Muziek & Mooie Songteksten deel 1

Muziek maakt mijn leven mooier. Als ik me gelukkig voel, versterkt het mijn positieve gevoelens. Als ik triest ben, troost het mij. Muziek prikkelt om te dansen, te zingen en te reflecteren. Ze ontroert, ontspant, schuurt, verbindt. Tijdens geweldige concerten en festivals stroomt de liefde. Muzikanten delen ervaringen en levenslessen. Ze hebben lef, durven onderwerpen te adresseren die in het dagelijks leven taboe zijn. Mooie songteksten raken me tot in mijn ziel. Ben je al muziekliefhebber? Dan zul je dit in meer of mindere mate herkennen. Good for you! Ben je nog geen muziekfan? Dan hoop ik je met deze blog te inspireren om dat te worden. 

Aangezien er zoveel mooie muziek en songteksten zijn, zal ik hier een serie blogs van maken. Ook ben ik benieuwd welke muziek jou raakt. Deel dus alsjeblieft jouw favorieten! Overigens heb ik een brede muzieksmaak die varieert van grunge, rock, pop, reggae en soul tot klassiek, salsa en jazz. Vroeger hield ik vooral van Engelstalige muziek. De laatste jaren ben ik Nederlandse en Franse muziek meer gaan waarderen.

Graag deel ik een aantal nummers en songteksten of gedeeltes daarvan, die me geraakt hebben of waar ik vrolijk van word: 

K’s Choice - Paradise in Me 

Consuming far too much 
Ignoring the will to touch 
The ones who don't have food at all
I'm 

I'm wondering how 
We watch Wheel of Fortune now 
I close my eyes and try to see 
A piece of paradise in me 

Beat me up 
And smash my brand new TV 
To help me look for 
A little piece of paradise in me 

I'm dancing I'm writing songs 
About what bothers me the most 
About those who can't dance at all
I'm only jumping 

I'm only freaking out 
And I wonder what it's all about 
To close my eyes and finally see 
A piece of paradise in me 

https://m.youtube.com/watch?v=aBWq6eHKjwk&list=PLMOcv6pBzc7NQgpOY0YZLj2xUUCkDknoC&index=2&t=0s

Diggy Dex - Grote mannen worden Klein 

Het is een uur of vier 's nachts
Ogen open
Ik hoor papa
Papa op de gang
Ik sta op en haal de slaap uit m'n ogen
Sloffen aan, licht aan en ikdoe de deur open
Til hem uit zijn bed en leg hem rustig op mijn arm
Een knuffel voor de kleine man wens hem welterusten
Geef hem nog een kus en stop hem in, lekker warm

Kleine mannen worden groot
Grote mannen worden klein
Als ik kijk in je ogen
Dan lijkt het alsof ik naar mezelf kijk

Kleine mannen worden groot
Grote mannen worden klein
Kleine mannen worden groot
Grote mannen worden klein

Het is een uur of vier 's nachts
Ogen open
Staar van de wekker zo naar boven
En ik denk bij mezelf nog een keer hoe gek de dingen kunnen lopen
En ik weet nog toen ik hoorde dat je kwam
Ik kon het nog niet plaatsen in m'n leven
Misschien was ik te bang
Te bang voor het onbekende
Met de tijd verlaat mezelf en onzeker
En ik schaam het bijna om het jou te zeggen
Maar ik heb het van m'n eigen pa geleerd
Want een man dat is een man
Maar dat maakt allemaal niet uit
Ik ben zo super blij met je
Dus ik kan gewoon weer eerlijk voor je zijn

Kleine mannen worden groot
Grote mannen worden klein
Als ik kijk in je ogen
Dan lijkt het alsof ik naar mezelf kijk

Kleine mannen worden groot
Grote mannen worden klein
Kleine mannen worden groot
Grote mannen worden klein

