Biografie

Mijn naam is Marieke Soeters en sinds juni 2015 leef ik met de diagnose eierstokkanker. Het besef dat ik kanker had sijpelde maar langzaam door. Maar toen het eenmaal doorgesijpeld was, beleefde ik zo’n Aha momentje. De vervulling waarnaar ik al even op zoek was, diende zich aan. Vol vertrouwen en positief ingesteld onderging ik de reguliere behandeling; operatie en zes chemokuren in 2015. Ik voelde me sterk en geliefd. Alle aandacht was hartverwarmend.

Na de behandeling ben ik teruggekeerd in mijn oude functie. Met mijn optimistische geest en de nodige lifestyle aanpassingen, was ik er van overtuigd dat ik de kanker ‘onder controle’ zou kunnen houden. Ik pakte voor zover mogelijk de draad weer op. In september 2017, bijna twee jaar na de laatste chemotherapie, bleek mijn kanker-marker in het bloed te stijgen. Eerst langzaam, daar kwamen de eerste barstjes in mijn stellige overtuiging, later een verdubbeling, wat een complete deuk in mijn vertrouwen sloeg. Op dat moment drong het tot mij door dat de oude weg, niet meer de juiste weg was. Het roer moest om.

Naast het vegetarische dieet, supplementen, de dagelijkse juices, yoga en QiGong en ontgifting, ging ik op zoek, naar mijn binnenste. Ik noem deze wereld mijn binnenwereld. Ik ga uit mijn comfortzone, uit mijn hoofd en in mijn lijf. Intuïtief zoek ik een weg, en geniet van de nieuwe inzichten en de vrijheid die het mij biedt.

Mijn avonturen in deze wereld deel ik graag met jou. Niet alleen de leuke en de vrolijke belevenissen maar ook de verdrietige. Erover schrijven, tekenen en soms dichten lijkt mij een mooie manier om de reis te verslaan en de doorvoelen. Ik hoop dat het je inspireert bij jouw zoektocht of, indien jij jouw waarheid al gevonden hebt, je aanmoedigt altijd op zoek te blijven. Zoeken is beter dan vinden; het pad is belangrijker dan het doel.

Welkom op mijn blog!

Profiel

Relatie tot kanker (Ex-)patiënt
Motto Op reis in de Binnenwereld
Geslacht Vrouw
Geboortedatum 25 januari 1969
Woonsituatie Met partner
Provincie Zuid-Holland
Wat doe je in het dagelijks leven? Ik zit in de ziektewet
 
Kankersoort Eierstokkanker
Diagnosedatum Juni 2015
Erfelijke vorm Nee
Fase van de behandeling Controle na behandeling
Uitzaaiingen Ja
Behandeling(en) Eierstokverwijdering in juni 2015 in Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht
Chemotherapie in september 2015 in Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht
Gevolgen Hormonale veranderingen, Spiritualiteit, Voeding, Vervroegde overgang, Lichaamsbeleving, Vermoeidheid

Blog

Riddervanzwaarden.nl

  • Ongeveer een maand actief
  • 5 blogberichten
  • 1 reactie

Meest recente blogbericht:

Bodytalk

Ugc
Door Soet25, Ongeveer een maand geleden

Ik luister, lief lijfVandaag ben ik lief voor mijn lijf. Normaal ben ik ook lief, maar vandaag doe ik een beetje beter mijn best. Mijn lijf wil gehoord worden: “Aandacht” schreeuwt het. Verder hult ze zich in stilzwijgen. Best lastig.Ik smeer al dagenlang mijn tegensputterende lijf in met warme sesamolie. Het is een ritueel geworden. De badkamervloer is glibberig. Vettig en tevreden zit ik daarna als een geurende pinda op de bank. Helaas , het gewenste resultaat blijft uit; mijn lijf zwijgt in alle talen. Enigszins moedeloos vraag ik ook vandaag weer zoetjes: “lieverd, prachtig, lief voetje van me, wat scheelt eraan? Gisteren tijdens de volleybaltraining haakte je gewoon af!?!” Ik struike... Lees meer

  • 2 x gewaardeerd
  • 412 x bekeken
  • 1 reactie
Alle blogberichten