ProstaatKankerStichting.nl

jouw
Logo Donateur

Vergelijk ziekenhuizen voor prostaatkanker

Het beste ziekenhuis bestaat niet. 
Ga naar patiëntenwijzer.


 
 
 

ProstaatKankerStichting.nl geen voorstander van bevolkingsonderzoek naar prostaatkanker

Een recente publicatie beweert dat bevolkingsonderzoek naar prostaatkanker 300 doden per jaar zou schelen. Het klinkt misschien raar maar ProstaatKankerStichting.nl is desondanks géén voorstander van dit type bevolkingsonderzoek. Geïnteresseerd in het standpunt van ProstaatKankerStichting.nl lees dan verder.

ProstaatKankerStichting.nl

U heeft de diagnose Prostaatkanker gekregen en heeft vast veel vragen. Bij ProstaatKankerStichting.nl bent u aan het goede adres. ProstaatKankerStichting.nl is als platform op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en onderhoud contacten met alle relevante organisaties.


Als je hoort dat je prostaatkanker hebt, gaat er heel wat door je heen. Zo'n uitslag roept vele vragen op en zet alles in een ander daglicht, ook voor de mensen om je heen. ProstaatKankerStichting.nl wil je in deze moeilijke en onzekere periode bijstaan.

ProstaatKankerStichting.nl is de patiëntenorganisatie die lotgenotencontact biedt, voorlichting geeft en de belangen behartigt van mannen met prostaatkanker en hun naasten. De stichting is in 1997 opgericht als Stichting Contactgroep Prostaatkanker met als doelstelling 'het bevorderen van het lotgenotencontact, het verstrekken van informatie en voorlichting en belangenbehartiging'.

Om deze drieledige doelstelling ook in de naam uit te dragen, is vanaf eind 2011 voor de naam ProstaatKankerStichting.nl gekozen. 

De organisatie is de afgelopen jaren sterk gegroeid (ruim 20% per jaar). Het bestuur heeft de ambitie om de groei van het aantal mensen dat door de organisatie bereikt en geholpen wordt, door te zetten. Deze opdracht kan zij uitvoeren vooral dankzij de ca. 60 vrijwilligers, die een actieve rol spelen in de steun aan de prostaatkankerpatiënten en hun naasten. Daarnaast verkrijgt de stichting financiële steun van het KWF en het fonds PGO.

Met andere kankerpatiëntenorganisaties, verenigd in patiëntenbeweging Levenmetkanker wordt samengewerkt in het contact met zorgaanbieders op het vlak van urologie. Ook heeft ProstaatKankerStichting.nl een samenwerkingsverband met de stichting Blue Ribbon, die als doelstelling heeft bij het grote publiek, de media en de politiek aandacht te vragen voor het risico van prostaatkanker, en maakt zij deel uit van UOMO, de Europese patiëntenorganisatie voor mannen met prostaatkanker.

ProstaatKankerStichting.nl
logo PKS2
Logo Kanker en werk

Een klik op bovenstaand logo leidt je naar de site van de patiëntenbeweging Levenmetkanker waarop de vragenlijst staat.
Voor niet-werkgerelateerde vragen kunt u terecht bij het lotgenotencontact  van ProstaatKankerStichting.nl

Kom in contact met een ervaringsdeskundige

Als (ex-)kankerpatiënt blijf je misschien graag aan het werk. Na of al tijdens de behandeling. Dat vraagt soms om aanpassingen, zoals een andere taakinhoud, (tijdelijk) minder arbeidsuren of een andere weekindeling. Onze ervaringsdeskundige ambassadeurs denken mee en geven uit eigen ervaring concrete handvatten en tips. Zij zijn lotgenoten die de eerste, eenvoudige stap zijn naar aan het werk gaan of blijven.

Donateur_prostaatkankerlogboek

‘Keuzehulp voor patiënten met prostaatkanker is een aanwinst’

Tweede prijs voor uroloog dr. Paul Kil
Ondanks dat hij online verreweg de meeste stemmen kreeg, is het uroloog dr. Paul Kil net niet gelukt de Medisch Contact Communicatieprijs te winnen. Zijn interactieve Keuzehulp werd donderdag 22 januari beloond met een fraaie tweede prijs.
Lees verder voor het hele verslag

Kompas