't is een uur of vier 's nachts
Ogen open
Ik hoor papa
Papa op de gang
Ik sta op en haal de slaap uit mijn ogen
Licht aan, pak een boek, sla hem nog eens open
Ik lees hem nog eens voor uit de kleine brandweerman
Ik vraag hem wat wil je later worden
Hij zei net als jou papa
Dan wordt ik ook een grote man
En ik zwijg
Want grote mannen worden klein
Als ik kijk in je ogen
Dan lijkt het alsof ik naar mezelf kijk

https://m.youtube.com/watch?v=bY-F4sCQz1E

Life of Agony - Other Side of the River

There's blood on the floor
And you're not even moving
Don't really know if it's mine or yours
But you aint moving
Eyes are wide as you grin at me
You know there's a place that you'd rather be
But if you should die and I survive
How could I go on knowing that I am still alive

Here breathing
There's a beast that's living deep within me
Forcing me to feed all my needs
Yeah he's in me
And he brought us here to end our fears
To wave goodbye to all of the tears
To start a new life on the other side of the river

Well my world would be over
Hold on, hold on, I won't be long
Wait for me, man, I won't ne long
You were such in a rush to reach the other side
Look at yourself with that look in your eye
Smilimg wide and pre-occupied with that river
Well my world would be over

https://m.youtube.com/watch?v=YrhZmmdIaGU

Raymond van het Groenewoud - Liefde voor Muziek

https://m.youtube.com/watch?v=yi0It55DKoo

Marco Borsato - Mooi

Hoe val je in slaap
Hoe begint je dag
Open je je ogen met een traan of met een lach

En kijk je om je heen
En zie je dan de zon
Of zoek je achter alles de schaduw op de grond
En leef je voor geluk

Of sterf je van verdriet
En voelt dat als een keuze 
Of heb jij die keuze niet
Het maakt niet echt iets uit
Of dat de waarheid is of niet
Het is hoe jij het ziet

Hoe mooi
Kan het leven zijn
Het is maar hoe je kijkt
Het is maar wat je droomt
Hoe mooi 
Is jouw werkelijkheid
Jij bent net zo rijk
Zo rijk als je je voelt

Weet je wat je hebt
Is de cirkel rond
Zie je wat er staat 
Of mis je enkel wat er stond

Krijg je wat je wilt
Of zelfs meer dan wat je vroeg
Ben je tevreden met het minste 
Of is het meeste niet genoeg

Raak je verwonderd van de sneeuw
Van het ruizen van de wind
Geniet je van de vogels 
Van het lachen van een kind
Creëer je je geluk
Binnen in je zelf
Waar het eindigt en begint

Hoe mooi
Kan het leven zijn
Het is maar hoe je kijkt
Het is maar wat je droomt
Hoe mooi 
Is jouw werkelijkheid
Jij bent net zo rijk
Zo rijk als je je voelt
Zo rijk als je je voelt

https://m.youtube.com/watch?v=YzmI5F_Yu1o

The Doors - People Are Strange

People are strange when you're a stranger
faces look ugly when you're alone,
Women seem wicked when you're unwanted
streets are uneven when you're down,
When you're strange
faces come out of the rain,
When you're strange
no one remembers your name,
when you're strange

People are strange when you're a stranger
faces look ugly when you're alone,
Women seem wicked when you're unwanted
streets are uneven when you're down,
When you're strange
faces come out of the rain,
when you're strange
no one remembers your name,
when you're strange

https://m.youtube.com/watch?v=j0Mz_IqpZX8

Pearl Jam - Alive & Just Breathe

Son, she said, have I got a little story for you
What you thought was your daddy was nothin' but a...
While you were sittin' home alone at age thirteen
Your real daddy was dyin', sorry you didn't see him,
but I'm glad we talked...

Oh i, oh, I'm still alive
Hey, i, i, oh, I'm still alive
Hey i, oh, I'm still alive
Hey...oh...

Oh, she walks slowly, across a young man's room
She said I'm ready...for you
I can't remember anything to this very day
'cept the look, the look...
Oh, you know where, now I can't see, I just stare...

I, I'm still alive
Hey i, but, I'm still alive
Hey i, boy, I'm still alive
Hey i, i, i, I'm still alive, yeah
Ooh yeah...yeah yeah yeah...oh...oh...

