Over mij

Hoi, Ik? Pensionado en soort van.. levensgenietert, veel buiten, wandelen, fietsen, voor of najaar Portugal voor de extra zon en betere lucht.

Je wereldje verandert als je de boodschap krijgt, uitgerekend op mijn verjaardag.... nu in het stadium van onderzoeken en in afwachting op behandeling zoals bestralen en chemo en daarna waarschijnlijk een hersteloperatie . Begeleiding van het Erasmus MC is goed en duidelijk. Probeer zo goed als kan optimistisch te blijven, ik wandel regelmatig, niet zo lang meer als voorheen maar soms tussen 5-12 km. Dit verzet de zinnen. Gelukkig is het een goed seizoen voor zoiets, ik moet er niet aan denken dit in de herfst/winter te moeten doorstaan. Jammer van de coronatijd nu je juist knuffels en een aai over je bolletje nodig hebt van je kinderen en kleinkinderen. Foto,s en  berichtjes maken dan weer wat goed. De afspraak voor een intake bij de radioloog staat geplant. Reactie,s van mensen uit m,n woonomgeving lopen sterk uiteen;  ''Joh, en je ziet er zo goed uit..''  Nooit gerealiseerd hoe mensen kunnen reageren. Soms moeilijk om mee om te gaan maar dat is wederzijds. ''Mijdt me niet."

Weer ct scan gehad, daarna zijn er 4 markeringen gezet op mn  borstkas. Nu in de fase van wachten; 8 juni 1e bestraling en 1e chemo. Het slikken gaat nog, zij het wat moeizaam, er gaan steeds meer dingen af die niet meer gaan, vooral warme dranken. Gewicht gelukkig nog stabiel en ben nog steeds wel actief.

Inmiddels na 2 maanden vooronderzoeken en wachten begonnen aan de bestraling en chemo. Na bloedprikken bleek dat ik te weinig voeding en vocht tot me nam dus; sondevoeding via slangetje in de dunne darm aangelegd. Eerste keer vond ik dit een gedoe, voelde me zo gebonden en beperkt, in huis lopen met een tas met pomp en fles. Nu een beetje aangewend, fles en pomp in een eigen rugzak gezet, beetje comfortabeler dragen, zeker voor buiten. Nog geen bijwerking van chemo en bestraling. Ben voor mn gevoel wel de hele dag bezig eten en drinken toet me te nemen. Wandelen schiet er bij in sinds de nieuwe voeding. Vandaag maar weer eens proberen na de bestraling.

Ruim een maand verstreken inmiddels. De chemo en bestralingen zijn klaar. Nu aan het herstellen van alles, behoorlijk last van pijn bij slikken, heb oxycolon 3-4 per dag en sinds kort morfine pleistertje. Lijkt wat beter te gaan. Nog steeds sondevoeding, slangetje irriteert soms in mn keel. Veel slikken en slokjes water wil helpen. Dagelijks leven bestaat uit wat in huis doen, wandelen; kleine stukjes. En uit de buurt van mensen blijven..moeilijk wel. Visite; alleen mn kinderen en kleinkinderen. Mn vrouw houd me op de been, ze doet alles voor me.