Van prik in bil naar ja ik wil

Zondag 28 juli: prik vier van MTX-kuur 3. Het wordt al een soort normaal. Oppas voor Ivy, naar Leiderdorp met Maurice, goedemorgen, kamer 1, hoe gaat het?, zal ik een grapje maken over m'n geboortedatum als ze de gegevens checken?, is links of rechts aan de beurt?, welk bed?, schoenen uit, Maurice z'n hand stevig vastpakken, prik, en wéér een klaar. 

Zondagmiddag had ik een bruiloft. Ik ben van beroep namelijk zelfstandig trouwambtenaar. Het was een enorme uitdaging om het allemaal goed te doen, niet alleen het schrijven van de speech maar ook het daar goed neerzetten, wat natuurlijk wel gewoon gelukt is. Ik leef dan helemaal op, maar stort nu compleet in.

Mentaal is het allemaal erg pittig. En vooral moe in het kwadraat nog altijd. Van de blaren in m'n mond trek ik me niet zo veel meer aan, gelukkig werkt het recept* wat ik er uiteindelijk voor gevonden heb zo dat het niet erger wordt. In de rustweken trekt het zelfs bijna helemaal weg - al lach ik nog steeds wel als een boer met kiespijn doordat m'n lippen dikker zijn dan normaal.
Fysiek gaat het verder, op een slopend bezoek aan de spoedeisende hulp na bijna twee weken terug, best goed. Status van HCG:

In rustweek na kuur 2: hcg van 20,2 (Alrijne) / 4,2 (Nijmegen)
Tijdens kuur 3: hcg van 7,7 (Alrijne)

Morgen weer prikken, ik verwacht dus deze week eigenlijk genormaliseerde waardes van het hcg, dat is dus heel goed nieuws! Deze ellende zorgt er uiteindelijk wel voor dat we weer door kunnen met ons leven.

Sommige dingen moeten doorgaan, zo heeft er thuis een flinke verbouwing plaatsgevonden. Wij mochten met z'n drietjes in de tussentijd bij m'n schoonouders vertoeven. Fijn hoor, kon ook ik een beetje tot rust komen. Sinds zondag zijn we weer thuis. Gisteren was de eerste dag van de rustweek na de derde MTX-kuur. Véél te veel gedaan natuurlijk :/. 'Stay put' zit gewoon ook niet in mijn aard. Ivy is een dagje met haar tantes op pad. Dus ik probeer te rusten maar dat gaat me nog niet zo heel fantastisch af. M'n hoofd draait en draait. Maar de zon vind ik te fel voor een fiets- of wandeltochtje dus dat doe ik later op de middag. Nu maar weer een Netflix-serie, even, en een ijsje. Daar vind ik het wel weer voor.

Dank jullie voor de lieve kaartjes en berichtjes, dat helpt écht onwijs. Op naar de laatste loodjes denk ik.

Liefs.

*(Mocht het voor iemand helpen: Tongschraper, steken, tandenpoetsen met elektrische tandenborstel, chloorhexadine, pyralvex (oops, gebruik ik nou al een maand, mag niet eens zag ik net :,)) of gengigel. Tussendoor kamillethee, koud water met ijsblokjes, spa groen (!!!!), spoelen met zoutoplossing)