Vriendjes met mijn lijf

Sinds de bestralingen heb ik regelmatig flinke pijnklachten in mijn bekkengebied. Ik heb een overactieve (te strak gespannen) bekkenbodem en om de haverklap blaasontsteking. Deze geven beide pijnklachten, versterken elkaar en houden elkaar in stand. 

Ik heb gisteren de bevestiging gekregen dat er sprake is van ontstekingen in mijn blaaswand die niet veroorzaakt worden door bacteriën. Antibiotica doet dus niks. Mijn blaaswand is waarschijnlijk beschadigd/overgevoelig door de bestralingen. Ik heb medicijnen gekregen die mijn blaas minder gevoelig moeten maken, waardoor hopelijk de blaaswand kan herstellen. Of dit volledig over zal gaan, is nu nog niet te zeggen. Als ik pijn heb of veel stress ervaar, overspan ik mijn bekkenbodem. Dit is het gebied waar de kanker zat, waar ik geopereerd en bestraald ben, dus je kunt je er misschien wel iets bij voorstellen. Die verkramping triggert mijn blaas, dat geeft pijn en ontstekingen, etc etc. Ik krijg bekkenbodemfysiotherapie om mijn bekkenbodem te leren kennen en ontspannen.

Door de pijn in blaas/bekken heb ik regelmatig problemen met slapen. Als je er 's nachts 5 of 6 keer uit moet en je van de pijn niet weet hoe je moet liggen, komt dit je nachtrust niet ten goede. Gelukkig heb ik tussendoor ook wel momenten waarop het even rustig is en ik weer bij kan tanken. Tot ik besmet raakte met het coronavirus.

De corona-infectie heeft gezorgd voor een opvlamming van mijn blaaspijn. 

Ik merkte eind vorige week dat het allemaal even teveel was. Ik kon alleen nog maar huilen en kreeg paniekaanvallen.

Zaterdag kreeg ik ineens flinke pijnscheuten in mijn bil. Een doffe zeurende pijn is blijven hangen en straalt uit naar mijn linkerbeen en -voet. Dus gisteren toch maar even naar de huisarts.

Mijn ischiaszenuw blijkt geirriteerd. Ik heb pijnstillers meegekregen, mogelijk kan fysio ook wat verlichting geven. Moet ik wel even kijken hoe en wat aangezien ik al bij 2 fysiotherapeuten loop en oncofit doe. Ik kreeg van de week bericht dat ik niet meer chronisch ben en dus zelf moet gaan betalen en dan wordt het wel een heel duur grapje. Bekkenfysio betaal ik al zelf. Voor 2021 ga ik het anders regelen, maar tot die tijd is het roeien met de riemen die ik heb. 

Omdat ik erg moe ben, hebben we besloten om ook maar eens bloed te laten prikken. Enkele bloedwaardes waren in mei, als gevolg van de chemo, nog te laag. Mogelijk kunnen we hier wat bijsturen. Voor de rest is het nu afwachten wat mijn lijf gaat doen. Ik heb niet op alles invloed. Het enige wat ik kan doen is zo goed mogelijk voor mijn lijf zorgen. Ik denk dat het tijd wordt dat mijn lijf en ik eindelijk vriendjes worden.

4 reacties

Lieve Bianca,

Ik kan me goed voorstellen dat het je allemaal een beetje te veel wordt. Je krijgt het ook wel voor je kiezen. De ellende in je bekken  en dan nu corona erbij. 

Vind het wel raar dat je mier meer chronisch bent voor de fysiotherapeut.  

Heel veel sterkte en ik hoop dat het allemaal snel weer wat beter wordt.

Liefs, Karin 😘😘😘

Laatst bewerkt: 28/10/2020 - 15:37

Hoi Karin,

Dat heeft met de voowaarden van VGZ te maken. Bij VGZ wordt bewegingszorg bij kanker helemaal niet vergoed. Ik had 'mazzel' dat ik een operatie heb gehad, dat gaf recht op een jaar fysio.

Bekkenbodemfysio valt daar dan weer niet onder. Wel als je incontinentieproblemen hebt, maar deze fysio is gespecialiseerder en duurder en dan valt het niet onder mijn basis en/of aanvullende verzekering. Oftewel: betaal het maar lekker zelf. 

Voor mij is al wel duidelijk dat ik in 2021 over ga stappen, maar daar heb ik nu niks aan. 

Ik heb volgende week overleg met mijn fysiotherapeut over hoe we dit gaan doen. Wat wel heel fijn is dat er heel veel mensen mee willen denken en me willen helpen. Hoef het niet meer alleen te doen. Waar een crisis al niet goed voor is 😉

Liefs, Bianca

 

Laatst bewerkt: 28/10/2020 - 15:50

Wat vervelend en heftig allemaal. En je dan ook nog je zorgen moet maken om kosten. Dit terwijl we het allemaal er even cadeau bij krijgen. Hopelijk worden je nachtelijke omzwervingen ook minder. Rust is zo verdomd belangrijk.

Sterkte en liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 31/10/2020 - 11:28

Dag Bianca, is er nog iets uit het bloedonderzoek gekomen?  En hoe gaat het verder met jou en je familie? Ik hoop zo dat jullie allemaal opgeknapt zijn van de Corona. Liefs, Ineke

Laatst bewerkt: 06/11/2020 - 12:41