Een nieuwe fase en een nieuwe fiets

Het is alweer een poosje geleden dat ik een blogje schreef. Er was dan ook niet veel aanleiding. Alles lijkt in rustiger vaarwater te komen, of misschien went het allemaal wel.
Ik heb nu 3 van de twaalf Taxol kuren gehad, morgen de vierde en dan wordt er gestart met de Herceptin. Dit was uitgesteld omdat de hartpompfunctie meting op een verkeerd moment gedaan was en veel te laag uitviel omdat deze te dicht op de laatste chemo (AC) zat. Die was vanwege mijn longontsteking een week uitgesteld, maar de meting niet. Heel suf.
Nu ging ik afgelopen maandag weer opnieuw voor de hartpompfunctie naar het ziekenhuis: ik lag al op de scanner, met stickers en al, gelukkig nog geen vloeistof ingespoten gekregen, toen ik weer naar huis werd gestuurd. Verwarring alom. Foutje van de arts, verkeerde beoordeling, maar ik was behoorlijk ontstemd.
Na veel excuses en zo heb ik de meting deze ochtend gehad, en de uitslag was nu goed (55).
Dus morgen een lange dag in het ziekenhuis omdat het de eerste keer Herceptin is. Ik moet de hele dag blijven voor de zekerheid. Ik ga lekker op de fiets heen en terug (afstand van 13 km). Autorijden mag niet na de Taxol kuur. Ik krijg lichte verschijnselen van neuropathie in mijn linkervoet dus de dosering wordt aangepast naar 75%. Ik hoop dat veel bewegen (heb een e-bike aangeschaft) de klachten in bedwang kan houden.
Ik heb vanmorgen al een kleine 30 km gefietst en ga er straks nog 20 doen. Heerlijk! Ik kan het iedereen aanraden zo'n e-bike. Ik heb de mijne voor een prikkie van marktplaats gekocht.

6 reacties

Lieve Heleen,
Veel sterkte gewenst morgen in het ziekenhuis, en ik kan beamen dat een e-bike een uitkomst is. Bewegen en buitenlucht is natuurlijk altijd goed voor een mens maar het zou geweldig zijn als hierdoor neuropathie niet erger wordt.
Liefs
Gerdine
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Wat goed dat je zo actief blijft! Ik vond de taxol kuur zo vreselijk en kon mezelf moeilijk motiveren om te blijven bewegen. Lekker blijven fietsen en ik hoop voor je dat de weken snel gaan!
Xjen
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hee Heleen,
Goed om weer van je te horen. Ik was heel benieuwd hoe je de taxol kuren doorstaat. Fijn dat je lekker kunt fietsen, en nog behoorlijke grote afstanden ook. Moet ook wel lachen dat je niet met de auto komt, dus dan maar lekker op de fiets. Mijn moeder heeft een e-bike staan die ze niet gebruikt. Ik heb nog geen kans gehad om deze op te halen. Het wordt denk ik tijd...
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Heel veel sterkte met de vierde. Goed dat je in de buitenlucht in beweging blijft vooral met dit mooie weer is dat heerlijk ... blijf vooral naar je lijf luisteren wat wel en niet kan. Een warme groet.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

hoi Heleen

Wat goed dat je het voor elkaar krijgt om te bewegen, fietsen. Op de een of andere manier durf ik (nog) niet alleen. Je loopt net een weekje voor met de taxolkuur, ik ga aan de derde beginnen. Ik heb alleen gewrichtsklachten tot nu toe.

Heel veel succes,

Liefs Marianne

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi allen,
echt die Taxol gaan we ook doorkomen! En dat fietsen, kan het iedereen aanraden. Het enige wat ik moeilijk vond en nog steeds vindt: hoe hou je je pruik in bedwang, want die gaat echt alle kanten opstaan van dat fietsen. Gewoon hard doorfietsen is misschien de beste remedie : ).
En als motivatie trakteer ik mezelf af en toe wel op een italiaans ijsje na een flinke fietstocht. Gewoon doen, dames!
Wat betreft bijwerkingen ben ik gewoon een beetje naïef af en toe: ik voel ook wel dingetjes maar ik link ze niet altijd aan de behandelingen. Die neuropathie, daar was ik expliciet voor gewaarschuwd, dus dat was wel duidelijk. Mijn darmen zijn ook redelijk onvoorspelbaar dus af en toe is het rennen naar de WC . . . . Maar als alles er dan weer uit is voelt dat ook weer fijn.
(praatje poep!)
Succes allemaal en kop op!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14