Voor de zekerheid toch maar laten testen

Ik ben sinds de zomervakantie weer aan het 'werk'. In eerste instantie voor 2 x 2 uur per week, sinds 2 weken 3 x 2 uur per week. Ik hou me deels bezig met de administratie van school, maar ik mag ook weer een aantal uren met kinderen werken. Nog wel individueel. 

Werken op een school betekent contact met veel mensen. Uiteraard hou ik me aan de richtlijnen, maar helemaal voorkomen dat een collega of kind dichterbij komt dan anderhalve meter, kan ik niet helemaal. Zeker met kinderen is het soms heel lastig.

De laatste kankerbehandeling is inmiddels al weer een half jaar geleden. Ik loop op zich geen extra risico. Het enige minpuntje is mijn BMI van net boven de 40. Morbide obesitas noemen ze dat. Maar ik weet niet in hoeverre dat echt een probleem is aangezien ik verder gewoon gezond ben. Althans, daar ga ik vanuit. 

Ik loop al een tijdje met hoofdpijn rond. Bij mij is dat nogal eens een voorloper van de griep. Gisteren kwamen daar hoestklachten bij. En spierpijn. 

Toen gisteren, laat in de middag, een mail binnenkwam van mijn werkgever met de mededeling dat een collega (waarbij bij een gezinslid is vastgesteld dat hij/zij corona heeft) zich ziekgemeld heeft en getest moet worden, gingen hier toch wel even de alarmbellen af. Zeker toen ik in de loop van de avond koorts kreeg, Gelukkig is die koorts inmiddels weer lichte verhoging, hopelijk blijft het zo.

Gisteravond had ik al gebeld voor een test, maar toen zat het tot zondag vol en konden ze niet verder plannen, dus vanmorgen om 8 uur maar weer terug gebeld en ik heb nu een afspraak voor aanstaande maandagochtend. Het blaasonderzoek dat voor dinsdag op de planning stond, heb ik uit voorzorg maar verzet. De kans dat ik dan de uitslag al heb, is vrij klein.

Tja, en dan komt het allemaal toch best wel dichtbij. En vind ik het stiekem toch best wel een beetje eng worden. 

 

3 reacties

Ik begrijp niet hoe je  4 dagen op wacht wordt gezet voor een coronatest.  Zeker niet als je risico patiënt bent.  Mss moet je wat strenger zijn met de je collega's over de 1.5m afstand en een mondkapje dragen als dat niet kan.  Het gaat over je gezondheid toch? 

Sowieso brandt hier een kaarsje dat het geen corona is. 

Liefs, S.

Laatst bewerkt: 02/10/2020 - 16:10

Dat is idd gewoon spannend. Ik zou waarschijnlijk het bij het ziekenhuis neergelegd hebben, in de hoop dat die sneller kunnen testen. Maar ik moet dan ook eerlijk toegeven dat ik de huisartsenpost altijd oversla als het over Rik gaat. Dan bel ik eigenlijk meteen de eerste hulp van zijn ziekenhuis. Dit vooral omdat als het via de huisartsenpost gaat, we eerst naar de post bij een ander ziekenhuis terecht komen. Maar ik brand een kaarsje en hoop dat de uitslag negatief is, soms is dat héél positief 😎😎

Francien

Laatst bewerkt: 04/10/2020 - 22:35

Ik snap je onrust helemaal.  Met de klachten die beschrijft zeker. Raar dat het zo lang duurt voor je een test kan doen. 

Bij mij in mijn omgeving gingen ook bellen af voor corona gelukkig hebben ze niets. Pfff.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 07/10/2020 - 12:12