Is something wrong, she said
Well of course there is
You're still alive, she said
Oh, and do I deserve to be
Is that the question
And if so...if so...who answers...who answers...

I, oh, I'm still alive
Hey i, oh, I'm still alive
Hey i, but, I'm still alive
Yeah i, ooh, I'm still alive
Yeah yeah yeah yeah yeah yeah

https://m.youtube.com/watch?v=qM0zINtulhM

Yes I understand
That every life must end
As we sit alone
I know someday we must go

Yeah I'm a lucky man
To count on both hands
The ones I love
Some folks just have one
Yeah others they got none

Stay with me
Let's just breathe

Practised on our sins
Never gonna let me win
Under everything
Just another human being

I don't want to hurt
There's so much in this world
To make me believe

Stay with me
All I see

Did I say that I need you?
Did I say that I want you?
What if I did and I'm a fool you see
No one knows this more than me
'Cause I come clean

I wonder everyday
As I look upon your face
Everything you gave
And nothing…

https://m.youtube.com/watch?v=XTb9GNIxpMk

Ik zou nog tientallen of misschien wel honderden nummers kunnen delen, maar bewaar nog wat voor volgende blogs 😉. 

32 reacties

The great gig in the sky van Pink Floyd.....

luisteren het liefst met koptelefoon.

Ik Beleef intens betekenis van het nummer. Wel heftig....

Laatst bewerkt: 03/09/2019 - 18:57

Just Breathe moet gedraaid worden voor mijn lief. Dat weet hij al heel lang, hij kan het nummer nu niet horen. Bij Jolanda (Jolanda100) begon de uitvaart ook met dat nummer..

La Mama Morta van Maria Callas voor mijn kindjes, Parasise, not for me van Madonna voor mezelf. Ik weet de tekst van Callas niet, alleen dat mama dood is (het nummer werd ook gespeeld in Philadelphia, de film waar Tom Hanks overlijdt aan Aids). Het nummer van Madonna heb ik ook al eens bij een blog geplaatst (van mezelf).

Net als jij heb ik een hele brede smaak. Ik kan ook nog heel veel delen ;-)! Dikke knuffel XXX 

Laatst bewerkt: 03/09/2019 - 20:45

Hi Frie,

Just Breathe is prachtig hè? Ik wist idd dat hij op Jolanda’s uitvaart de revue passeerde. Jammer dat je man hem nog niet kan horen, komt vast nog wel. Ook wil ik hem draaien op mijn Le(e)f Feest, een feest bij leven in plaats van dood. De 2 nummers die je gedeeld hebt - dank daarvoor - ken ik niet. Leuk om op deze manier weer nieuwe muziek te leren kennen! Ga je 12 sept nog naar Muse in de Ziggo Dome? 

Liefs, Jessica

Laatst bewerkt: 04/09/2019 - 07:18

Hij kent het nummer goed, hoor, maar sinds hij weet dat ik het op mijn uitvaart wil voor hem, kan hij er niet meer normaal naar luisteren.

Bedoel je dat je een feest gaat geven of wil je dat je naasten na je uitvaart een 'vier het leven feest' houden?

Ik ben in Goffertpark naar Muse geweest, ik ga niet meer naar Ziggo Dome. Jij wel, toch? 

Laatst bewerkt: 04/09/2019 - 10:52

Snap ik.

In plaats van een uitvaart wil ik, als ik niet te snel achteruit en desnoods met wat lekkere pep (bv Dexamethason), een “Ode aan het Leven Feest”  geven. Met:

Meer dan genoeg lekker eten en drinken. Aangezien ik Indonesisch bloed heb, wordt het waarschijnlijk een rijsttafel 😊😉. 

Muziek, foto’s, video’s en anekdotes & mooie herinneringen, verteld door familie en vrienden. 

Focus op het positieve, datgene wat het leven mooi en rijk maakt. 

Geweldige mensen, die er ook tijdens mijn ziekte, voor mij geweest zijn. 

