scan

En dan komt de dag dat je (eindelijk)  de eerste scan krijgt na de operatie. De daadwerkelijke scan had al veel eerder plaats kunnen vinden maar ja....... corona gooide roet in het eten. De scan zelf roept geen spanning op bij mij maar wel de uitslag. Die zal volgende week dinsdag plaatsvinden. Dus spannende week voor de boeg.

Maar hoe gaat het nu na een klein half jaar, leven met een bijnierkanker en de nodige mitotane en hydrocortison slikken? Om eerlijk te zijn, niet zo erg best. De bijwerkingen zijn volop aanwezig. Veel last van mijn darmen, dat betekend, diarree, misselijkheid en met enige regelmaat braken. Concentratieverlies, wisselende humeurstemmingen, jumpende glucosewaarden met vaak hypo's in de morgen, oververmoeid in de middag, opvliegers en gewichtsverlies, alhoewel dat laatste mij wel een beetje blij maakt, ik heb genoeg hahahha.

Het maakt mij onzeker, onstabiel. Ik ging er vanuit dat ik dat varkentje wel zou wassen maar wat heb ik het onderschat. Ik, die een bourgondisch leven heeft geleefd, moet een stap terug. Af en toe een wijntje, 1 glas per week, genieten van een heerlijke warme maaltijd lukt niet meer omdat ik daarna mij 2 uur beroerd voel en de kleinste kamer dan mijn favoplek wordt of hangend en brakend boven de pot. Daarna mij opperbest voel, dat dan weer wel. Natuurlijk slik ik trouw mijn antimisselijkheidstabletten 3 x per dag, natuurlijk heb ik contact met de (oncologische) diëtist, natuurlijk drink ik die heerlijke (not) flesjes proteïne en eiwitrijke  drankjes. Natuurlijk meld ik dit aan mijn casemanager in het AMC. Natuurlijk wordt de dosis mitotane aangepast of mag ik af en toe een dagje chemovrij...... Maar ik krijg een weerstand tegen die chemotabletten, ze blijven hangen in mijn keel. Natuurlijk weet ik dat het tussen mijn oren zit maar ik moet nog minimaal 1,5 jaar dagelijks deze medicijnen slikken, slik........

Hopelijk gaat die knop om na de uitslag van de scan of wanneer we weer wat meer vrijheid krijgen in deze coronatijd. 

Hopelijk kan ik volgende week een gat in de lucht springen vanwege een juiste scanuitslag. Ik laat het jullie horen. Duim voor mij, steek een kaarsje aan!

Tot volgende week!

ps als er grammaticafouten in deze blog staan ligt dat aan de chemo, ik heb er zelf al veel uitgehaald....... ;-)

 

 

7 reacties

Een kaarsje voor jou. En voor alle anderen hier op deze site die dat kunnen gebruiken. Om licht, warmte, sterkte, bemoediging en  verbondenheid toe te wensen. En voor jou een goede uitslag.

Carolina X 

 

Laatst bewerkt: 04/05/2020 - 10:32

He getsie, al die beiwerkingen maken je werelt er niet zonniger op.  Zo, die grammaticale fouten mag jij er uit halen :). 

Het kaarsje brandt. Mijn duimen duimen. Wens je hele mooie uitslag!

xx, Joke

Laatst bewerkt: 04/05/2020 - 13:12

Je krijgt een 10 van de juf en een plaatje van rozengeur en maneschijn. Sterkte deze week met wachten... 

Laatst bewerkt: 05/05/2020 - 18:41

Valt vies tegen Lia, bah! 

Wij gaan een kaarsje branden voor je🙏🙏

Houd jullie haaks, liefs van ons💋

Laatst bewerkt: 05/05/2020 - 19:47

Natuurlijk steek ik een kaarsje voor je, 🕯️ hopen op een goede uitslag en hopen dat jij je iets lekkerder in je vel voelt 😘

Laatst bewerkt: 11/05/2020 - 09:07