Onderzoek naar de behandeling van patiënten met uitgezaaide darmkanker. Onderzocht wordt:
Deze studie verzamelt informatie over mensen met uitgezaaide darmkanker, om meer over de ziekte te weten te komen. Doel is om een beter beeld te krijgen over de manier waarop patiënten tijdens de normale zorg worden behandeld. Daarnaast wordt onderzocht wat de effecten van de gegeven geneesmiddelen of behandelingen zijn. Patiënten krijgen in dit onderzoek geen nieuwe behandeling of nieuw geneesmiddel.
Nee. Bij dit onderzoek speelt loting geen rol.
De voorwaarden voor deelname aan dit onderzoek zijn onder andere:
Het onderzoek duurt in totaal ongeveer 18 maanden. Tijdens deze periode:
Het onderzoek wordt gestopt als
Bij deze studie krijgt de patiënt de reguliere behandeling, zoals de patiënt ook zou krijgen als hij/zij niet zou mee doen aan deze studie.. Bij deze behandeling horen mogelijk bijwerkingen, waarover de behandelend arts informatie heeft gegeven.
De patient hoeft niet vaker naar het ziekenhuis te komen. De patiënt is wel extra tijd kwijt tijdens de ziekenhuisbezoeken met het invullen van vragenlijsten.
Onderstaande ziekenhuizen nemen deel aan het onderzoek. Het kan zijn dat uw ziekenhuis niet genoemd wordt, maar wel aan het onderzoek deelneemt. Informeer hiernaar bij uw arts.
Servier
Prof. dr. M. Koopman, internist-oncoloog, UMC Utrecht
Deze studie is getoetst door een erkende medisch-ethische toetsingscommissie. Deze heeft geoordeeld dat het verantwoord is om de medewerking van patiënten te vragen.
Vermelding in trialregister:
Nederlandse titel:
Een prospectief cohortonderzoek op basis van bewijzen uit de praktijk, naar de behandeling van gemetastaseerd colorectaal carcinoom: een klinisch en patiëntperspectief