Biografie

Hallo!

Mijn naam is Iris. Ik ben getrouwd en heb een prachtige dochter van bijna 1,5 jaar, samen met mijn gezin woon ik in Uithoorn.

Ik ben in oktober 2016 bevallen van een gezonde dochter. Na de bevalling bleef ik lange tijd moe en vutloos en nadat ik ook een hoest had die maar niet over ging ben ik naar de huisarts gegaan in maart 2017.
Uit de bloedonderzoeken bleek ik een hele hoge bezinkingswaarde te hebben (130) en dachten de artsen aan een autoimmuunziekte. Na maanden onderzoeken in verschillende ziekenhuizen (longonderzoeken, CT scans, mri, bloedonderzoeken, verschillende keren naar de eerste hulp vanwege enorme pijnklachten), waar ze niks konden vinden, kreeg ik trombose in mijn arm. Ik moest toen bloedverdunners gaan slikken en kwam onder behandeling van een hematoloog. Helaas knapte ik nog steeds niet op en werd ik alleen maar zieker en kwamen er veel klachten bij waaronder ook helse pijnklachten in oa mijn rug. Door de bloedverdunners (dachten we) stopte mijn menstruatie niet meer en verloor ik enorm veel bloed en enorme stolsels. Er waren dagen bij dat ik alleen maar kon liggen, anders stroomde het eruit en viel ik flauw. Toch weer terug naar de huisarts en omdat hb waarde toen nog maar 5.0 was heeft de huisarts nog diezelfde dag een afspraak bij de gynaecoloog kunnen regelen. Wij gingen daar heen omdat we hoopte dat ze een pilletje oid kon geven wat het bloedde kon stoppen/minderen, nog steeds met de gedachte dat het door de bloedverdunners kwam. De gynaecoloog nam biopten en een paar dagen later moesten we terug komen voor de uitslag. Wij waren totaal overdonderd door de uitslag, baarmoederhalskanker.... mijn wereld storte in. De gynaecoloog regelde ook de eerste bloedtransfusie, gelukkig knapte ik daar even wat van op.
2 weken moest ik wachten totdat ik bij het AVL terrecht kon en er vervolg onderzoek werd gedaan door middel van een pet-CT scan en inwendig onderzoek. Daaruit bleek dat ik uitzaaiingen had in mijn buik, tot net onder mijn navel (gelukkig niet hoger, dan zou behandeling niet meer genezend kunnen zijn). Wat volgde was een zware operatie waarin veel lymfeklieren zijn verwijderd en ik bijna een week in het ziekenhuis heb gelegen. Een week daarna gingen de andere behandelingen van start. 6 weken lang chemotherapie, 7 weken bestraling en 3 inwendige bestralingen (brachytherapie). Ik ben de behandelingen redelijk goed doorgekomen, al heb ik wel een aantal keren een bloedtransfusie moeten ondergaan.
Nu na de eerste controles en scans is er niks meer te zien van de tumor en de uitzaaiingen en ben ik gelukkig schoon!
Ik probeer nu langzaam aan mijn leven weer op te pakken en probeer zo veel mogelijk te genieten van mijn gezinnetje.

Profiel

Relatie tot kanker (Ex-)patiƫnt
Motto geniet van elke dag
Woonsituatie Met partner en kind(eren)
Provincie Noord-Holland
Wat doe je in het dagelijks leven? Ik zit in de ziektewet
 
Kankersoort Baarmoederhalskanker
Diagnosedatum Juli 2017
Erfelijke vorm Nee
Fase van de behandeling In behandeling
Uitzaaiingen Ja
Diagnose onderzoek PET-CT-scan
Behandeling(en) Bestraling in augustus 2017 in AVL te Amsterdam
Chemotherapie in augustus 2017 in AVL te Amsterdam
Lymfeklierverwijdering in augustus 2017 in AVL te Amsterdam
Inwendige bestraling in september 2017 in AVL te Amsterdam
Gevolgen Lymfoedeem, Arbeidsintegratie, Concentratiestoornissen, Emoties, Lichaamsbeweging, Onvruchtbaarheid, Revalidatie, Stijfheid, Vermoeidheid, Verdriet, Vervroegde overgang