Biografie

Ik ben een vrouw van 58 jaar, 1,72 m lang en weeg 73 kg. Ik woon alleen in Koog aan de Zaan, fiets naar station, met de trein naar Amsterdam, loop een half uurtje naar mijn werk, (financiële administratie), aan het eind van de dag weer terug. Ik werk in 5 dagen 40 uur, Ik ben van half acht tot kwart over zes van huis. In het weekend doe ik het huishouden, boodschappen en ga naar mijn moeder, die in een rolstoel zit) of haal haar op om haar ergens mee naartoe te nemen, en til haar desnoods uit de auto als het moet. Kerngezond dus.

Van gezond naar doodziek:
In juni doe ik mee aan het bevolkingsonderzoek darmkanker. In juli hoor ik dat er bloed is gevonden in mijn ontlasting. In augustus is de kanker (niet uitgezaaid naar lever of longen) uit mijn dikke darmkanker gehaald met omliggend lymfeweefsel. Na 10 dagen hoor ik dat er in 2 van de 23 lymfeknopen/lymfeklieren kankercellen zijn gevonden, uitzaaiingen dus. Omdat het zo kan zijn dat er nog kankercellen zitten in het lymfeklierweefsel wat niet is weggehaald, beginnen op woensdag 6 september 2017 de chemokuren.

Oké, kom maar op dan met die medicijnen. Dat kan er ook nog wel bij

Profiel

Relatie tot kanker (Ex-)patiënt
Motto Kom maar op met de medicijnen. Ik ga ervoor
Geslacht Vrouw
Geboortedatum 1958
Woonsituatie Alleen
Provincie Noord-Holland
Wat doe je in het dagelijks leven? Ik zit in de ziektewet
 
Kankersoort Dikkedarmkanker
Diagnosedatum Augustus 2017
Erfelijke vorm Onbekend
Fase van de behandeling In behandeling
Uitzaaiingen Ja
Diagnose onderzoek Coloscopie, Longfoto, CT-scan, Weefselonderzoek
Behandeling(en) Darmverwijdering in augustus 2017 in Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam
Chemotherapie in september 2017 in Sint Lucas Andreas Ziekenhuis te Amsterdam
Gevolgen Emoties, Arbeidsongeschiktheid

Blog

Chemokuur na operatie dikkedarmkanker na bevolk.on

  • 11 maanden actief
  • 19 blogberichten
  • 16 reacties

Meest recente blogbericht:

kuur 3, bezig met kuur 4 en afsluiting

Ugc
Door Kommaarop, 9 maanden geleden

Het verloop is echt hetzelfde als kuur 1 en 2. Kuur 4 is de laatste maar ik zie er erg tegenop. Ik weet precies wat er komt. Het is op zijn zachtst gezegd vervelend. Alle bijwerkingen kan ik van dag tot dag voorspellen. Ik weet dat ik me op dag 5 het slechtste voel en dat dat vanaf dag 10 beter wordt. Tegelijkertijd weet ik dat ik niet moet zeuren. Het kan allemaal zoveel langer duren en zoveel erger. Op tv zijn in deze tijd veel programma's over kinderen en kanker. Het kan echt zoveel erger.Hoe zal ik deze blog over de kuren dan afsluiten? Iets positiefs maar. Misschien heb ik later, als er toch nog (weer) kanker wordt vastgesteld in de komende 5 jaar, mijn eigen blog nog eens nodig. Dan... Lees meer

  • 1 x gewaardeerd
  • 1182 x bekeken
  • 1 reactie
Alle blogberichten

Recente gevolgde items