Hoe gaat het verder

Op dit moment is het ongeveer drie jaar geleden dat ik naar de huisarts en het ziekenhuis ben geweest met passageklachten. De diagnose was dus slokdarmkanker, zegelringcarcinoom onder in de slokdarm.
En dan ga je het traject in van scans etc. Er waren geen uitzaaiingen te zien gelukkig. Voor een operatie was ik te oud en mijn conditie niet goed genoeg. Een traject van 17 pittige bestralingen volgde, en ik ben daar goed ziek van geweest, beroerd, geen eetlust, enfin jullie herkennen het waarschijnlijk wel.
Na de bestralingen gordelroos gekregen met als gevolg een ontstoken oog waardoor ik nagenoeg blind geworden ben aan dit oog.
Ik heb al die tijd eigenlijk geen last gehad met eten etc. Maar ik merk nu langzamerhand wel dat het slechter gaat worden.
Vaak 's nachts hoesten en slijm opgeven, en een soort raar pijnlijk gevoel op de borst.
Overdag ook wel vaker hoesten, maar op zich valt dat nog wel mee.
Met het eten merk ik dat ik niet veel meer op kan, en ook geen zin heb aan veel eten.
Ik doe natuurlijk ook niet veel, aangezien ik ook wel merk dat ik sneller vermoeid ben.
Het is nu al een paar keer gebeurd dat het eten er weer uit komt, met name met rundvlees, tot voor kort had ik daar geen last van.
De vraag is dus hoe gaat het nu verder. Controle in het ziekenhuis heb ik niet meer, ik kan bellen als ik dat zelf nodig vind. En natuurlijk kan ik de huisarts bellen.
Maar ik ben eigenlijk vooral bang voor de toekomst. Wat staat me te wachten, en hoe gaat het hoesten en het eten zicht ontwikkelen?
In ben natuurlijk al wel 86 jaar geworden en dat is op zich een respectabele leeftijd.
Goed wou eigenlijk de zorgen een beetje van me afschrijven.

Met vriendelijke groet,

Joke
 

 

5 reacties

Hallo Joke, 

Wat jammer dat je nu toch weer meer klachten krijgt. Ik snap dat je bang bent om opnieuw het traject in te gaan, ook zien gezien je leeftijd. Alleen nu blijf je gissen waar de klachten vandaan komen. Kan je niet naar je huisarts gaan? Dan kan je in ieder geval bespreken of je nog naar de specialist wil gaan. Misschien heeft het hoesten een heel andere oorzaak dan waar je bang voor bent. Ik wens je sterkte en kracht.

Liefs Roos 

Laatst bewerkt: 24/06/2019 - 14:00

Hallo Joke, ik sluit me bij Roos aan. Ikzelf zou ook een afspraak maken met de huisarts of de oncoloog. Wat rust kan geven is een gesprek met het palliatieve team in je ziekenhuis, zij kunnen jouw angsten ten opzichte van het hoesten of eten verminderen of wegnemen door een duidelijke uitleg te geven. Vaak is weten beter dan de spoken in je hoofd. Sterkte! Groetjes Kim

Laatst bewerkt: 24/06/2019 - 18:44

Ik ben zelf in jouw situatie meer van: wat niet weet wat  niet deert,. Er is goede hulp als het echt vervelend wordt. Sterkte.

Laatst bewerkt: 25/06/2019 - 15:53

Ik heb toch de huisarts maar gebeld. Woensdag moet ik naar het ziekenhuis voor foto's van mijn longen.
Joke

 

Laatst bewerkt: 01/07/2019 - 17:53

Inmiddels heb ik de uitslag van het ziekenhuis van de foto's van mijn longen.
Er zijn geen uitzaaiingen of andere verontrustende dingen op te zien.
Wel blijf ik last houden van slijmvorming en vermoeidheid. Als ik wil weten hoe het staat met de tumor moet ik een endoscopie laten doen. Dit ga ik op dit moment niet doen, ook in overleg met mijn huisarts.
De vermoeidheid is komt volgens hem ook van de kanker.
We moeten maar zien hoe het verder gaat.

Joke

 

Laatst bewerkt: 08/07/2019 - 10:32