Coronavirus

Blijf met klachten naar uw (huis)arts of zorgverlener gaan De aanwezigheid van het coronavirus (COVID 19) kan van invloed zijn op de behandelingen van kanker. Hoewel geprobeerd wordt de normale zorg zo veel mogelijk door te laten gaan, kan het voorkomen dat uw behandeling wordt aangepast of uitgesteld. Ondersteuning van mensen die leven met en na kanker en hun naasten kan veelal doorgaan. Indien nodig, in aangepaste vorm. Belangrijk is dat u met klachten en problemen contact blijft opnemen met uw (huis)arts of zorgverlener.

Mogelijkheden voor zorg
Voor een deel kunt u zorg, hulp en begeleiding op afstand krijgen, in plaats van in de behandelkamer. Bijvoorbeeld via (beeld)bellen, e-mail, patiëntenportaal of telefoon. Soms kunt u uw zorgverlener wel bezoeken, maar dan op een aangepaste veilige manier. Hieronder de laatste stand van zaken van een aantal soorten zorgverleners.

Psychosociale zorgverleners
Psychosociale zorg is beschikbaar. De praktijken en centra zijn open met aangepaste maatregelen. Ook via telefonisch contact en (beeld)bellen kunnen de intake en veel behandelingen doorgaan.

Fysiotherapeuten
Fysiotherapiepraktijken zijn open. Sommige behandelingen kunnen in de praktijk plaatsvinden met aangepaste maatregelen. Meer informatie.

Diëtisten
Advies en begeleiding bij voeding en dieet is mogelijk. De praktijken zijn open met aangepaste maatregelen. Ook via telefonisch contact en (beeld)bellen kunnen de afspraken doorgaan. Overige paramedische beroepen
De praktijken van de overige paramedische beroepen zoals ergotherapeuten, huidtherapeuten zijn open met aangepaste maatregelen. Kappers, pedicures, masseurs en schoonheidsspecialisten
De praktijken van de masseurs, kappers, pedicures en schoonheidsspecialisten zijn open met aangepaste maatregelen. Inloophuizen
IPSO-inloophuizen zijn gesloten. Toch is het merendeel van de inloophuizen gewoon bereikbaar per email of telefoon. Bijvoorbeeld voor een gesprek met een vrijwilliger en steeds meer ook voor online activiteiten.  Ook voor andere soorten zorgverleners is in veel gevallen hulp en begeleiding mogelijk. Neem contact op met uw zorgverlener voor meer informatie.

Online programma’s en hulpaanbod
Ook zijn er verschillende online programma’s beschikbaar die u zelfstandig kunt volgen. Of is er ander hulpaanbod op afstand. Hieronder een overzicht van een deel van het beschikbare aanbod. Voor meer online aanbod kunt u zoeken op onderwerp binnen de Verwijsgids Kanker.

Meer informatie voor mensen met kanker en hun naasten
> coronavirus en kanker, Kanker.nl
> coronavirus en kanker, NFK
> coronavirus en AYA's (Adolescents & Young Adults)
> coronavirus en palliatieve zorg 
> speciale adviezen voor mensen met kanker (Wereld Kanker Onderzoek Fonds)
> bewegen in tijdens van corona (Voedingenkankerinfo)
> speciale adviezen over voeding voor mensen met kanker (Voedingenkankerinfo) Meer informatie voor zorgverleners
> Federatie Medisch Specialisten
> RIVM

63 resultaten gekoppeld aan dit onderwerp: