wirwar van emotie's

Het nieuws dat Frits toch niet zo heel aardig was voor mij druppelt langzaam binnen bij mij, Mensen om mij heen schrikken wanneer ik hen vertel dat de tumor kwaadaardig is. De vragen die er dan aan je worden gesteld kan ik niet altijd beantwoorden omdat ik de vorige keer in het AMC eigenlijk alleen maar weg wilde, noem het vluchtgedrag. Het meest verdriet doet het mij als ik mijn kinderen moet vertellen dat ik nog een lange weg te gaan heb. Voor mijzelf is het vaak nog onwerkelijk omdat ik mij na de operatie ook steeds beter ga voelen.

21 Januari had ik weer een afspraak, deze keer met een internist en een aankomend oncoloog. Deze keer kwam ik meer beslagen ten ijs en had een briefje met vragen en hopend dat zij mij het verslag van de patholoog konden uitleggen. Ondanks Google kon ik niet herleiden wat er allemaal in Frits zat. Het kapsel vd tumor was dus gescheurd wat als gevolg kan hebben dat er stiekem dwarrelende tumorcellen in mijn buik aan het feest vieren zijn. Ook bleek dat er enkele tumorcellen op het randje van uitbreken stonden, dus deze zaten al in de wand van de tumor. Daarnaast zaten er in de tumor bloedvaatjes die tumorcellen bevatten. Toch gaan de artsen er van uit dat wanneer de Mitotane aanslaat er reeële kans op genezing is. Ik mag door naar de volgende ronde!

Ik krijg recepten mee voor: Mitotane, cortisol en antimisselijkheidtabletten.  Mitotane voor de tumorcellen die waarschijnlijk een feestje aan het vieren zijn, dat feestje gaan we niet toelaten, Cortisol omdat deze niet voldoende meer geproduceerd zal worden en die antimisselijkheid wil ik liefst niet nemen want dat betekend dat ik me niet erg fit zal voelen. Ik krijg de high doses Mitotane, na een week opbouwen zit ik dan op 12 tabletten per dag, tel daar de nodige cortisol bij op en de medicatie die ik slik voor diabetis en cholesterol. Oja en op dit moment ook ijzertabletten. Lijken wel volledige maaltijden..... maar he, ik wil blijven leven!

Waar we wel humor over hebben is dat de Mitotane niet echt chemo is maar insecticide. Een grote vervelende wesp dus ofzo die bestreden moet worden. Verder mag ik toch autorijden, ik had nl ergens gelezen dat dit niet mocht maar de doktoren konden dit in geen ander protocol terug vinden. Nu op zoek naar een autootje.

Ik moet, ja moet, 3 februari beginnen met de medicatie en 17 februari weer terug naar AMC voor controle van het bloed. Eerst gaan we as vrijdag heerlijk een week naar gran canaria. Weer een koffer pakken maar nu voor een hopelijk, onbezorgd weekje quality time met mijn partner!

2 reacties

Veel plezier op Gran Canaria! En dan op naar het verknallen van al die feestjes die die ongenode gasten denken te kunnen vieren!

Joke

Laatst bewerkt: 22/01/2020 - 15:19

Nou Lia, ga die leukerds maar snel de nek omdraaien! Niet alle feestgangers  blijken zo leuk🤨

Geniet van jullie heerlijke vakantie!!

Piet en Jacq xx

Laatst bewerkt: 23/01/2020 - 08:27