Zometa en uitslag in mijn dossier

Gisteren kon ik me toch niet beheersen. Ik had met mezelf en mijn man afgesproken om niet meer in mijn  dossier te kijken. Toen ik alleen thuis was heb ik het toch gedaan. Had ik het maar niet gedaan. Stom stom stom. Ik had een paar afwijkende bloedwaarden. Over eentje maakte ik me druk. Mijn calcium was te hoog. Natuurlijk ben ik op Google gaan kijken en zoeken. De oorzaak is vaak dat er botmetastasen zijn. Een te snel werkende bijschildklier kan ook. Ik heb verdorie de hele zondagmiddag en avond verpest aan zoeken. Natuurlijk heb ik ook slecht geslapen en ging ik zeer gespannen naar mijn werk. Zelfs mijn kleuters konden me niet afleiden. Sterker nog ik vond ze vandaag helemaal niet leuk. Het stemmetje in mijn hoofd bleef maar zeggen. Dit was het dan. 

Om 14.00 uur hadden we een afspraak bij de oncoloog. Al mijn bloedwaarden waren goed. Huh? Mijn calcium was toch verhoogd. Ja een klein beetje zei ze. Maar dat kan komen door de manier van prikken of omdat ik niet genoeg gedronken heb. En inderdaad ik had in de ochtend van het prikken nog niks gedronken. Ze zei ook nog dat ze haar hoed op zou eten wanneer deze waarde zou betekenen dat ik uitzaaiingen heb. Dat is niet mogelijk. Pfff.........

Om 15.00 uur lag ik op de verpleegafdeling voor mijn zometa infuus. Best gezellig in de kamer. Kopje thee, plakje cake en een gezellig gesprekje met andere mensen. Het was zo gebeurd. Om 15.40 uur zat ik weer in de auto. Mijn man reed. Ik ben benieuwd naar de bijwerkingen. Ik zit nu lekker op de bank en ben opgelucht. 

 

2 reacties

Nooit voor de uitslag kijken. Ik kan het niet en ben er ook wel blij mee. Ooit heb ik een verslag van de radioog gelezen. Werd spontaan misselijk. Bleek achteraf dat het 100% mee viel. 

Maar fijn dat het ook bij jou iets was waar je je onnodig ongerust over gemaakt hebt.

De zometa heb ik al jaren en behalve spierpijn geen andere bijwerkingen gehad. Spierpijn kun je voorkomen door de dag voor en de dag zelf goed te drinken. En eventueel parasetamol de dag voor en op de dag zelf nemen. En bewegen, wandelen of fietsen. Succes

Fijne dag,  liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 12/10/2020 - 17:20

Bedankt voor de adviezen. Ik drink nu inderdaad genoeg en heb al paracetamol genomen. 

Jij ook nog een fijne dag. 

Xx

Laatst bewerkt: 12/10/2020 - 18:56