ProstaatKankerStichting.nl

jouw
 

Vergelijk ziekenhuizen voor prostaatkanker

Wat is het beste ziekenhuis?

Het beste ziekenhuis bestaat niet. Iedere patiënt vindt andere zaken belangrijk en heeft een eigen idee wat de beste zorg is. U kunt met uw huisarts bespreken wat u belangrijk vindt en welk ziekenhuis het beste bij u past. Ga naar de patiëntenwijzer.


 
 
 

Hoe kies ik een ziekenhuis?

Via de Patiëntenwijzer prostaatkanker kunt u zoeken naar het ziekenhuis dat het beste bij u past. Vul postcode en aandoening in en u krijgt een overzicht van de ziekenhuizen met de daarbij horende kwaliteitsinformatie.
Klik op onderstaand logo om naar de patiëntenwijzer te gaan.
Logo Kies het beste ziekenhuis
Kompas

ProstaatKankerStichting.nl geen voorstander van bevolkingsonderzoek naar prostaatkanker

Een recente publicatie beweert dat bevolkingsonderzoek naar prostaatkanker 300 doden per jaar zou schelen. Het klinkt misschien raar maar ProstaatKankerStichting.nl is desondanks géén voorstander van dit type bevolkingsonderzoek. De mogelijke voordelen wegen ons inziens niet op tegen twee ernstige nadelen. Een aanzienlijke groep wordt ten onrechte gerustgesteld: je denkt dat je het niet hebt, maar je hebt het toch. En een aanzienlijke groep wordt onnodig ongerust gemaakt en/of onnodig behandeld. Je denkt dat je het hebt en zet je leven onnodig op zijn kop. Geïnteresseerd in het standpunt van ProstaatKankerStichting.nl lees dan verder.

ProstaatKankerStichting.nl

U heeft de diagnose Prostaatkanker gekregen en heeft vast veel vragen. Bij ProstaatKankerStichting.nl bent u aan het goede adres. ProstaatKankerStichting.nl is als platform op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en onderhoud contacten met alle relevante organisaties.


Als je hoort dat je prostaatkanker hebt, gaat er heel wat door je heen. Zo'n uitslag roept vele vragen op en zet alles in een ander daglicht, ook voor de mensen om je heen. ProstaatKankerStichting.nl wil je in deze moeilijke en onzekere periode bijstaan.

ProstaatKankerStichting.nl is de patiëntenorganisatie die lotgenotencontact biedt, voorlichting geeft en de belangen behartigt van mannen met prostaatkanker en hun naasten. De stichting is in 1997 opgericht als Stichting Contactgroep Prostaatkanker met als doelstelling 'het bevorderen van het lotgenotencontact, het verstrekken van informatie en voorlichting en belangenbehartiging'.

Om deze drieledige doelstelling ook in de naam uit te dragen, is vanaf eind 2011 voor de naam ProstaatKankerStichting.nl gekozen. 

De organisatie is de afgelopen jaren sterk gegroeid (ruim 20% per jaar). Het bestuur heeft de ambitie om de groei van het aantal mensen dat door de organisatie bereikt en geholpen wordt, door te zetten. Deze opdracht kan zij uitvoeren vooral dankzij de ca. 60 vrijwilligers, die een actieve rol spelen in de steun aan de prostaatkankerpatiënten en hun naasten. Daarnaast verkrijgt de stichting financiële steun van het KWF en het fonds PGO.

Met andere kankerpatiëntenorganisaties, verenigd in patiëntenbeweging Levenmetkanker wordt samengewerkt in het contact met zorgaanbieders op het vlak van urologie. Ook heeft ProstaatKankerStichting.nl een samenwerkingsverband met de stichting Blue Ribbon, die als doelstelling heeft bij het grote publiek, de media en de politiek aandacht te vragen voor het risico van prostaatkanker, en maakt zij deel uit van UOMO, de Europese patiëntenorganisatie voor mannen met prostaatkanker.

ProstaatKankerStichting.nl
Keuzehulp 24-01

Arts-onderzoeker Romy Lamers heeft de prijs en de bloemen namens het team in ontvangst genomen. Dr. Paul Kil staat helemaal links.
Foto: Medisch Contact, Hanna van de Wetering.

 

‘Keuzehulp voor patiënten met prostaatkanker is een aanwinst’

Tweede prijs voor uroloog dr. Paul Kil

Ondanks dat hij online verreweg de meeste stemmen kreeg, is het uroloog dr. Paul Kil net niet gelukt de Medisch Contact Communicatieprijs te winnen. Zijn interactieve Keuzehulp werd donderdag 22 januari beloond met een fraaie tweede prijs. In totaal dingden 63 inzendingen mee naar de onderscheiding, die voor de vijfde keer werd uitgereikt.

Lees verder voor het hele verslag

logo PKS

Tragikomedie over prostaatkanker

Theater Bellevue presenteert in Bellevue Lunchtheater Komt een dokter bij de dokter, geregisseerd door Abel Nienhuis. Met psychiater Lowijs Perquin en acteurs Martijn Hillenius, Rosa Reuten en Han Oldigs.
Meer informatie over de voorstelling

Logo Kanker en werk

Een klik op bovenstaand logo leidt je naar de site van de patiëntenbeweging Levenmetkanker waarop de vragenlijst staat

Kom in contact met een ervaringsdeskundige

Als (ex-)kankerpatiënt blijf je misschien graag aan het werk. Na of al tijdens de behandeling. Dat vraagt soms om aanpassingen, zoals een andere taakinhoud, (tijdelijk) minder arbeidsuren of een andere weekindeling. Onze ervaringsdeskundige ambassadeurs denken mee en geven uit eigen ervaring concrete handvatten en tips. Zij zijn lotgenoten die de eerste, eenvoudige stap zijn naar aan het werk gaan of blijven.

Donateur_prostaatkankerlogboek

Online cursus voor partners van kankerpatiënten

De Universiteit Twente heeft samen met het VU medisch centrum en met financiële steun van KWF Kankerbestrijding en Stichting Alpe d’HuZes, de online zelfhulpcursus ‘Houvast, voor elkaar’ ontwikkeld. Deze gratis online cursus biedt informatie en steun en helpt partners van mensen met kanker het beste te halen uit deze moeilijke tijd. Bij het maken van de cursus is nauw samengewerkt met de doelgroep. Hun behoeften, wensen en ideeën vormen dan ook de basis van de cursus 'Houvast, voor elkaar'

Uw partner heeft kanker

Donateursdag 2014 ProstaatKankerStichting.nl

Donateursdag 2014 ProstaatKankerStichting.nl

29 oktober in Reehorst in Ede.
Onze donateurs en hun partners kijken terug op een zeer geslaagde dag.
Voor een verslag van de donateursdag klik op de afbeelding.