Mijn associaties met een uitvaart op basis van verschillende ervaringen zijn: vaak steriele omgevingen, zeer duur en “lopende band werk”. Natuurlijk hoeft dat niet altijd zo te zijn en respect voor iedereen die wel een uitvaart wil! Als ik mijn “menselijke jasje” heb uitgedaan, wil ik graag een uitvaart in zeer besloten kring. Het liefste zou ik mijn lichaam beschikbaar stellen voor de wetenschap, maar vind dat te heftig voor mijn nabestaanden in verband met hun verwerkingsproces.  

Dat dus...

Ik ga samen met mijn man naar de Ziggo Dome idd. 

Laatst bewerkt: 04/09/2019 - 11:57

Wat een prachtig plan, zo'n feest. Een uitvaart kan mooi en passend zijn, maar zo'n feest, daar ben je mooi zelf bij! Wel raar lijkt het me en emotioneel. Ik ga er over nadenken, vind het echt een prachtig plan.

Alvast veel plezier bij Muse! Veel liefs XXX 

 

Laatst bewerkt: 05/09/2019 - 09:34

Hi Frie,

Bedankt voor je positieve reactie. Ja, het is anders en we zullen vast het leven, met allerlei emoties, ervaren. Ik houd niet zo van “normaal”. Las laatst dat normaal het gemiddelde is van alle afwijkingen. Mooie uitspraak! Net na deze beslissing las ik het boek “Tuesdays with Morris” en heel toevallig heeft Morris, die ALS heeft, ook gekozen voor een feest bij leven. Dat voelde als een bevestiging van mijn keuze. Blijkbaar ben ik niet de enige met afwijkingen 😜. 

Wordt weer genieten bij Muse, Thanks! 

Laatst bewerkt: 05/09/2019 - 16:14

Hey Jessica, ooooo, wat bizar! Mijn wens vernoem ik verkeerd... ik heb al een paar keer gezegd dat ik een soort van 'repetitie' van mijn uitvaart wil. En dat ik dan zelf tegen de mensen praat, in plaats van zij over mij. Dat ik hén vertellen kan wat ze voor me betekend hebben. En dat zij mij dan ook iets dergelijks vertellen. Niet óver mij, maar hoe zij onze jaren samen beleefd hebben. Of zoiets. En daarna doen we gezellig 'een borrel'. Maar ja, tot nu toe verklaart iedereen mij voor gek (zoals wel vaker......) Dus, ik vind het een mooi en goed plan! Liefs xxx Hebe

Laatst bewerkt: 05/09/2019 - 18:59

Lieve Hebe,

Wees maar lekker eigenwijs! Is veel leuker dan “normaal” 😉. 

Mijn idee lijkt veel op die van jou. Ik wil idd ook een aantal mensen vragen om iets te vertellen over hoe we elkaar hebben leren kennen en de mooie momenten die we met elkaar doorgebracht hebben. Dat bv in combinatie met foto’s en filmpjes. Ook wat gekke of bijzondere verhalen. 

Zelf wil ik ook wat vertellen: waarom ik deze vorm van afscheid gekozen heb, wat de aanwezigen voor mij betekenen en hoe rijk de afgelopen periode is geweest. Hopelijk kan ik dan ook vol overtuiging vertellen dat ik geloof dat ik iedereen weer zal zien. En geef ze graag de boodschap mee om hun mooiste Leven te Leven, zoveel mogelijk in het hier en nu. Vandaar de titel Le(e)f Feest. Heb Lef en Leef vanuit Liefde. 

Laatst bewerkt: 05/09/2019 - 19:37

Lieve Frie, 

Net heb ik geluisterd naar de nummers van Madonna en Maria Callas. Beiden parels, prachtig! 

Ik heb geen Nederlandse vertaling gevonden van La Mamma Morte, wel een Engelstalige. Kippenvel, zowel bij de muziek, als de tekst. Damn! Nogmaals bedankt voor het delen! 🙏

They Killed My Mother

They killed my mother

At the door of my room;

She died and saved me!

Later, in the dead of night

I was wandering with Bersi

When suddenly

A pale glow flashes

And it lightens ahead of me

The dark street!

I look!

My home was burning!

So I was alone!

And all around me, nothing!

Hunger and misery!

Deprivation, danger!

