Longoperatie/longkwabverwijdering ivm een pancoasttumor.

26 oktober 2017 om 14.00,
gewijzigd 19 december 2017 om 13.44
Graag in contact komen met mensen die door een longtumor een longoperatie moesten ondergaan. Gat specifiek om een longkwabverwijdering. Hoe is de pijn, herstel etc. Bij mij is er een longkwab verwijderd ivm een pancoasttumor= een tumor in de longtop.

6 reacties

Hallo ik ben 29 april 2016 geopereerd aan long kanker me bovenste linker longkwab is weg gehaald en ik moet zeggenn het valt mee merk er weinig van eerlijk gezegd
Laatst bewerkt: 06/12/2017 - 20:06
Heb je een vats-operatie of een operatie met ribbenspreiding gehad? Want dat is heel verschillend.
Ik ben blij te lezen dat het zo goed met je gaat.
groetjes,
Ilse
Laatst bewerkt: 04/12/2017 - 12:37
Hoi ilse ik heb een vats operatie gehad heb de eerste tijd wel veel last gehad hoor me bovenste kwab aan de linkerkant is vewijderd ivbm longkanker maar nu gaat het goed merk er weinig nog van en jij? wat heb je voor operatie gehad ? Gr miraatje
Laatst bewerkt: 06/12/2017 - 19:55
Dag Miraatje,
Aanvankelijk was ook gezegd dat het een vatsoperatie zou worden. Maar het is toch een operatie met ribbenspreiding geworden, en de drains hebben er 3.5 week ingezeten. Dat heeft veel gevolgen nu, ik heb door de drains zenuwbeschadiging opgelopen, en de pijn is nooit weggegaan. Ik ben al enkele jaren onder behandeling van de pijnkliniek, en nu is het wel draaglijk, en kan ik terug iets doen, maar het blijft lastig.
Maar, de kanker is weg, en dat is het allerbelangrijkste!
groetjes,
Ilse

Laatst bewerkt: 06/12/2017 - 20:06
Dag Ginric,

Ik ben 24 juli 2017 geopereerd aan mijn rechterlong. In de onderste kwab zat een tumor. Die is verwijderd, maar ook de middelste re kwab en een wigje uit de bovenste re kwab. Voor de zekerheid heb ik 4 chemokuren gehad. Nu ben ik herstellende. Ik heb geen pijn. Wel is het rondom het litteken gevoelig en kan ik nog niet goed plat op mijn rug liggen. Dan krijg ik het benauwd.

Het herstellen gaat verder goed. Elke dag merk ik dat het beter gaat. Wandelen gaat prima. Fietsen vind ik zwaarder, maar ook dat gaat steeds beter. Maar traplopen is nog steeds erg pittig.

Groeten,
Skybirdy
Laatst bewerkt: 17/12/2017 - 09:34
Hoi bij mij is mn halve rechterlong weggehaald en alle lymfen eromheen. Ik zit nu al bijna 2 jaar thuis en slik nog steeds veel morfine/lyrica en word nu behandeld met qtenza pleisters voor de buitenkant pijn. Weet je, je moet proberen je niet te gek te maken want t is echt bij iedereen anders en herstel dus ook.. maar ik weet wel dat je bij pijn op tijd aan de bel moet trekken want er zijn meer opties dan alleen pillen slikken. Bij mij is de plek van de pijn 3 x zo groot geworden doordat er niks aan gedaan werd, nu bij lumc in leiden sinds een maand en alleen al de qtenza pleisters helpen al heel veel! Ook heb ik nu fysio( fasia) en dat werkt ook. Verder proberen niet teveel te doen maar ook niet teveel stil te zitten( tja..) heel veel sterkte in ieder geval!!!
Laatst bewerkt: 19/12/2017 - 13:44