Zoekresultaten trials
-
Array-818-103 - studie (Melanoom, Dikkedarmkanker, Endeldarmkanker, Eierstokkanker, Schildklierkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met een melanoom of een andere gevorderde solide tumor met een specifieke genmutatie die BRAF V600 wordt genoemd. Onderzocht wordt hoe veilig en werkzaam de combinatie encorafenib en binimetinib is wanneer het wordt gegeven samen met andere gebruikelijke behandelingen
-
BAY 2287411-studie (Mesothelioom, Eierstokkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met gevorderde, uitbehandelde eierstokkanker, of een gevorderde teruggekeerde mesothelioom. Er wordt onderzoek gedaan naar een experimenteel geneesmiddel genaamd BAY2287411.
-
Nieuw BUDDY - studie (onderzoek voor meerdere groepen kankerpatiënten)
Onderzoek naar een nieuwe vorm van mindfulnesstraining* voor patiënten met kanker of mensen die in het verleden kanker hebben gehad en die hun leven weer willen oppakken. *Toelichting mindfulnesstraining: Mindfulness is aanwezig te zijn in het hier en nu, op een vriendelijke en niet-oordelende manier. Door de training leert de patiënt bewuster aanwezig te zijn en onder ogen te zien wat er aan de hand is, ook als dat moeilijk of confronterend is. De patiënt leert op een andere manier omgaan met stress, nare gevoelens, gedachtes of ervaringen. Ook leert de patiënt wijzere keuzes maken, waarmee de patiënt beter voor zichzelf zorgt.
-
Nieuw Communicatie in Kankerzorg (Meerdere kankersoorten (alleen van toepassing voor vrouwen).
Wetenschappelijk onderzoek op het gebied van arts-patiënt communicatie.
-
Hebon-studie (Borstkanker, Eierstokkanker)
Onderzoek voor families met een verhoogd risico op borst- en/of eierstokkanker waarbinnen minstens 1 familielid zich heeft laten testen op een BRCA1/2-mutatie en/of CHEK2-mutatie. Onderzocht wordt wat de erfelijke en niet-erfelijke oorzaken zijn van het verhoogde risico op borst- en eierstokkanker. Ook worden de effectiviteit en late effecten van preventieve operaties, screening en kankerbehandeling bestudeerd. Voor het onderzoek hoeft geen medicijn te worden gebruikt of een behandeling te worden ondergaan. Wel wordt gevraagd een deelnemersverklaring en vragenlijst in te vullen en deelnemers kunnen soms voor deelonderzoek worden uitgenodigd, waarvoor andere gegevensverzameling nodig is.
-
INTRO-studie (Eierstokkanker)
Onderzoek naar een experimentele behandeling voor patiënten met teruggekeerde eierstokkanker. Onderzocht wordt hoe veilig en effectief het is om natural killercellen (afweercellen) toe te dienen in de buikholte.
-
MK3475-158- studie (Meerdere vaste tumoren met biomarker MSI-H)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling met het medicijn pembrolizumab voor patiënten met een gevorderde en/of uitgezaaide vaste tumor (met de biomarker MSI-H)* die niet meer te opereren of te genezen is. *Toelichting: Biomarker: Een biomarker is een stof die in het bloed of andere vloeistoffen of weefsels in het lichaam wordt aangetroffen waarmee het verloop van een ziekte of het effect van behandeling kan worden gemeten. Een voorbeeld van een biomarker is de hoeveelheid vet in het bloed die het risico op hartziekten kan voorspellen. Biomarker MSI-H (een immuun indicator) is een voorspeller van het verloop van kanker.
-
Neo-Pembro studie (Eierstokkanker)
Dit is een onderzoek naar de toevoeging van pembrolizumab (immuuntherapie) aan de behandeling met chemotherapie en een operatie voor patiënten met stadium 4 eierstokkanker.
-
OVHIPEC2-studie (Eierstokkanker)
Een studie naar het effect van het toevoegen van een buikspoeling met verwarmde chemotherapie (HIPEC) aan een operatie bij patiënten met eierstokkanker met uitzaaiingen in de buikholte (stadium III).
-
TALENT-studie (Prostaatkanker, Baarmoederkanker, Baarmoederhalskanker, Eierstokkanker, Blaaskanker, Zaadbalkanker)
Onderzoek naar het vinden en verwijderen van lymfeklieren in de onderbuik met behulp van een navigatiesysteem. Onderzocht wordt of met behulp van het navigatiesysteem vaker alle verdachte lymfeklieren verwijderd kunnen worden.
Tip: Er zijn ook trials die niet specifiek voor mensen met een bepaalde kankersoort zijn. Bekijk hier aan welke trials mensen met verschillende kankersoorten mee kunnen doen.