Bestralingen zitten erop ...

Vrijdag 21 augustus ... 17.15 uur.
Het zit erop ...zojuist de vierendertigste en allerlaatste bestraling. Het moment waar we zo naar hebben uitgekeken en de afgelopen weken van dag tot dag naar toe hebben gewerkt, is uiteindelijk daar. Het voelt als een welverdiende overwinning. Ik stap met een super blij gezicht de kleedkamer uit waar Elke me opwacht. We geven elkaar een vette high five en nemen even de tijd om van het moment te genieten.
Echt lang kan ik er helaas niet van genieten. Als we naar de auto lopen, voel ik de misselijkheid, waar ik al de hele dag last van had, weer opkomen. De Omeprazol maagzuurremmer die ik nu al enkele dagen gebruik, kon niet verhinderen dat ik, vlak voordat we naar het ziekenhuis reden, kotsend boven de wasbak hing. Er was gewoon geen houden aan ... alles wat ik met pijn en moeite naar binnen had gekregen gewerkt, kwam er weer keihard uit vergezeld van brandend maagzuur. Elke deed haar best om zo gelijkmatig mogelijk de auto richting huis te rijden. Ik probeerde mijn gedachten te verzetten en nam tussendoor steeds kleine slokjes water. Met een ice pack tegen mijn hals en met de slabak (onze kotsbak) paraat lukte het ons om ongeschonden thuis te komen. Thuis ... als ik me ziek voel, is dat toch de allerfijnste plek om te zijn. Doodmoe plofte ik met een dekentje op de bank, om vervolgens enkele uren slaap in te halen.
Die dubbele bestralingen op 1 dag hakken er altijd in. Na vandaag is het gelukkig helemaal afgelopen met de bestralingen. De fase van het afbreken van mijn lijf is nu klaar. Mijn cellen kunnen zich helemaal focussen op het opruimen, het herstellen en het regenereren. De bijwerkingen ijlen nog ongeveer twee weken na waarbij pijn en misselijkheid zelfs nog verder kunnen toenemen, maar er komt een duidelijk omslagpunt. Vanaf dat moment zal het gewoon echt beter gaan. Dat lijkt mij ook een beter moment om te "vieren" in plaats van vandaag. De komende twee weken moet ik vooral veel rusten en ervoor zorgen dat ik voldoende eet (minimaal 5 drinkflesjes) en genoeg drink (2-3 liter water per dag). Mijn lichaam heeft dat hard nodig. Zal wel op zoek moeten naar een nieuwe structuur nu de dagelijkse ochtendritten naar het ziekenhuis wegvallen. Maar dat gaat zeker lukken.

6 reacties

Wat een heerlijk gevoel lijkt me, nu begint het herstel. Mijn moeder zei altijd: het moet eerst ergeren wil het beteren. Succes, Ingrid
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Beste Jerrel,
Hopelijk heb je vandaag een rustige dag nu er geen schepje meer bovenop wordt gedaan met weer een nieuwe bestraling. Hoewel de bestraling nog even door blijft werken, ervaar je hopelijk snel een kantelpunt waarop je merkt dat het vooruit gaat en dat je weer bergop gaat. Zelf vond ik dat toen best spannend (want hoeveel erger wordt het dan eigenlijk nog?) maar toch was mijn ervaring dat er aan de ene kant inderdaad nog doorwerking was maar gelijktijdig vrij snel op andere fronten toch ook verbetering merkbaar was: minder misselijk. Sterkte en succes! Hartelijke groet, Els
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hej Jerrel,
ik gun je nu zo je herstel en een nieuw ritme op weg naar die finish waarin je lijf zich weer hersteld als nooit tevoren. Ik hoop dat je je net als ik voelde toen ik ergens hoog in de bergen op een bankje zat en voor me uitkeek..... Rust, perspectief, wijdsheid.....

Sterkte en tot snel!
//Dave
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Hallo Jerrel,

Het aftellen is nu echt afgelopen. Niet meer de dagelijkse ritten naar het ziekenhuis. Dit heb je weer gehaald. Wat een topprestatie. En ondanks dat het omslagpunt nog niet is bereikt, moet je deze mijlpaal toch niet zo maar voorbij laten gaan. Het is immers een immense prestatie. En natuurlijk zien we je graag weer een keertje op de zaak maar belangrijker is het om  goed rust te nemen en je lichaam te laten werken aan herstel. Veel succes en sterkte.

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Wat ontzettend fijn dat de bestralingen erop zitten. Het was een hele maraton maar je hebt het gehaald. Nu op naar het herstel. Neem hiervoor alle rust die je nodig hebt omringd met allen die je zo lief zijn. Wij kijken in Ede uit naar je komst en zullen je inhalen als een held!

Heel veel sterkte de komende tijd en graag tot gauw.
Dikke knuffel.
Lydia
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Jerrel, wat geweldig om te lezen dat de bestralingen achter de rug zijn! Een punt waarop je met trots terug kunt kijken wat je allemaal al hebt weten te overwinnen. Hopelijk dat het omslagpunt de start is van het regenereren van je lichaam en aanvullen van je positiviteit.

Iedereen leest en leeft hier mee, zet hem op!
Dirk
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14