Werken bij borstkanker

Opslaan

Als je werkt en borstkanker krijgt, komt er veel op je af. Waarschijnlijk gaat eerst alle aandacht uit naar de ziekte. Werk komt even op de tweede plaats. Toch is het goed om na de eerste schok ook weer over werk na te denken. Borstkanker heeft namelijk altijd gevolgen voor je  werk.

Hierbij kun je jezelf ook afvragen hoe belangrijk werk voor je is. En in hoeverre het je voldoening geeft. Mogelijk biedt het je afleiding van het ziek zijn. 

Geef bij je werkgever aan wat je graag zou willen. Zorg in ieder geval voor een re-integratieplan waar jij je prettig bij voelt. En als je zelfstandig ondernemer bent, denk dan na over de gevolgen van tijdelijk niet werken.

Video: Borstkanker: werk en re-integratie

Lees verder over borstkanker en werk

Via onderstaande links krijg je meer informatie over werken bij borstkanker.

Checklist B-bewust

De B-bewust checklist Werk en re-integratie helpt je bij het voorbereiden van gesprekken. Die gesprekken zijn met bijvoorbeeld de medisch specialist, verpleegkundige, werkgever, coach, arbodienst en het UWV. Met deze mensen spreek je in de eerste twee jaar na de diagnose over werk en re-integratie. Met de checklist kun je vragen selecteren die jij in deze gesprekken wilt stellen.

Uitgebreide informatie over werk en kanker

Op kanker.nl is er uitgebreide informatie over kanker en werk. Hierbij kun je kiezen welke arbeidssituatie op jou van toepassing is. Bekijk de informatie voor:

Informatie voor werkgevers en praktische tips

Op kankerenwerk.nl vind je praktische informatie over kanker en werk. Ook is er informatie voor betrokkenen zoals je werkgever.

Over deze pagina

De informatie in de bibliotheek is getoetst door medisch specialisten en andere deskundigen.

Laatste update: februari 2020

Dit artikel is geschreven door de redactie van kanker.nl, KWF Kankerbestrijding.

Met medewerking van

Ine Meen, verpleegkundig specialist, ZGT, Linda Stengs, verpleegkundig specialist, Rode Kruis Ziekenhuis, Borstkankervereniging Nederland (BVN), Truus Smit-Hoeksma, verpleegkundig specialist, Dijklander Ziekenhuis