Samenvatting

 

 

Daratumumab

daratumumab daratumumab daratumumab daratumumab daratumumab daratumumab 

 

Lenalidomide

lenalidomide lenalidomide lenalidomide lenalidomide lenalidomide lenalidomide

 

Dexa

dexa dexa dexa dexa dexa dexa dexa dexa dexa dexa dexa dexa dexa

 

Daledex

daledex daledex daledex daledex daledex daledex daledex

 

Behandeling

behandeling behandeling behandeling behandeling

 

Plus

Aspirine

aspirine aspirine aspirine aspirine aspirine

 

Maagbeschermer 

maagbeschermer maagbeschermer

 

En

Preventief antibiotica 

Wat?!

ANTIBIOTICA?!

 

DAT

NOOIT!

Bovenstaande is de samenvatting van m'n laatste ontmoeting met de hematoloog. Over de aspirine en de maagbeschermer heb ik 'n deal met 'm kunnen sluiten. Twee maanden, als ik daarna met deze zooi wil stoppen (waarschijnlijk krijg ik straks meer last van deze extra's dan van de kuurmiddelen), kan dat.

Maar bij de preventieve antibiotica viel ik van m'n stoel van ellende, woede en verbazing. En heb ik een grens getrokken. Hoe verzin je 't? Zie ik notabene terwijl ik dit stukje zit te tikken een spotje op tv van de overheid: 'Pas op met het gebruik van antibiotica'. Najaaa, I rest my case.

Ik ga aan de natuurlijke antibiotica om maar geen infectie te krijgen of zoiets. Ik ben in bijna vijf jaar tijd amper ziek geweest van iets wat daarop lijkt. Waar ik beroerd van werd en helaas straks ook weer zal worden zijn de bijwerkingen van de behandeling, van de chemische troep waarmee m'n lijf vanaf maandag weer wordt geĆÆnfiltreerd.

 

Dus

                                                                                                            Honing met kurkuma

                                                                           Honing met gember

                                           Knoflook

 Groene thee

 

En gezond, vezelrijk, probiotisch blijven eten, heel veel groente en fruit, havermout en peulvruchten. En dan zullen we wel es zien welke infectie het waagt om zich in dit lichaam te nestelen. Je bent gewaarschuwd!

 

 

 

 

 

 

16 reacties

Precies, ga je eigen pad. Portie paddestoelen etc van tijd tt tijd kan ook geen kwaad. Tip: Kijk eens op de site van Rineke Dijkinga, zij 'voedselspecialist"

De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zal zijn patiƫnten interesseren voor de zorg voor het menselijk lichaam, voor voeding en voor de oorzaak en de preventie van ziekte.

Thomas Edison, 1847

Laatst bewerkt: 02/12/2019 - 07:53
3 december 2019 om 18.33

Dank v j tip, heb gekeken. Jammer, geen specifiek hoofdstuk over voeding met antibacteriĆ«le werking, maar wel hier en daar genoemd bij met name honing en knoflook

Laatst bewerkt: 03/12/2019 - 18:33
2 december 2019 om 14.41

Haha, al die troep in je lijf... al die voorgeschreven pillen... Je blijft lachen als je nuchter na gaat denken...

Ik heb net de diagnose osteoperose (botontkalking) gekregen, mede veroorzaakt door de gebruikte chemo in het verleden. Ik kan er een medicijn voor krijgen, jaarlijks een infuus of elke week een pil, waarschijnlijk met de nodige nare bijwerkingen.

"Helpt dat dokter?"  "Mmm... we meten je botdichtheid weer over twee jaar. Dan pas kunnen we het zien."

"Twee jaar?" Ik kijk hem aan, schiet in de lach,  werp een blik op m'n partner en antwoord dan stellig. "Ik stel voor dat we dan maar gaan besparen op die dure medicijnen. Ik sponsor die op  geld beluste farmaceuten niet .... het is maar de vraag of ik nog twee jaar leef...."

Mijn menu lijkt overigens veel op t jouwe.... Het worden smaakvolle en gezonde december-etentjes... Eet ze!