I fell ill,

And Bersi, so good and pure

Made a market of her beauty

For my sake -

I bring misfortune to all those who loves me!

It was in that grief

That love came to me!

A voice full of harmony and it says:

'You have to live! I am the life itself!

Your heaven is in my eyes

You're not alone!

I'll collect all your tears!

I'll walk with you and support you!

Smile and hope! I am love!

Are you surrounded by blood and mud?

I am divine! I am oblivion!

I'm the God that descends on Earth

From the Empyrean, I turn Earth

Into heaven! Ah!

I'm love, I'm love, love

And the angel approaches with a kiss

And the Death is kissing you.

My body is a dying body.

So take it

I've already died!

https://lyricstranslate.com

Laatst bewerkt: 06/09/2019 - 09:15

Gisterenavond bij npo radio 2 op 2 meter afstand ademloos naar Danny Vera zitten luisteren, ook ik ben gek op festivals, concerten en huiskamerconcerten van onbekende singer songwriters. Mijn muziek smaak is ook heel breed dus je blog is heel herkenbaar. Elke emotie kun je erin kwijt.

Laatst bewerkt: 04/09/2019 - 17:26

Hi Frie en Kim, 

Net geluisterd naar dit prachtige optreden van Danny Vera. Kippenvel en een traantje weggepinkt. 

Laatst bewerkt: 06/09/2019 - 07:56

Hi Aurelia, 

Fijn dat je ook zo van muziek genieten kunt! Heb Danny Vera gemist, omdat ik aan het collecteren was met mijn dochter. Ga alle “muziekcadeautjes” binnenkort uitpakken 😊

Laatst bewerkt: 04/09/2019 - 18:19

Stuk voor stuk mooi nummers, ik hou van allerlei muziek, maar nummers van bonjovi blijven mijn favoriet. https://youtu.be/0JVUaHJcZp4 thank you for loving  me en il be there for you https://youtu.be/mh8MIp2FOhc zijn toch de nummers die ik uit gekozen heb voor mijn uitvaart. Nummers van Marco Borsato komen bij mij ook altijd binnen. Breng me naar het water https://youtu.be/zfExEBCvdv0 is er daar 1 van de vele van😊. Maar voorlopig hoop ik nog lang mee te gaan😂. Deze maand ben ik ook weer te vinden bij sun glow, dat is weer een andere styl muziek🤣. https://youtu.be/ReAHUstLPmo maar kan er lekker op jumpen zolang ik nog voldoende zuurstof heb😉 En als afsluiter mijn favoriet a bed of roses https://youtu.be/_MUu5fjMK_g

Laatst bewerkt: 04/09/2019 - 15:44

Hi Caro, 

Bon Jovi heeft ook mooie nummers, waaronder A bed of Roses. Grappig dat muziek ook vaak gelinkt is aan bepaalde plekken, mensen en gebeurtenissen. Er werd veel Bon Jovi gedraaid op een cruiseschip waar ik een blauwe maandag gewerkt heb. Dat mijn ouders mij uit Duitsland opgehaald hebben, omdat ik helemaal uitgeput was van de “slavenarbeid” op dat schip. Sub Glow ken ik niet. Is dat House? Breng me naar het water ga ik ook nog even luisteren. Thanks! 

Laatst bewerkt: 04/09/2019 - 18:15

Sun glow wordt hardcore en hard style gedraaid, muziek keus van mijn man. Niet alles vind ik even geweldig maar nummers van dj Paul kan ik vrolijk van worden. En inderdaad veel muziek die ik van vroeger hoor link ik aan gebeurtenissen. Eerste vakantie werk, schoolfeest😊

Laatst bewerkt: 05/09/2019 - 08:20

Lieve Caro, 

Op het moment, mede omdat ik gestopt ben met anti-depressiva, schieten mijn emoties alle kanten uit. Tranen met tuiten heb ik gehuild bij het nummer “Breng me naar het Water”. Zo gevoelig, mooi, verdrietig en toepasselijk. Ik houd enorm van de zee. Zou het liefste willen dat mijn as daar uitgestrooid wordt, maar laat de beslissing over aan mijn man en dochter. Als zij liever willen dat deze verwerkt wordt in een sieraad of in een andere tastbare vorm, dan heb ik daar ook vrede mee. Bedankt! 

