Behandeling door een oncologiefysiotherapeut

Een oncologiefysiotherapeut diagnosticeert, behandelt en begeleidt patiënten met lichamelijke en psychische klachten die veroorzaakt worden door kanker of de behandeling ervan. Hierbij kunt u onder andere denken aan spanningsklachten, pijn, fibrose, verminderde beweeglijkheid, verstoorde lichaamsbeleving, verminderde spierkracht, conditieverlies en vermoeidheid. De oncologiefysiotherapeut kan adviezen geven over het vaststellen van uw grenzen en het opbouwen van uw conditie, helpt bij het aanleren van zelfmanagement en zal u begeleiden bij het bewegen (oefenen en trainen). De duur, intensiteit en aard van de fysiotherapie behandeling is afhankelijk van uw doel, mogelijkheden en beperkingen.

Oncologiefysiotherapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie. De oncologiefysiotherapeut heeft na de opleiding fysiotherapie een uitgebreide aanvullende opleiding gevolgd op het gebied van oncologie.

Verwijzing en vergoeding
U heeft voor oncologiefysiotherapie meestal een verwijzing nodig van een (huis)arts. Vergoeding van de zorg is afhankelijk van uw verzekering. We adviseren u vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of u voor vergoeding van de kosten in aanmerking komt.
> Meer informatie over vergoeding van fysiotherapie

Kwaliteit
Alle getoonde oncologiefysiotherapeuten zijn opgenomen in het register oncologiefysiotherapie van het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie. Zij voldoen hiermee aan de door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en de Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie (NVFL) gestelde kwaliteitseisen.

Je kunt bij de volgende 276 organisaties terecht: