Zoekresultaten Trials (31 resultaten)
-
AFTER-studie (Borstkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met hormoongevoelige borstkanker die wachten op een operatie waarbij de tumor wordt verwijderd. Onderzocht wordt of (en welke) hormonale behandeling voor de operatie aantoont wat het effect is van hormonale behandeling na de operatie.
-
Alpe2U - studie (Borstkanker, Dikkedarmkanker, Maagkanker)
Het verbeteren van de veiligheid van fluoropyrimidine chemotherapie door middel van dosis individualisatie op basis van DPYD genotyperen en DPD fenotyperen: De Alpe2U studie Deze studie is verkort weergegeven en bevat geen volledige patiënteninformatie over dit onderzoek.
-
BOOG 2013-01 Triple-B - studie (Borstkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met uitgezaaide triple negatieve borstkanker. Onderzocht wordt welke chemotherapie in combinatie met immuuntherapie (atezolizumab, anti-PDL1) het meest effectief is.
-
BOOG 2020-01 DESTINY-Borst06 (Borstkanker)
DESTINY-Breast06 is een klinisch onderzoek dat wordt uitgevoerd bij patiënten met een bepaald type uitgezaaide borstkanker. Dit specifieke type borstkanker is hormoonreceptor-positief met weinig tot zeer weinig HER2-kleuring. Dit onderzoek wordt uitgevoerd om te kijken of mensen met dit type borstkanker baat zouden hebben bij het middel trastuzumab deruxtecan. Omdat de uitgezaaide kanker, na ten minste twee keer eerder behandeld te zijn met hormoontherapie, is verergerd, wordt behandeling met chemotherapie overwogen.
-
BOOG 2021-01 SEQUEL-Breast - studie (Borstkanker)
In deze studie wordt onderzocht in hoeverre alpelisib en fulvestrant gecombineerd werkzaam zijn bij patiënten met gevorderde (uitgezaaide of niet-operabele) hormoongevoelige borstkanker, die al eerder behandeld zijn met fulvestrant.
-
BOOG 2021-02 ZEST - studie (Borstkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten bij wie er circulerend tumor DNA in het bloed aanwezig is na eerdere behandeling van borstkanker die Her2 negatief is. De eerdere borstkanker moet ofwel triple-negatief zijn geweest ofwel HER2-negatief met een BRCA mutatie. Onderzocht wordt of behandeling met niraparib terugkeer van de ziekte zichtbaar op scans kan uitstellen en daardoor een langer leven geeft.
-
BUDDY - studie (onderzoek voor meerdere groepen kankerpatiënten)
Onderzoek naar een nieuwe vorm van mindfulnesstraining* voor patiënten met kanker of mensen die in het verleden kanker hebben gehad en die hun leven weer willen oppakken. *Toelichting mindfulnesstraining: Mindfulness is aanwezig te zijn in het hier en nu, op een vriendelijke en niet-oordelende manier. Door de training leert de patiënt bewuster aanwezig te zijn en onder ogen te zien wat er aan de hand is, ook als dat moeilijk of confronterend is. De patiënt leert op een andere manier omgaan met stress, nare gevoelens, gedachtes of ervaringen. Ook leert de patiënt wijzere keuzes maken, waarmee de patiënt beter voor zichzelf zorgt.
-
Nieuw CATALYST- studie (Hoofd-halskanker, Melanoom, Borstkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling met het middel CyPep-1 voor patiënten met gevorderde of uitgezaaide hoofd-halskanker, melanoom of triple-negatieve borstkanker (TNBC).
-
CIP - studie (Kanker tijdens de zwangerschap, Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar kanker tijdens de zwangerschap. Onderzocht wordt hoe vaak kanker tijdens de zwangerschap voorkomt en welke gevolgen dit heeft voor moeder en kind. Het onderzoek bestaat uit meerdere onderdelen. Patiënten kunnen deelnemen aan afzonderlijke onderdelen.
-
CLGK974X2101 - studie (Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met bepaalde vormen van uitgezaaide alvleesklierkanker, borstkanker, hoofd- en nekkanker, longkanker, slokdarmkanker, baarmoederhalskanker of melanoom. Onderzocht wordt of een combinatie van twee nieuwe middelen veilig en effectief is in het behandelen van de ziekte.
