2e controle … een positieve uitslag

Een dag voor ons vertrek naar Jamaica, 10 december, nog even naar het ziekenhuis voor de 2e controle. Met de spanning is het uiteindelijk meegevallen. Het besef was bij mij al mij al enkele dagen aanwezig , maar Elke had er vanochtend toch ook wel een beetje buikpijn van. Hoe je het wendt of keert, de komende tijd voelt iedere controle als een dag des oordeel, waarin je te horen krijgt of het slecht of goed is. We kunnen met een gerust hart op vakantie. De uitslag is wederom goed!!

Het medisch team was zeer positief over mijn herstelproces. Het slikken en eten gaat steeds beter. Hoewel mijn smaak nog erg is verstoord, is de ervaring dat in deze fase herstel te verwachten is. Ook de droge mond en keel kan verbeteren, maar dat is afwachten. Zoals verwacht ben ik inwendig onderzocht en is er weer gevoeld aan mijn hals klieren. Er is vandaag ouderwets met een spiegeltje gekeken in mijn mond en keel, waarbij aan mijn tong werd getrokken, om alles beter te zien. Het weefsel zag er mooi, vochtig en roze uit. Alles is goed aan het herstellen. Hier en daar zit wat littekenweefsel, maar dat is normaal. Het zal ook niet helemaal verdwijnen.

De cameraslang bleef vandaag achterwege. … pffff, gelukkig! Maar daar kwam wel een ander onaangenaam onderzoek voor in de plaats. De KNO arts stak, nadat hij een XL latex handschoen aan had getrokken, zijn vingers diep in mijn keel om de plek te voelen. Dit ging geheel onverwachts, snel en hard. Moest direct kokhalzen en in een natuurlijk reflex greep ik zijn arm vast. Het scheelde niet veel of ik had overgegeven. Volgende keer toch maar het cameraslangetje? Enfin, er was genoeg gezien en gevoeld, want dat was het laatste. Bloed prikken hoefde niet … gebeurt elk half jaar. Blij en opgelucht namen we afscheid en liepen we naar de receptie voor het maken van een afspraak. Over 2 maanden, op 11 februari mag ik weer terugkomen voor de 3e controle. Maar nu eerst twee weken lekker naar de zon en de warmte!

4 reacties

Wat fijn dat alles wederom goed is. Wat zullen jullie een ontspannen vakantie hebben! Heerlijk 14 dagen naar de zon en daarna gezellig kerst en oud en nieuw vieren. Het jaar kan niet mooier eindigen. Vervelend hè die vingers in je keel. Mijn arts zei ooit "je mag wraak nemen hoor", toen beet ik zijn vinger er bijna af :-) Ik mag 10 februari weer op komen dagen.
Hele fijne vakantie,
Marga.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Realiseer me dat je met de kerst nog weg bent. Apart hoor, kerst in het zonnetje.
Veel plezier.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi Jerrel, met grote belangstelling volg ik je blog. Ik heb veel respect voor de manier waarop je omgaat met deze vreseijke ziekte, wat fijn dat het zo goed gaat ! Hoop oprecht dat het zo gaat blijven en je weer alles kan proeven zodat eten weer een positieve ervaring wordt ipv een dagtaak. Ik wens jullie een superfijne vakantie toe, dat hebben jullie zeker verdiend!
Groeten Bes
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Dank je wel Marga en Bes. Groetjes vanuit een zonnig Jamaica. Het is hier heerlijk. Kan niet alles eten en dat wat gaat smaakt niet altijd goed, maar probeer zo veel mogelijk van te genieten van wat ik wel herken.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14