Laatst bewerkt: 06/09/2019 - 09:25

Lieve Jessica, 

Dit nummer spreekt bij iedereen tot hun verbeelding. Mede door onze prognoses geeft dit nummer een extra lading. Tranen met tuiten kan ik hierbij ook huilen. Wanneer ik even alleen ben zet ik hem wel eens bewust op om mijn emoties de vrije loop te laten gaan. Het lucht vaak ook op. Hoop dat we nog heel lang mogen meegaan. En uitstrooien na een sieraad gemaakt te hebben kan ook nog toch.🌹

Laatst bewerkt: 07/09/2019 - 13:19

Hi Caro,

Helemaal waar, het één sluit het ander niet uit. Had ik nog niet zo over nagedacht. Goeie, thanks! 😘

Laatst bewerkt: 07/09/2019 - 15:06

Ha lieve Jessica,

Tja, muziek... wat zijn we zonder? Mijn ervaring is dat muziek raakt, verbindt, je boven jezelf uit kan tillen, maar er ook voor kan zorgen dat je bij een bepaald liedje direct de muziek wilt uitzetten. Omdat het je aan iets pijnlijks of groot verdriet herinnert. Gelukkig heb ik maar weinig van die momenten ;). Ik heb meer met de muziek zelf dan met teksten. Als een liedje mij écht raakt, krijg ik het vaak ook niet meer uit mijn hoofd. Dan moet ik afkicken en een tijdje niet meer ernaar luisteren. Ik heb een zeer brede smaak wat muziek betreft. Ook qua eten, maar dat is een ander verhaal. Muziektoppers die voor mij altijd zullen blijven zijn Basia (live cd), Van Morrison, Joe Cocker, The Eagles en The Stones. Wil ik lekker dansen, dan draai ik keihard Earth, Wind & Fire of Tavares. En als ik wil meebrullen dan zet ik The Trammps  - 'Disco Inferno' - of Dan Hartman - 'Relight my fire' op. Gewéldig! Afgelopen weekend hoorde ik 'Let's be us again' van The Delines. Nooit van gehoord, maar ik kreeg meteen kippenvel toen ik het nummer hoorde en werd acuut fan. Hieronder de link. Helaas geen live-versie, maar wel mooi. Vind ik. 

X Carolina

Laatst bewerkt: 05/09/2019 - 08:37

Lieve Carolina,

De liefde voor muziek klinkt ook duidelijk door in jouw woorden. Ook herken ik wat je zegt. Muziek heeft veel positieve kanten, maar kan ook verdrietig maken, omdat je het associeert aan pijnlijke momenten in jouw of andermans leven. Ik houd ook van bands, zoals The Eagles, The Stones en Joe Cocker. Disco Inferno, Relight my Fire, ook lekker! Basia (live cd) ken ik niet. Ga er naar luisteren. 

Hou zowel van muziek, als songteksten. Als alfa met een liefde voor taal en boeken heb ik bewondering voor muzikanten die ook taalkunstenaars zijn, zoals Diggy Dex, Pearl Jam en Jim Morrison van the Doors. Maar ieder z’n ding 😉. 

Wat betreft een brede smaak qua eten: I hear you! Ben gek op allerlei keukens, onder meer Indonesisch, Thais, Indiaas, Italiaans, Frans en Vietnamees. Een stamppotje, zeker nu het weer kouder wordt, kan ook heerlijk zijn. 

Hoe plak je trouwens zo’n filmpje in de tekst? Is dat via de knop een video toevoegen? 

Laatst bewerkt: 05/09/2019 - 09:01

Hmmm... ik krijg nu al trek in lekker eten met een fijn muziekje op de achtergrond ;)

Wat het plaatsen van de link betreft: ik zoek het nummer op op YouTube en kopieer gewoon de link en plak hem hier op de betreffende plek op deze site. Ik ben een digibeet, hoop dat het duidelijk is.

