Biografie

het is nooit een verwachting om een ziekte te ontdekken waar je leven aan een zijdjen draadje hangt. Er komt hoop bij kijken en ook hoop wat je wel en niet wil omgang van zaken. Voor de artsen zkh ben je enkel een productiemens! Gevoelsmatig zeg ik dit omdat men opereert en stuurt. Enkel een gesprek kan je krijgen. Maar na een operatie de tijd te krijgen of te nemen, ho maar!
Theoretisch krijg je tijd praktisch zo min mogelijk. Dit maakt dan ook moeilijk om jezelf in vertrouwen te begeven. Kortom je heb geen keus om te doen alsof het niets voorstelt. Echter er veranderd zoveel dat je in loop der tijd heel wat te verzuren krijgt. Een voor een harde klappen in je gezicht. Er is niemand die voor jouw de beste oplossing of keuze maakt. Je blijft baas over je eigen lichaam. Echter het zijn dingen waar je nooit bij stil heb gestaan en plots moet je je ermee bezig houden.
Je leven staat op zijn kop omdat je bang bent dat er een vijand in je aanwezig is. Geen vijandigheid van buitenaf dat je kan ontlopen. Je kan niet weglopen voor je lichaam. Je zit ermee. Een vreselijk dillemma wat heel wat aan je knaagt. Je gedachten denkwijze leefstijl alles knapt als een ballon voor je gezicht. Je raakt in wen wervelstroom van zeer veel emoties en heel veel onzekerheden. Een ding weet je zeker: ik wil van die kanker af.
Dat is dan ook het enige vooruitzicht. Zonder te weten wat je daadwerkelijk allemaal overkomt en kan komen. Elk lichaam is anders en elk herstel.
We zijn geen boek of plant. We zijn mensen met ieder zijneiven unieke karakter en uiterlijk. Ziekte kondigd zich niet aan door bepaald leeftijd. Het komt altijd onverwacht.
Onlangs alle pijn en kwalen hecht je je aan het leven omdat je hoop hebt omdat je kinderen hebt. Dubbelzinnig als je mama bent en je kinderen het beste gunt en wil geven. Dubbelzinnig als je je kinderen een veilig leef opgroei omgeving en bescherming wil geven terwijl je innerlijk zelf het hardst nodig hebt.
Toch blijf je stil hopen om toch je jongste te zien opgroeien en jezelf weg te cijferen om te doen slsof er noets aan de hand is. Maar er is zoveel aan de hand dat ik alleen nog mijzelf overtuig dat ik baas ben en blijf over mijn lichaam.
Deze uitdrukking geeft ook dubbelzinnig gevoel. Ik wil nog niet dood!
En wil ook geen eekhoorn zijn om te knagen. Toch stiekem kan je er niets aan doen. Dan is get fijn om er voor je kindjes te zijn. Zolang het kan.

Profiel

Relatie tot kanker Anders
Motto Baas blijven over ziekte
Woonsituatie Met partner en kind(eren)
Provincie Gelderland
Wat doe je in het dagelijks leven? Anders
 
Kankersoort Borstkanker
Diagnosedatum Augustus 2015
Uitzaaiingen Nee
Behandeling(en) Amputaties in september 2015 in Ziekenhuis Rivierenland te Tiel
Eierstokverwijdering in februari 2016 in Ziekenhuis Rivierenland te Tiel
Eileiderverwijdering in februari 2016 in Ziekenhuis Rivierenland te Tiel
Gevolgen Aankomen, Benauwdheid, Borstamputatie, Osteoporose, Botpijn, Calciumtekort, Depressie, Diarree, Droge huid, Droge ogen, Droge mond, Eenzaamheid, Emoties, Frustratie, Gewrichtspijn, Geheugenproblemen, Haaruitval, Gezichtsstoornissen, Hormonale veranderingen, Huidveranderingen, Irritatie, Lichaamsbeleving, Lichaamsbeweging, Maagzuur, Misselijkheid, Onvruchtbaarheid, Opvliegers, Overgeven, Paniek, Pijn, Prothesen, Psychosociale gevolgen, Relationele veranderingen, Reukveranderingen, Radeloosheid, Revalidatie, Schaamte, Slaapproblemen, Seksualiteit, Smaakveranderingen, Stijfheid, Verdriet, Vermoeidheid, Verminderde eetlust, Vervroegde overgang, Vetdiarree, Vitaminegebrek, Wanhoop, Voeding

Blog

Mijn strijd

  • Meer dan een jaar actief
  • 1 blogbericht
  • 0 reacties

Meest recente blogbericht:

Baas over eigen lichaam

Ugc
Door O_lijf, Meer dan een jaar geleden

Het is nooit een verwachting om een ziekte te ontdekken waar je leven aan een zijdjen draadje hangt. Er komt hoop bij kijken en ook hoop wat je wel en niet wil met omgang van zaken. Voor de artsen zkh ben je enkel een productiemens! Gevoelsmatig zeg ik dit omdat men opereert en stuurt. Enkel een gesprek kan je krijgen. Maar na een operatie de tijd te krijgen of te nemen, ho maar! Theoretisch krijg je tijd praktisch zo min mogelijk. Dit maakt dan ook moeilijk om jezelf in vertrouwen te begeven. Kortom je heb geen keus om te doen alsof het niets voorstelt. Echter er veranderd zoveel dat je in loop der tijd heel wat te verzuren krijgt. Een voor een harde klappen in je gezicht. Er niemand is ... Lees meer

  • 1 x gewaardeerd
  • 928 x bekeken
  • 0 reacties
Alle blogberichten