Doneer je ervaring

Ervaringsverhalen

Via het patiëntenpanel Doneerjeervaring.nl kun jij jouw ervaring en kennis inzetten voor kankerpatiënten, ex-kankerpatiënten en naasten. Meld je aan en je krijgt regelmatig online vragenlijst, met een actueel onderwerp. Jij kunt die vragenlijsten invullen vanuit jouw ervaring. We analyseren de enquêtes en gebruiken de resultaten om de zorg te verbeteren.

Button_deelnemen

Deelnemers

Een aantal deelnemers van Doneerjeervaring.nl vertellen hun verhaal. Iedere patiënt beleeft de ziekte op zijn eigen manier. Bij de een spelen weer andere zaken dan bij de ander. Bekijk de ervaringsverhalen.
Ervaringverhaal Lisa Bracht over haar pijnbestrijding (5/5)

Lisa Bracht over pijn bij kanker


‘Die chronische pijn beperkte mij in mijn mobiliteit. Ik ging beweging vermijden waardoor ik verkeerd ging lopen en zitten. Waardoor er nog meer pijn ontstond. Pijn is ook iets heel persoonlijks. De arts kan er in algemene termen best wat voor vinden‘, aldus Lisa Bracht. Zij heeft sinds 2008 uitgezaaide niercelkanker en leeft met pijn. Pijnbestrijding vermindert haar klachten.

Ervaringsverhaal Yvonne van de Mosselaar over bijwerkingen medicijnen (4/5)

Yvonne van de Mosselaar over bijwerkingen van medicijnen

Bijwerkingen van medicijnen kunnen voor ernstige klachten zorgen. Yvonne van de Mosselaar kon niet meer staan of lopen. 'Het is belangrijk dat je voortdurend in overleg blijft met je oncoloog.' Uiteindelijk is bij haar de dosering verlaagd.

Ervaringsverhaal Barbara Bezemer over haar kwaliteit van leven (3/5)

Barbara Bezemer over erfelijke kanker

‘Als ik eerder had geweten dat ik VHL-draagster ben, had ik een hele andere levensstijl gekozen’, aldus Barbara Bezemer, Von Hippel Lindau-patiënt.

Ervaringsverhaal Boy da Costa Gomez over de kankerzorg (2/5)

Boy da Costa Gomez over de kwaliteit van de kankerzorg

'Uit de praktijk is gebleken dat wanneer ziekenhuizen gebruikmaken van de ervaringen van de patiënten, zij hun zorg beter kunnen afstemmen op de behoefte van patiënten.  En daarmee de kwaliteit van zorg kunnen verbeteren', aldus Boy da Costa Gomez, stomadrager en vertegenwoordiger Nederlandse Stomavereniging.

Ervaringsverhaal Coby Gorree over werken als kankerpatiënt (1/5)

Coby Gorree over kanker en werk

Coby Gorree: 'Ik werk fulltime en dat wilde ook graag doen tijdens de behandeling. Dat werd mij mogelijk gemaakt omdat mijn teamgenoten werk van mijn overnamen. Ik heb flexibele tijden getreden en ik kon thuis werken. Ik was naast Coby  die kanker had, ook Coby die belangrijk was op het werk. '