Laatst bewerkt: 02/12/2019 - 14:41
3 december 2019 om 18.28

Idd overeenkomsten tussen jou en mij. Blijft moed vergen om je eigen weg te gaan, terwijl je arts op basis van zijn ervaring, of op basis van een stom protocol iets anders adviseert. Hij mag zeggen I told you so indien van toepassing en anders zou ie es kunnen toegeven dat de patient 't soms ook goed heeft wat z'n eigen lijf aangaat. Pfff

Overigens zou je ook iets kunnen hebben aan de tip van PMP!

Laatst bewerkt: 03/12/2019 - 18:30
6 december 2019 om 15.46

Ben ik aan het doorzoeken... maar van die paddenstoelen? Mensen vinden me nu al vaak te zweverig en verwarrend (wat ik wijt aan de leeftijd, overigens). Misschien in de toekomst van die wietolie...maar dan alleen in kleine kring...haha

Laatst bewerkt: 06/12/2019 - 15:46

ER is een boek Geneeskrachtige paddenstoelen, dr. YH.H.L. Michiels. Je zou kunnen beginnen met gewoon goed verkrijgbare shiitake. Het is een grote bron van vitaminen en sporen. En dat kun je altijd heel goed gebruiken. Lekker een omeletje maken met shiitake.

Laatst bewerkt: 09/12/2019 - 08:29
9 december 2019 om 16.59

Hihi 't gaat gelukkig wel om de gewone eetbare shitake enz.......dus je hoeft niet aan de paddo's, ga je ook niet zweven ;-)

Laatst bewerkt: 09/12/2019 - 16:59
15 december 2019 om 13.11

Dat maakt toch niet uit, als je arts beweert dat je door de daratumumab supergevoelig bent voor allerlei infecties en je daarom aan de antibiotica wil hebben op dagelijkse basis. In dit boek worden alternatieven gegeven, meer natuurlijke antibiotica, waaruit je vervolgens een eigen keuze maakt.

Laatst bewerkt: 15/12/2019 - 13:11

Inderdaad, ik heb dit boek als tip gegeven nav de problematiek die beschreven is in het blogartikel. Je kunt in dit boek lezen welke planten er zijn die anti-bacteriƫle eigenschappen hebben.

Laatst bewerkt: 16/12/2019 - 09:36

Ik heb ook de kuur Dara Lena Dexa. Je krijgt er geen antibiotica bij maar een anti virus middel omdat de weerstand behoorlijk achteruit gaat tijdens deze kuur. Met name de kans op herpes ( gordelroos) is vrij hoog. Misschien nog eens goed navragen. Met kurkuma zou ik voorzichtig zijn omdat dit niet goed samen gaat met lenalidomid (revlimid).

Veel succes!

 

Laatst bewerkt: 04/12/2019 - 18:54
5 december 2019 om 11.38

Dank je. Vreemd toch, mijn arts heeft 't niet over gordelroos gehad. En noemde echt antibiotica. Ik blijf bij zomin mogelijk rotzooi in m'n lijf, want ben na de eerste dag al helemaal mezelf niet meer. Wat is het toch een chemische troep

Laatst bewerkt: 05/12/2019 - 11:38

Ja, het blijft wonderlijk dat ze zoveel antibiotica naast de chemo kuur voorschrijven. Inmiddels weet iedereen dat je er resistent voor wordt bij langdurig gebruik en dat je darmen er door verziekt raken. Herhaaldelijk aangegeven bij de hematoloog, maar hij blijft bij zijn standpunt.....Mijn partner heeft MM en doet braaf wat de arts zegt..... Ik ben het daar niet mee eens  en ga niet meer mee naar de controles omdat ik daar heel ongelukkig en opstandig van wordt.  Dus ik snap je verhaal, Adj.  Sterkte!

 

Laatst bewerkt: 06/12/2019 - 18:18
7 december 2019 om 18.09

Dank je wel, en dan weiger ik nog chemo, maar kennelijk maakt deze kuur ook meer kapot dan me lief is..... Bij mijn vorige drie behandelingen, waarvan de laatste leek op die van nu, via infuus, is me nooit antibiotica voorgeschreven. Jij ook sterkte, moedig maar lastig om je eigen visie vast te houden als je partner een andere keuze maakt.

Laatst bewerkt: 07/12/2019 - 18:09