliteit van leven en het verminderen van klachten die de tumor veroorzaakt. Het gebruik van een nieuw experimenteel middel, trifluridine/tipiracil (TAS-102, LONSURF®) wordt in deze studie onderzocht. Uit eerder onderzoek bij patiënten met dikke darmkanker blijkt dat zij, ondanks eerder gebruik van 5-FU/capecitabine, overlevingsvoordeel kunnen hebben van het onderzoeksmiddel TAS-102. Dit onderzoek richt zich op de vraag of bij patiënten met borstkanker, ondanks al eerder gebruik van 5 FU/capecitabine, het onderzoeksmiddel TAS2 ook effectief kan zijn.
-
BOOG 2020-01 DESTINY-Borst06 (Borstkanker)
DESTINY-Breast06 is een klinisch onderzoek dat wordt uitgevoerd bij patiënten met een bepaald type uitgezaaide borstkanker. Dit specifieke type borstkanker is hormoonreceptor-positief met weinig tot zeer weinig HER2-kleuring. Dit onderzoek wordt uitgevoerd om te kijken of mensen met dit type borstkanker baat zouden hebben bij het middel trastuzumab deruxtecan. Omdat de uitgezaaide kanker, na ten minste twee keer eerder behandeld te zijn met hormoontherapie, is verergerd, wordt behandeling met chemotherapie overwogen.
-
BOOG 2021-01 SEQUEL-Breast - studie (Borstkanker)
In deze studie wordt onderzocht in hoeverre alpelisib en fulvestrant gecombineerd werkzaam zijn bij patiënten met gevorderde (uitgezaaide of niet-operabele) hormoongevoelige borstkanker, die al eerder behandeld zijn met fulvestrant.