Hoe het begon.

Ik was al wekenlang aan het kwakkelen. Het begon met vermoeidheid. Maar de klok was net verzet, de dagen werden korter en iedereen was moe. Toen kwamen de rode puntjes rondom mijn ogen en hier en daar een blauwe plek. Ze verdwenen weer snel en ik besteedde er geen aandacht aan. Vervolgens werd twee keer achter elkaar ziek. Een flinke verkoudheid in combinatie met de vermoeidheid en pijn in heel mijn lichaam legde me tot twee keer toe plat. Ik werd weer beter maar de vermoeidheid nam extreme vormen aan. Ik werd moe wakker terwijl ik soms wel 11 uur op een nacht sliep. Ik kon geen trap meer lopen zonder bijna buiten bewustzijn te raken. Ook was me ook heel erg bewust van mijn hartslag. Ik hoorde continue het bonzen, zelfs in absolute rust. Ik had ook al geruime tijd buikklachten en ben uiteindelijk hiermee naar de huisarts gegaan. Ik heb niet eens mijn andere klachten gemeld maar de huisarts vond het een goed idee om bloed te laten prikken. Op maandagochtend liet ik bloedprikken en 's avonds stond de huisarts voor de deur. Mijn leukocyten waren te hoog en ik had waarschijnlijk leukemie. De angst greep me naar keel want opeens viel alles op zn plaats. De vermoeidheid, de blauwe plekken en de puntjes rondom mijn ogen. De afspraak was al gemaakt en de volgende ochtend zat ik bij de hematoloog. Mijn leukocyten waren 150! (normale waarde: 4-10). Mijn HB was 4,8 en mijn trombocyten waren 80. Het was zeker dat ik leukemie had ze wisten alleen nog niet welke vorm. Er volgende gelijk een beenmergpunctie (au), ECG en longfoto en een paar uur later kwam de diagnose Acute Myeloïde Leukemie. Dezelfde dag begon ik met chemopillen en de volgende dag werd ik opgenomen op hematologie. Mijn normale leventje was voorbij, welkom in de wereld van kanker.

2 reacties

Heftig Velena,

Zo staat in 1x je wereld op de kop. Welkom hier op de site .

Sterkte en veel kracht.💪💪🍀🍀

Liefs Alise ❤

Laatst bewerkt: 11/01/2019 - 20:12

Al bijna 3 jaar leverkanker en mijn bloedwaarden zijn nog steeds net over de norm ze zeggen niet alles, de wereld houdt bijna op met draaien of gaat veel te snel is wat menigeen schrijft. Sterkte gewenst op dit nare kronkelpad van bergen en dalen

Laatst bewerkt: 12/01/2019 - 01:23