Zoekresultaten Trials (17 resultaten)
-
BUDDY - studie (onderzoek voor meerdere groepen kankerpatiënten)
Onderzoek naar een nieuwe vorm van mindfulnesstraining* voor patiënten met kanker of mensen die in het verleden kanker hebben gehad en die hun leven weer willen oppakken. *Toelichting mindfulnesstraining: Mindfulness is aanwezig te zijn in het hier en nu, op een vriendelijke en niet-oordelende manier. Door de training leert de patiënt bewuster aanwezig te zijn en onder ogen te zien wat er aan de hand is, ook als dat moeilijk of confronterend is. De patiënt leert op een andere manier omgaan met stress, nare gevoelens, gedachtes of ervaringen. Ook leert de patiënt wijzere keuzes maken, waarmee de patiënt beter voor zichzelf zorgt.
-
CATALYST- studie (Hoofd-halskanker, Melanoom, Borstkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling met het middel CyPep-1 voor patiënten met gevorderde of uitgezaaide hoofd-halskanker, melanoom of triple-negatieve borstkanker (TNBC).
-
CLGK974X2101 - studie (Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met bepaalde vormen van uitgezaaide alvleesklierkanker, borstkanker, hoofd- en nekkanker, longkanker, slokdarmkanker, baarmoederhalskanker of melanoom. Onderzocht wordt of een combinatie van twee nieuwe middelen veilig en effectief is in het behandelen van de ziekte.
-
COMPRAYA - studie (Adolescenten en jongvolwassenen met kanker)
Onderzoek naar de (lange-termijn) medische en psychosociale gevolgen van kanker bij patiënten in de jongvolwassen leeftijd (18-39 jaar). Het doel is het verbeteren van de levensverwachting en kwaliteit van leven van jongvolwassenen met kanker.
-
DRUG Access- studie (Alle solide tumoren)
Onderzoek om nieuwe anti-kankermedicijnen beter beschikbaar te maken en gegevens te verzamelen over de werkzaamheid en veiligheid van gerichte anti-kankermedicijnen die nog niet in aanmerking komen voor vergoeding.
-
DRUP-studie (Onderzoek voor meerdere groepen kankerpatiënten)
Onderzoek voor patiënten met vergevorderde of uitgezaaide kanker voor wie geen standaardbehandeling meer beschikbaar is. Onderzocht wordt of voor deze patiënten doelgerichte therapie - bedoeld voor andere kankersoorten, maar wel met dezelfde kankercelkenmerken - effectief is.
-
INT-1B3 - studie (Meerdere solide kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met verschillende soorten solide kanker in een gevorderd stadium. Er wordt onderzoek gedaan naar het nieuwe medicijn INT-1B3.
-
LAX - studie (Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met een pijnlijke polyneuropathie als gevolg van chemotherapie. Onderzocht wordt of pijnstilling door lacosamide net zo goed is als duloxetine.
-
MP0317-CP101 (DARPIN) - studie (meerdere kankersoorten)
Een dosis escalatie studie om de veiligheid en verdraagbaarheid van MP0317 te karakteriseren bij patiënten met recidiverende/refractaire vergevorderde solide tumoren. In deze studie kijken we hoe veilig een nieuw onderzoeksmiddel MP0317 is. En hoe goed het werkt. We testen MP0317 in verschillende doseringen bij proefpersonen met gevorderde solide tumoren die zeer beperkte behandelingsopties hebben. In deze klinische studie zal het onderzoeksmiddel MP0317 voor het eerst aan mensen worden gegeven.
-
NivoILP- studie (Melanoom)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met een melanoom met uitzaaiingen op de huid of onderhuids (ook wel ‘in-transit metastasen’ genoemd). Onderzocht wordt of een behandeling met een geïsoleerde ledemaat perfusie (ILP)* beter werkt door toevoeging van het middel nivolumab. *Toelichting geïsoleerde ledemaat perfusie (ILP) Bij de behandeling van kwaadaardige tumoren heeft chemotherapie het beste resultaat wanneer de dosering zo hoog mogelijk is. Dit zou echter een aantal schadelijke bijwerkingen kunnen hebben voor gezonde lichaamsdelen en organen. Bij arm- en beentumoren is het mogelijk de bloedsomloop van het aangedane arm of been tijdelijk buiten de normale bloedsomloop te brengen met behulp van een vereenvoudigde hart-longmachine. Hierdoor kan dit lichaamsdeel selectief een hoge dosering chemotherapie krijgen.
-
Nieuw OMAMA- studie (Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar het voorkómen van obstipatie bij patiënten met uitgezaaide of lokaal uitgebreide kanker die vanwege pijn gaan starten met sterke pijnstillers (bijvoorbeeld morfine). De werking van twee laxeermiddelen in het voorkomen van obstipatie (harde ontlasting) door gebruik van de pijnstilling wordt onderzocht.
-
OncoLifeS - studie (Alle kankersoorten, behalve borstkanker)
Onderzoek naar gezond ouder worden na kanker. Hiertoe kunnen kankerpatiënten gegevens en lichaamsmateriaal afstaan aan een oncologische data-biobank (OncoLifeS) waarmee onderzoek naar kanker wordt gedaan.
-
Pijnstilling door hypofysestimulatie-studie (alle kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met ernstige pijnklachten als gevolg van uitgezaaide kanker. Onderzocht wordt of door stimulatie van de hypofyse* de pijn kan verminderen. *Toelichting hypofyse:De hypofyse is de hormoonklier van de hersenen, gelegen achter in de neusholtes. De hypofyse vormt de schakel tussen het centrale zenuwstelsel en het hormoonstelsel buiten de hersenen. De pijnsignalen komen in de hypothalamus binnen, de neuronen van de hypothalamus vormen de achterkwab van de hypofyse.
-
QLIPP- CIPN studie (Alle kankersoorten, chemotherapie)
Onderzoek naar het effect naar een online psychologische training voor patiënten die chronische pijn door zenuwschade (neuropathie) hebben gekregen door chemotherapie.
-
SAFE STOP - studie (Melanoom)
SAFE STOP is een wetenschappelijke studie naar het eerder staken van nivolumab of pembrolizumab bij patiënten met gevorderd melanoom die goed reageren op deze behandeling.
-
SAFESTEREO- studie (Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar bestralingsschema’s bij uitzaaiingen in de hersenen.
-
SEC - studie (Alle kankersoorten)
Vragenlijstonderzoek naar sociale en economische gevolgen van kanker vanuit het oogpunt van de patiënt.
Tip: Zet een trial-alert aan. Je krijgt dan een berichtje als er een nieuwe trial voor jouw kankersoort online staat. Om deze trial-alert te ontvangen, moet je deelnemer zijn van kanker.nl. Lees hoe een trial-alert werkt.