Endoscopie

Oef, afgelopen week zat ik heel even dicht bij het idee hoe mijn moeder zich de laatste maanden van haar leven gevoeld mag hebben.

Met een moeder overleden aan endeldarmkanker en een oom die aan darmkanker gestorven is, heb ik zelf vervroegd om een endoscopie gevraagd. 

Geen idee wat mij allemaal te wachten stond, onderging ik alles gelaten. Het drinken van de laxeermiddelen, het continue koud hebben en zijn. Het slecht kunnen vinden van een passende ader en met meerderen op een kamer wachten tot je de scopiekamer ingerold wordt. Het hoort er allemaal bij.

In een rustig moment, waarin ik zat te wachten tot ik aan de beurt was, overviel het idee mij hoe vaak mama er zo bij gelegen heeft. Wachtend in een bed, niet weten wat er komen gaat. En een beetje de omgeving in je opnemen om de tijd door te komen.

Zo’n ziekenhuisomgeving waarin iedereen natuurlijk niet voor niets komt. Dit zal ongetwijfeld ook bij haar een indruk achtergelaten hebben. Nu lag ik er voor een onderzoek zonder klachten te hebben. Ik kan me werkelijk niet voorstellen hoe het moet zijn als je ziek bent.

De endoscopieverpleegkundige heeft een kleine goedaardig ziende poliep verwijderd. Ik wacht nog op een definitieve uitslag van het lab. Aan de hand daarvan wordt een vervolgbeleid gemaakt en beslist of ik elk jaar, tweejaarlijks of driejaarlijks terug kom voor endoscopie.

Ik kijk terug op een fijn onderzoek, het roesje heeft mij goed geholpen. Ik viel heerlijk even 30 minuten in slaap. En voor de rest laat ik het op me afkomen. Samenzijn is wat telt ♥️

2 reacties

Hoi🙋‍♀️
Wat goed dat je je bent laten gaan onderzoeken  Blijf dat ook maar doen zo ben je altijd gerustgesteld wanneer niks ernstigs uit de uitslag komt. 

het is heel goed dat je een dagboek hier bent gaan schrijven Je zou de verhalen en herinneringen van je moeder ook kunnen gaan opschrijven.  Misschien niet hier misschien is het een leuk idee om thuis prive ook een dagboek te starten met foto’s erbij en zo… ik doe dat ook  Soms heel grappig. Eerst had ik schriften toen was nog niks digitaal. Bij de Xenos toen kocht ik van die Chinese of Indonesische boekjes daar kon je in schrijven en ik plakte daar ook krantenknipsels in over wat op dat moment in de wereld gebeurde, en indruk op me maakte. Ik schrijf sinds 1979😂 Dagboek schrijven is leuk ✍️ Maar ik teken en schilder ook veel. 
 

ik wens je heel veel sterkte en positiviteit toe en ja samen zijn is wat telt ☺️

groetjes Bernie🙋‍♀️

Laatst bewerkt: 23/01/2022 - 08:32

Aaaah wat lief je reactie, dank je wel. En wat leuk om te horen dat je heerlijk creatief bent 😍

De tijd komt vast dat ik de tijd neem om alle herinneringen vast te leggen. Nu deel en haal ik ze op met mijn familie, gezin, vrienden en collega’s ✨

Fijne dag, knuffel!

Laatst bewerkt: 23/01/2022 - 09:01