Biografie

Tot vorig jaar werd vastgesteld dat ik een primair centraal zenuwstelsel lymfoom heb/ had? ben ik nooit ziek geweest. Ik was van jongs af aan meer een jongetje dan een meisje, altijd buiten, in weer en wind. Voetballen met mijn broers en buurjongens. In bomen en op daken klimmen, thuisgebracht door de politie.

Als volwassene ben ik ook altijd sportief en actief gebleven, fietsen, wandelen, kanoën.

Op school kon ik altijd goed meekomen. Ben eerst afgestudeerd aan de Tropische Landbouwschool in Deventer en later aan Landbouwuniversiteit in Wageningen. Ik heb veel in het buitenland gewoond. Eerst met mijn ouders in Spanje, daarna als tropisch landbouwkundige in Mexico, Nepal, Bolivia. Na mijn terugkeer uit Nepal tijdens mijn verdere studie heb ik mijn man Carel leren kennen en zijn we samen nog naar Ghana geweest. Carel had een baan als botanicus waarvoor hij uitgezonden werd, ik vond ook snel werk bij een vrijwilligersorganisatie.

De laatste 20 jaar wonen we weer in Nederland, na wat rondzwerven in verschillende baantjes heb ik me omgeschoold tot maatschappelijk werker. Nu werk ik alweer ruim 15 jaar als maatschappelijk werker , eerst bij de sociale dienst en nu alweer geruime tijd in een vrouwenopvang.

Carel is ZZP-er en maakt regelmatig als consultant reizen naar west Afrika. Door mijn ziekte heeft hij afgelopen jaar nauwelijks gereisd. Als ZZP-er is hij veel thuis, hij zorgt dan altijd onvoorstelbaar goed voor mij.

Profiel

Relatie tot kanker (Ex-)patiënt
Motto Leef je leven dag voor dag.
Geslacht Vrouw
Geboortedatum 19 juli 1959
Woonsituatie Met partner
Provincie Gelderland
Wat doe je in het dagelijks leven? Ik ben (deels) arbeidsongeschikt
 
Kankersoort Non-Hodgkinlymfoom
Diagnosedatum December 2016
Erfelijke vorm Nee
Fase van de behandeling Controle na behandeling
Uitzaaiingen Ja
Diagnose onderzoek Beenmergonderzoek, CT-scan, Lichamelijk onderzoek, Lumbaalpunctie, Longfoto, MRI-scan, Neurologisch onderzoek, Röntgenonderzoek, Urineonderzoek
Behandeling(en) Chemotherapie in januari 2017 in UMC Utrecht/ CMH te Utrecht
Bestraling in april 2017 in UMC Utrecht/ CMH te Utrecht
Gevolgen Aangepaste vakanties, Arbeidsintegratie, Arbeidsongeschiktheid, Chemobrein, Concentratiestoornissen, Droge ogen, Emoties, Geheugenproblemen, Haaruitval, Huishoudelijk werk, Kortetermijngevolgen, Langetermijngevolgen, Lichaamsbeweging, Slaapproblemen, Pijn, Relationele veranderingen, Spiritualiteit, Verdriet, Vermoeidheid