 

 

Laatst bewerkt: 05/09/2019 - 09:06

Hi Carolina,

De combi van heerlijke muziek, lekker eten en goed gezelschap is een hele fijne! Als het dan ook nog op een mooie, zonnige dag aan het strand is, ben ik ultiem gelukkig. Hopelijk mogen we nog veel van dit soort dagen beleven. En anders is het eerste scenario ook goed 😉. 

Bedankt voor je uitleg over het copy-pasten van de link. Doe ik ook, maar bij mij zie je dan niet het filmpje. Nou ja, maakt ook niet uit. 

Kom je 2 oktober naar de Deelnemersdag? Zou het leuk vinden je persoonlijk te ontmoeten. 

Een fijne dag gewenst! 😘

Laatst bewerkt: 06/09/2019 - 07:38

Hey Lieve Jes,

Ook ik kan me een leven zonder muziek niet voorstellen. The Doors en Pearl Jam/Eddy Vedder ook all-time favorieten inderdaad Soms is er in een songtekst alleen maar 1 zin die me raakt. Zoals:

In every dream home a heartache, and every step i take, takes me further from heaven, is there a heaven? I like to think so. Van Roxy Music (aantal jaar terug nog concert van Brian Ferry gezien met Patricia in Groningen, Echt geweldig!)

”Never let your fear decide your fate” uit Kill your Heroes van Awolnation

Verder zijn nog wat favorieten van mij om te luisteren:

Boxer Rebellion,  het album “Ghost Alive” is erg mooi met name “Don’t look back”

”Trumpets” van de Waterboys word ik altijd blij van, denkend aan mijn lief.

”The man” van de Killers word ik ook blij van. 

Alles van de Editors, hieronder heb ik “No sound but the wind” geplakt. Echt prachtig en wat een stem. 

Chris Cornell met hieronder “Before we disappear” van het album Higher Truth, ook een aanrader. Of van het album Euphoria “Sweet Euphoria”. 

En last but not least Nothing but Thieves met If I Get High Enough (over contact maken met het hiernamaals) en hun cover van “Crazy” is ook bloedmooi.

Zal ophouden, er is zoveel moois, gelukkig maar. Wacht wel op je volgende blog;-)

HVJ en dikke knuf,

Eliza XXX

 

Laatst bewerkt: 06/09/2019 - 13:43

Lieve Eliza,

Grappig dat The Doors en Pearl Jam/Eddy Vedder ook tot jouw all-time favorieten behoren! Even “down memory lane”. Ik weet nog zo goed dat ik de CD’s van The Doors in mijn pubertijd grijs gedraaid heb. De film van Oliver Stone over The Doors heb ik in Groningen in de bios gezien. Was gefascineerd, erg onder de indruk! Toen ik met een vriendin naar Parijs ging, vlogen we als eerste een platenzaak in om CD’s te zoeken om onze collectie uit te breiden. En natuurlijk zijn we naar Père-Lachaise geweest om Jim Morrison’s graf te bezoeken. Als student heel vaak het album Ten van Pearl Jam geluisterd. Later ook andere albums geluisterd. Vorig jaar mocht ik (gratis) mee naar het concert van Pearl Jam geweest. Wat een groot cadeau en wat een geweldig concert! Ben nog een beetje verliefd op Eddy 😉. Val Kilmer als Jim Morrison was ook niet heel vervelend om naar te kijken ☺️.

Wat je zegt over dat je al geraakt kan worden door één mooie zin herken ik het ook. Bedankt voor de prachtige fragmenten van Brian Ferry en Kill your Heroes! 

The Killers, Editors en Chris Cornell, ook mooi! De CD van The Temple of the Dog, waar Chris Cornell ook aan deelnam, heb ik ook veel gedraaid. Ken je bv Say hello 2 heaven, Hunger Strike en Pushing forward back? 

Nothing but Thieves klinkt bekend, maar kan ik even niet plaatsen. Ga ik luisteren. 

We spreken, Appen of zien elkaar gauw weer lieverd! ❤️😘

Laatst bewerkt: 06/09/2019 - 16:43