Behandeling door een logopedist

Een logopedist houdt zich bezig met problemen op het gebied van stem, spraak, taal, slikken en gehoor. Wanneer u bijvoorbeeld moeilijker kunt slikken of spreken na de behandeling voor kanker, kan een logopedist u hierbij ondersteunen en met u aan dit probleem werken. Ook met gehoorproblemen kunt u bij een logopedist terecht. De logopedist kan gehooronderzoek doen en adviseren over het aanpassen van een hoortoestel of andere technische hulpmiddelen. De logopedische behandeling is gericht op het herstellen van de communicatie.

Verwijzing en vergoeding
Indien u nog niet onder behandeling bent bij een logopedist en problemen heeft met slikken en/of spreken, kunt u uw specialist of huisarts om een doorverwijzing vragen voor ondersteuning en behandeling door een logopedist in het ziekenhuis. U kunt ook bij een logopedist bij u in de buurt terecht die specifieke ervaring heeft met slik-, stem-, taal- , gehoor- of spraakproblemen na kanker. Hiervoor is geen verwijzing nodig. Logopedie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het is wel van belang naar een zorgverlener te gaan waar de zorgverzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. We adviseren u daarom vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of u voor vergoeding van de kosten in aanmerking komt.  

Verwijzing en vergoeding
U heeft voor logopedie geen verwijzing van een (huis)arts nodig. Of de zorg vergoed wordt, hangt af van uw zorgverzekering. We adviseren u vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of u voor vergoeding van de kosten in aanmerking komt.

Kwaliteit
Alle hier getoonde logopedisten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF), de beroepsvereniging van de logopedisten en voldoen daarmee aan de kwaliteitseisen die de vereniging hieraan stelt. 

Je kunt bij de volgende 31 organisaties terecht: