Krijg ik mijn loon doorbetaald?

Opslaan

Je werkgever moet bij ziekte je loon doorbetalen tot het einde van je contract. Staat er in je contract of cao een meer gunstige regeling? Dan moet de werkgever zich daar aan houden. 

Loopt je contract af? En wil je werkgever je contract niet verlengen? Dan heb je mogelijk recht op een ziektewetuitkering. Je werkgever moet je ‘ziek uit dienst melden’ bij het UWV op de einddatum van het contract.

Doet je werkgever dat niet, dan kun je dat zelf doen bij het UWV. Stuur dan eerst een brief aan je werkgever met het verzoek je ziek uit dienst te melden.

Weigert je werkgever dit verzoek? Dan kun je zelf een brief naar het UWV sturen. Op de website van het Juridisch Loket vind je een voorbeeldbrief die je kunt gebruiken. 

Ziektewetuitkering na einde contract

De Ziektewetuitkering is meestal 70% van je dagloon. De uitkering is nooit meer dan het maximum dagloon. Het UWV betaalt de uitkering en is ook verantwoordelijk voor je re-integratie.

Je kunt maximaal 2 jaar een ziektewetuitkering krijgen.

Kijk voor meer informatie op: Ik ben ziek en heb geen werkgever (UWV)

Beter, maar nog geen werk 

Wanneer je beter bent en nog niet meteen werk hebt, kun je een WW-uitkering aanvragen. Ook deze uitkering vraag je aan bij het UWV. 

Over deze pagina

De informatie in de bibliotheek is getoetst door medisch specialisten en andere deskundigen.

Laatste update: augustus 2019

Dit artikel is geschreven door de redactie van kanker.nl.