-
COMPRAYA - studie (Adolescenten en jongvolwassenen met kanker)
Onderzoek naar de (lange-termijn) medische en psychosociale gevolgen van kanker bij patiënten in de jongvolwassen leeftijd (18-39 jaar). Het doel is het verbeteren van de levensverwachting en kwaliteit van leven van jongvolwassenen met kanker.
-
DRUG Access- studie (Alle solide tumoren)
Onderzoek om nieuwe anti-kankermedicijnen beter beschikbaar te maken en gegevens te verzamelen over de werkzaamheid en veiligheid van gerichte anti-kankermedicijnen die nog niet in aanmerking komen voor vergoeding.
-
DRUP-studie (Onderzoek voor meerdere groepen kankerpatiënten)
Onderzoek voor patiënten met vergevorderde of uitgezaaide kanker voor wie geen standaardbehandeling meer beschikbaar is. Onderzocht wordt of voor deze patiënten doelgerichte therapie - bedoeld voor andere kankersoorten, maar wel met dezelfde kankercelkenmerken - effectief is.
-
EPIK-B2 studie (Borstkanker)
EPIK-B2: multicenter gerandomiseerd (1:1) dubbelblind placebogecontroleerd fase III onderzoek bestaande uit twee delen naar de werkzaamheid en veiligheid van alpelisib (BYL719) in combinatie met trastuzumab en pertuzumab als onderhoudsbehandeling bij patiënten met HER2-positieve gevorderde borstkanker met een PIK3CA mutatie (CBYL719G12301) Deze studie is verkort weergegeven en bevat geen volledige patiënteninformatie over dit onderzoek
-
Hebon - studie (Borstkanker, Eierstokkanker)
Onderzoek voor families met een verhoogd risico op borst- en/of eierstokkanker waarbinnen minstens 1 familielid zich heeft laten testen op genetische varianten die met een verhoogd risico op borst- en/of eierstokkanker samenhangen, zoals varianten in BRCA1, BRCA2, CHEK2, PALB2, ATM. Onderzocht wordt wat de erfelijke en niet-erfelijke oorzaken zijn van het verhoogde risico op borst- en eierstokkanker. Ook worden de effectiviteit en late effecten van preventieve operaties, screening en kankerbehandeling bestudeerd. Voor het onderzoek hoeft geen medicijn te worden gebruikt of een behandeling te worden ondergaan. Wel wordt gevraagd een deelnemersverklaring en vragenlijst in te vullen en deelnemers kunnen soms voor deelonderzoek worden uitgenodigd, waarvoor andere gegevensverzameling nodig is.
-
HYPERCR - studie (borstkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten bij wie borstkanker is teruggekomen in het vroeger bestraalde gebied. Onderzocht wordt of het toevoegen van chemotherapie aan de standaardbehandeling effectief is in het bestrijden van de ziekte.
-
i-Worc - studie (Meerdere kankersoorten (m.u.v. hersentumoren)
Werken na een diagnose kanker blijkt soms niet gemakkelijk. Problemen met het geheugen of met concentreren kunnen ervoor zorgen dat het werk minder goed uitgevoerd kan worden. Deze problemen noemen we cognitieve klachten. Uit onderzoek is gebleken dat werken de kwaliteit van het leven kan verbeteren. Daarom is het belangrijk de juiste ondersteuning te bieden aan patiënten met kanker die cognitieve klachten ervaren op de werkvloer.
-
INT-1B3 - studie (Meerdere solide kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met verschillende soorten solide kanker in een gevorderd stadium. Er wordt onderzoek gedaan naar het nieuwe medicijn INT-1B3.
-
LAX - studie (Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met een pijnlijke polyneuropathie als gevolg van chemotherapie. Onderzocht wordt of pijnstilling door lacosamide net zo goed is als duloxetine.
-
MATCH - studie (Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe vorm van psychologische behandeling van vermoeidheid, angst voor terugkeer van kanker en depressieve klachten na kanker. Onderzocht wordt of een nieuwe vorm van cognitieve gedragstherapie beter werkt in vergelijking met de reeds bestaande cognitieve gedragstherapie. Aan dit onderzoek kunnen alle patienten met een diagnose kanker deelnemen.