we zijn begonnen!

Na een onbezorgde, warme, heerlijke week op Gran Canaria moet ik er dan toch echt aan geloven: slikken van de mitotaan en hydrocortyson.

Samen met de buurvrouw kom ik uit op totaal 30 tabletten die ik nu per dag moet gaan slikken. In 4 dagen is de Mitotaan  opgebouwd van 4 tabletten naar 12 tabletten per dag. Mijn keel gaat nog wel iedere keer wat dicht zitten wanneer ik de Mitotaan slik, dat is psychisch. Het fijne is dat ik de medicatie mag innemen met chocomelk. Dit mag ik volhouden tot 18 februari, dan is de 1e controle. Bloedprikken en dan minimaal een uur later naar de internist en oncoloog voor de uitslagen.

Vanaf gisteren heb ik ietwat last van misselijkheid en hoofdpijn maar zeker goed vol te houden. Wat ik vervelend vind is dat ik ook enkele dagen een vervelende pijnlijke en kloppend gevoel in mijn onderrug heb. Waar dit nu vandaan komt weet ik niet en dat maakt toch wel weer onzeker..... In mijn vakantie is mijn conditie met sprongen vooruit gegaan. Ook mijn eetlust is weer terug en sorry....... ik poep sinds jaren weer gewoon, dus geen koeienflatsen in de wc. Dat is dan wel weer top.

Ik mis mijn werk, een auto en dus een stukje vrijheid. Dus wie bij mij op visite komt krijgt sowieso een coachingsessie for free van mij. Gevraagd of ongevraagd. Dit had mijn partner opgemerkt en mij hierop gewezen. Tja...... vertel het mij als je er niet op zit te wachten. 

Van de hydrocortison krijg ik energie en dat merk ik wel. Of ligt het aan het feit dat er een stukje acceptatie van de kanker is? Ik ben vooral bezig om mijzelf emotioneel te doorgronden, hahahha, wat hoort bij wat en wat is het toch wat de gedachten "kanker hebben" met mij doet? Welke pijntjes/ongemakken horen hierbij? 

Zoals ik al bij een andere blogster reageerde: adem in, adem uit......... het houdt mij , op dit moment in leven, net zoals de medicatie, mijn partner en kinderen, mijn vrienden en alle lieve mensen om mij heen.

2 reacties

Lieve Lia ,wat fijn dat jullie op een heerlijke vakantie terug kunnen kijken en dat het je ook weer een nieuwe boost heeft gegeven. Super knap hoe je erover schrijft en ja ..zelfs het poep verhaal is fijn om te lezen.hopelijk krijg je volgende week dinsdag positief bericht 💞

Laatst bewerkt: 10/02/2020 - 08:52