Wat kunt u doen

Zelfstandig aan de slag met OncoKompas2.0

Opslaan
Wilt u het liefst zelf uw klachten aanpakken en/of emoties verwerken? Dan kunt u misschien OncoKompas2.0 gebruiken. Dit online programma helpt u om de draad weer op te pakken.

Informatie en advies op maat

Door het invullen van vragenlijsten krijgt u inzicht in uw kwaliteit van leven. Ook krijgt u informatie op maat en een compleet en persoonlijk overzicht van de mogelijkheden voor begeleidende zorg. Dit overzicht is afgestemd op uw leefstijl, levensvragen en lichamelijk, geestelijk en sociaal functioneren. Oncokompas2.0 geeft aan welke concrete stappen u kunt nemen om uw kwaliteit van leven te verbeteren.

U hebt direct toegang tot een aantal online hulpmiddelen zoals informatiefolders en zelfhulpcursussen.

Hoe aanmelden

U kunt aan OncoKompas2.0 deelnemen als u korter dan een jaar geleden de diagnose kanker heeft gekregen. Vraag aan uw specialist of oncologieverpleegkundige of hij u kan aanmelden. Dat kunt u niet zelf doen.

Alle Nederlandse zorgverzekeraars vergoeden het gebruik van OncoKompas2.0

Over deze pagina

De informatie in de bibliotheek is getoetst door medisch specialisten en andere deskundigen.

Laatste update: juni 2018

Dit artikel is geschreven door kanker.nl.

Met medewerking van

Brouwer, T. (ervaringsdeskundige), Haak. T. (ervaringsdeskundige), Ir. Schots, F.J.M. (ervaringsdeskundige), Kuin. A. (geestelijk verzorger), Dr. Hoekstra-Weebers, J. (socioloog), Van der Veldt, M. (maatschappelijk werker)