Ingeborg Douwes Centrum (Koenenkade Amsterdam)

Adres
Koenenkade 6,
1081 KH, Amsterdam
Telefoonnummer
(020) 4807580
Emailadres
ingeborgdouwescentrum@olvg.nl
Meer informatie
Ga naar de website

Wat doet deze organisatie?

Het Ingeborg Douwes Centrum is een gespecialiseerde instelling die psychologische (na)zorg biedt aan mensen met kanker. U kunt er terecht voor hulp bij de verwerking van de psychische, emotionele, relationele en sociale gevolgen van kanker, ongeacht de fase van het ziekteproces en het perspectief.  De diagnose kanker heeft een grote impact op het leven van zowel degene die ziek is (geweest) als op diens naasten, zoals de partner, de kinderen of een broer of zus. Bij het Ingeborg Douwes Centrum kunnen zij allemaal terecht voor psychologische (na)zorg bij het omgaan met de gevolgen van de ziekte en de medische behandeling daarvan. De behandeling is afgestemd op de individuele wensen en behoeften. De behandeling kan bestaan uit een individuele behandeling, een groepsbehandeling of een combinatie van beide. Ook is er de mogelijkheid dat u samen met uw partner of gezin komt.  Groepsbehandelingen
De groepsbehandelingen zijn afgestemd op specifieke thema’s en op de hulpvragen van de groep. Ze hebben een therapeutisch doel en een lotgenotencomponent. Voorbeelden van groepsbehandelingen in het Ingeborg Douwes Centrum zijn: Kanker, hoe nu verder?, Persoonlijke zingeving na kanker, Themabijeenkomst kanker in het gezin, Partners apart, Houd me vast, Als geen genezende behandeling meer mogelijk is (omgaan met zingeving), Rouw, waar loop je tegenaan? en Mindfulnesstraining. 

Behandeling van een aanpassingsstoornis

Hebt u onvoldoende veerkracht om u aan te passen aan veranderingen door kanker? Dan kan dit leiden tot een aanpassingsstoornis.

Deze informatie is afkomstig uit de