wie heeft ervaringen met Allergan implantaat na huidsparende borstamputatie

zoeker
zondag 13 december 2015 om 11:57,
gewijzigd dinsdag 15 december 2015 om 21:31

Ik (65 jaar) sta voor de keuze wel of geen borstreconstructie met Allergan implantaat in 1 operatie met huidsparende borstamputatie.

Zijn daar ervaringen mee? Positieve en/of negatieve? En op korte en lange termijn?

Dat zou me kunnen helpen bij de keuze die ik ma. 14 dec. 2015 moet laten weten.

Hartelijk dank!

zoeker

5 reacties

churro
13/12/2015 - 17:35
Zoeker, ik heb jaren zo'n implantaat gehad, ook gelijk tijdens een huidsparende ablatio geplaatst. Een groot voordeel tov de meer gebruikelijke expander-implantaat route is dat je met deze methode de borstplooi behoudt en het resultaat meer symmetrisch is aan de andere natuurlijke borst.

De normale voor- en nadelen van een implantaat zijn van toepassing: implantaat voelt harder en kouder aan dan een echte borst en op termijn kan vervanging nodig zijn en zou je dus weer geopereerd moeten worden (met 6 weken hersteltijd).

Allergan (/Inamed) is een veelgebruikt type implantaat. Heb het vanwege persoonlijke voorkeur na 7 jaar laten verwijderen maar het implantaat was nog prima in orde en had nog jaren meegekund.

Wat is je alternatief? Zou je anders geen reconstructie doen? Ik vond het voordeel van wel reconstrueren dat je 's ochtends niet staat te hannessen en overdag ook geen risico hebt op inkijk.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
zoeker
13/12/2015 - 20:21
Alternatief is er voor mij niet, dan wordt een mastectomie zonder reconstructie. Het blijft een moeilijke keuze. Dank voor het delen van jouw ervaringen Churro.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Jen
13/12/2015 - 19:42
Hallo, betreft je vraag alleen allergan implantaten of in het algemeen een reconstructie na amputatie? Bij mij zijn in juni beide borsten huidsparend verwijderd en in dezelfde operatie is een reconstructie uitgevoerd. Na twee nachten mocht ik naar huis. Het is zes weken pijnlijk en onhandig maar wel te doen met paracetamol. Het resultaat is schitterend. Het zijn net echte borsten (van een twintig jarige dan). De implantaten zijn zeker harder dan een echte borst en in het begin voelde ik ze echt zitten maar nu niet meer. Het is vooral voor mijn verwerking heel erg goed geweest dat dit mogelijk was. Ik kwam uit de operatie met borsten en ik was in een keer klaar. Dat ik ze ook echt mooi vind, is natuurlijk ook heel fijn. Ze moeten tzt, over ong 15 jaar, vervangen worden. Sterkte met je keuze. Waar doe je goed aan, hè, tijd zal het leren. Als je mij nog iets wilt vragen, doe dat dan, geen probleem. Bericht me dan via een prive bericht.
Xjen
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
zoeker
13/12/2015 - 20:23

Het gaat bij mij specifiek om Allergan implantaat. Wat fijn dat het voor jou zo goed heeft uitgepakt. Ik neem ook jouw positieve ervaring mee in mijn overwegingen, dank je wel Xjen.

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
nice
15/12/2015 - 21:29
hallo ik heb beiden borsten laten amputeren. Heb expanders geplaatst gekregen. Ben op de zieke borst ook nog met expander bestraald geweest. Heb na een half jaar de definitieve prothese geplaatst gekregen. Mijn chirurg verzekerde me dat de prothese van Allergan de beste de allerduurste en allerveiligste protheses zijn Ook dat ze in principe levenslang meegaan. In het begin voelen ze wat steviger aan maar dit wordt na loop van tijd zachter. Ik heb er wel ook een lipofilling bij gehad. Ook vooral om de bestraalde kant te verbeteren, want door de bestraling is de huid en borstspier stugger. Aan de gezonde kant had ik ook een deuk. Die is mooi opgelost met de lipofilling. Over twee maanden krijg ik nogmaals een lipofilling. Dat maakt het resultaat ook nog wat natuurlijker. Ik heb eigenlijk nooit geen koude borsten zoals vaak hier geschreven wordt bij protheses. Ik ben blij met mijn twee symmetrische borsten

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14