Er kan nog meer bij....

Gisterochtend om half 10 mocht ik door de teststraat. Dat is toch best wel een rare gewaarwording. Allemaal mensen in gele schorten, handschoenen, mondkapjes en kappen voor. De test op zich viel mij erg mee. Ik hoefde maar één keer te kokhalzen,  de neustest kriebelde vooral.

Sinds mijn  laatste blogbericht is er niet heel veel veranderd. Ik heb nog steeds overdag verhoging en ´s avonds lichte koorts. Het hoesten is erger geworden, ik heb het ook licht benauwd. Nu is dit niet zo heel gek want dat is bij mij standaard na een verkoudheid/griep. Normaal maakte ik me daar altijd heel erg druk over. Ik moest me dan immers nog langer ziekmelden van mijn werk. Het voelde altijd zo als falen. Iedereen kreeg griep en werd beter. Maar nee, Bianca moest zo nodig nog een longontsteking erbij krijgen, aan de prednison en 2 extra weken thuis blijven. Herstel duurde vervolgens nog eens weken. Tja, zo was ik vóór kanker. Ik maakte me echt overal druk om, vooral om zaken die ik niet kon veranderen. 

Toen zondag mijn reuk en smaak ineens verdwenen en mijn man ook wat lichte klachten kreeg, heb ik mijn zoon van 11 alvast ook maar afgemeld voor school. Gewoon, voor de zekerheid. Zijn directeur is ook mijn leidinggevende, dus dat kwam in dit geval goed uit. Heldere communicatie. Als het niet goed voelt, voelt het niet goed.

Dat reukverlies is trouwens een hele rare gewaarwording: Hou een flesje parfum of een merkstift voor mijn neus en ik kan je niet zeggen welke van de 2 het is. Mijn smaak ik niet helemaal weg. Ik proef zoet, zuur en zout. Of iets lekker is, kan ik je niet zeggen. Wel of er teveel zout in zit. 

Maandag kwam het verlossende bericht van mijn collega: Negatief! Dat hadden we niet verwacht, maar het was zeker goed nieuws. Ik achtte de kans dat ik dan ziek zou zijn, meteen ook een stuk kleiner in.

Tot vanmiddag 14.00 uur. Ik kreeg een appje van één van de meiden van de oncofitclub. Zij had zich gelijk met mij laten testen en was net gebeld door de GGD, met een positieve uitslag.  We hadden elkaar vorige week al via de app gesproken. We gymmen op maandag in een groepje van 5. We wassen, ontsmetten en dragen handschoentjes. We houden zoveel mogelijk afstand. Maar toen ik vrijdag appte dat ik niet helemaal lekker was, waren er 2 anderen die zich ook niet helemaal lekker voelden. Dat geeft dan toch te denken..

Nog geen uur later ging bij ons de telefoon. De GGD, met inderdaad eenzelfde uitslag: positieve test op Covid-19.  Een half uur aan de telefoon gehangen. Gelukkig ben ik vorige week niet gaan fietsen, niet naar de stad geweest, niet gaan lunchen. Mijn ouders zijn woensdag wel lang geweest. Mijn zoontje gaat op woensdag na school bij hen eten en ze hebben hier koffie gedronken. En dan moet ik heel eerlijk zijn: dat was niet op anderhalve meter. Stom! Mijn moeder heeft ook klachten, dat vind ik dan wel heel erg eng.

Om mezelf maak ik me niet zo druk. Ik ben, ondanks de vermoeidheid en de lichte benauwdheid, vrolijk en positief.  Ik hoef even helemaal niets, alleen goed voor mezelf zorgen. En ik moet zeggen, ik denk dat ik daar steeds beter in word. 

Hopelijk blijft het hierbij.

(En dat je dan toch als eerste tegen je man zegt: een telefoontje van de gynaecoloog dat de kanker terug zou zijn geweest, was erger geweest...)

 

9 reacties

Heel veel sterkte Bianca! Hoop dat alles met een relatieve sisser afloopt voor jou en je omgeving. Zorg goed voor jezelf en elkaar..

Liefs, Joke

Laatst bewerkt: 07/10/2020 - 00:12

Hoi Bianca,

Alles valt altijd op één grote hoop...Pfffff

Positief blijven, dan komt het allemaal goed.

Groetjes  Hans

---

Laatst bewerkt: 07/10/2020 - 09:03

Sterkte, Bianca! Hopelijk blijft het binnen de perken en knap je snel weer op! XXX

Laatst bewerkt: 07/10/2020 - 10:14

Jeetje, ook nog corona erbij. Dat moest je nou net niet hebben. En inderdaad, terugkeer van kanker is erger, maar ik moet er niet aan denken om ook nog corona te krijgen.

Hopelijk word je snel weer beter en is je moeder niet besmet.

Hanneke

Laatst bewerkt: 07/10/2020 - 11:24

O wat erg voor je. Hopelijk heb je een schamper en wordt je niet erg ziek ervan.

Heel veel sterkte en  hopelijk valt het mee.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 07/10/2020 - 12:15

Hoi Ineke, sorry voor de late reactie. Ik ben flink ziek geweest. Waar ik in eerste instantie dacht dat het allemaal wel meeviel, werd ik de tweede week toch nog flink ziek. Veel hoesten, koorts, benauwd, moe. Inmiddels ben ik gelukkig wat aan het opknappen, ik ben gisteren voor het eerst even buiten geweest. Ik hoest nog wel flink en ik heb het nog wat benauwd. Maar ik denk dat ik niet mag klagen als ik naar mijn man en moeder kijk. Zij komen nog niet veel verder dan van bank naar bed en van bed naar de bank. Ik kan al weer wat doen, hier in huis. Ben wel snel moe, maar ja, dat was ik toch al. 

Dankjewel nog voor je lieve kaart! 

Laatst bewerkt: 20/10/2020 - 15:46

Wat fijn dat je je wat beter voelt.  Hopelijk knappen je man en moeder ook snel wat op. Sterkte.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 20/10/2020 - 16:44

Lieve Bianca,

Oh, wat naar. En jullie zijn er met z'n allen dus toch nog behoorlijk ziek van (geweest). Ik hoop dat jullie snel weer opknappen en niet te veel restverschijnselen overhouden.

Dikke knuffel,
Karin

Laatst bewerkt: 21/10/2020 - 19:32