Wil jij een verschil maken?

Afgelopen vrijdag heb ik een heel bijzonder en waardevol interview gehad met Trodessa Barton. Via de stichting Het Bezinningshuis deed ze eind april onderstaande oproep. Een oproep die mij raakte en mij aanzette contact met haar op te nemen. Wellicht ook iets voor jou?
Heb je interesse, laat het Trodessa weten. Het emailadres van haar staat in onderstaande oproep van haar. Trodesse is een liefdevolle en integere dame die heel doelgericht te werk gaat. Als je eerst meer van mij over het interview wilt weten, voel je vrij om mij te berichten.

Kopie oproep 21 april 2019 van het Bezinningshuis op Facebook

-------------------------------------------
Oproep!

EEN VERSCHIL MAKEN?
IETS ACHTER LATEN AAN DE WERELD?

Een verschil maken in de wereld is iets wat velen van ons willen. Maar helaas lukt het ons niet altijd en soms wordt de keuze om een verschil te maken ons ontnomen. Dat is een harde realiteit. En als je weet dat je niet meer lang te leven hebt, hoe kun je dan toch iets achter laten? Aan je familie, vrienden, collega’s, de wereld? De wereld laten weten dat je hebt bestaan, dat je een bijdrage hebt geleverd.

Mijn naam is Trodessa Barton, in december 2015 heb ik de diagnose borstkanker gekregen. Een tijd van enorm veel tegenstellingen. Ik heb me nog nooit zo ziek, angstig, kwetsbaar en eenzaam gevoeld. En tegelijkertijd heb ik nog nooit zoveel liefde, warmte, rust en persoonlijke groei ervaren. Met een soort helikopter view heb ik naar mijn leven gekeken. En mezelf de vraag gesteld of ik het leven leid dat ik ECHT wil leiden. Ik heb het geluk dat mijn prognose op dit moment goed is. En dat ik alsnog de kans krijg om, op mijn manier, een verschil te maken in de wereld.

Zo is het idee bij mij ontstaan een boek te schrijven. Het ziek zijn heeft me zoveel prachtige inzichten gegeven over het leven. En gaande weg ben ik me gaan afvragen, welke inzichten zou ik hebben als ik echt wist dat ik ongeneeslijk ziek was. Wat als je letterlijk uit het leven wordt gerukt? Hoe kijk je dan terug op je leven? Wat zou je anders hebben gedaan?.

Om me heen zie ik mensen in de sneltrein van het leven zitten. Ze denderen maar door zonder echt even stil te staan. Ik zie het als mijn taak deze mensen te inspireren en te informeren over hoe het ook anders kan. Mijn boek wordt een boek van levenswijsheden. De levenswijsheden van palliatieve patiënten.
Maar daar heb ik hulp bij nodig.

Als bovenstaande jou raakt en je het gevoel hebt dat dit iets is waar je deelgenoot van zou willen zijn. Dan zou ik het waarderen als je contact met me opneemt. Zo kunnen we samen een VERSCHIL maken! En kan dit boek een onderdeel worden van jouw voetafdruk in de wereld.

Heel veel Liefs Trodessa Barton
Email: trodessabarton@gmail.com
-------------------------------------

2 reacties

Dag Mique,

Alweer zo'n mooi idee van jou. Ik ben zo overmoedig geweest, Trodessa te mailen en heb ook al antwoord gehad. Ben heel benieuwd!

Het boek van Eveline Tromp heb ik ook gelezen. Er staan waardevolle adviezen in die ik er regelmatig nog eens bij zal pakken.

Bedankt en alle goeds voor jou,

Hanneke 

Laatst bewerkt: 13/05/2019 - 09:54

Wat mooi te lezen Hanneke en
dank voor je lieve reactie,

Take care en lieve groet,
Mique

Laatst bewerkt: 13/05/2019 - 10:18