Je intuïtie volgen & Sophia van Sorgen

Vorige week heb ik de documentaire van Sacred Science gezien over natuurgeneeswijzen bij kanker. Aan de ene kant vond ik het interessant om te horen wat je allemaal in kunt zetten, zoals curcumine, medicinale paddestoelen, ginseng, chaga, graviola (zuurzak / soursop), chokecherry, kokoswater en abrikozenpitten (met mate). Aan de andere kant voldeed de documentaire niet aan mijn verwachting. Ik was er namelijk van uit gegaan dat de natuurgenezers die aan het woord kwamen zouden aangeven dat natuurgeneeswijzen kanker zouden kunnen genezen of tot stilstand zou kunnen brengen. Regelmatig heb ik hier namelijk voorbeelden van gezien, ook op deze site. De overheersende mening was echter dat een combinatie van reguliere en “alternatieve” behandeling de beste kans op succes biedt. Dat bracht me weer aan het twijfelen. In mijn hoofd duikelden de gedachten over elkaar heen. Moet ik toch kiezen voor chemo? Of houd ik vast aan het ingeslagen pad van “afwachtend beleid”? Ben ik slim of stom bezig? Kijk ik naar de mensen bij wie natuurgeneeswijzen, overigens vaak wel in combinatie met voeding, mindset en beweging, duidelijk hun vruchten hebben afgeworpen? Of naar degenen bij wie het niet gewerkt heeft? Deze zijn vaak minder zichtbaar, omdat je alleen de succesverhalen hoort. Zou het nog te maken hebben met de mate van discipline? Immers, het is niet voor iedereen weggelegd om z’n leven rigoreus om te gooien. Verandering is immers moeilijk. 

Al met al was het dus weer even chaos in mijn hoofd. Ik heb mijn dilemma voorgelegd aan mijn coach. Zij stelde mij de vraag: “Wat zegt je intuïtie?” En toen had ik mijn antwoord. Mijn hart en buik zeggen dat ik dit pad moet blijven volgen. Daarbij blijf ik flexibel. Deze beslissing is niet in beton gegoten. Na elke scan - ik zie dit als een kruispunt - kan ik weer besluiten welke kant ik op wil. De rust in mijn hoofd, wat dat betreft althans 😉, is teruggekeerd. En dat voelt goed! 😊

Mijn man wees me op een interview met Sophia van Sorgen. Deze dame heeft twee keer kanker gehad. Ze heeft een 11-delig videodagboek opgenomen die gaat over het maken van moeilijke keuzes en de gevolgen van kanker. Lijkt het je interessant? Dan kun je je aanmelden voor deze gratis serie via: 

https://academy.sophiavansorgen.com/videodagboek/

Verder biedt ze een Body Healing Course aan. Met behulp van deze cursus kun je leren om emoties te verwerken, weer vertrouwen in je lichaam te krijgen om toe te werken naar heelheid en rust in je hoofd. 

https://academy.sophiavansorgen.com/body-healing-course/

Het spreekt mij aan, dus ik denk dat ik hem ga doen. Voordat ik definitief beslis zal ik nog even goed naar mijn intuïtie luisteren. Zo is het cirkeltje weer rond...

4 reacties

Lieve Jessica, doen wat inderdaad je intuïtie zegt. Mijn ervaring is het een goede raadgever.

Ik neem bijna geen suikers( hier groeien tumoren van), eiwitten door de yoghurt smorgens. (Voor de spieren en ondergrond voor de chemo. Ik slik 2x daags pillen 14 dagen dan een week rust )

Alcohol heeft me nooit wat kunnen schelen dus dat neem ik ook niet. Verder elke ochtend oefeningen en 2x per week conditie en krachttraining. 

Hierin geloof ik en zeker nu blijkt dat de tumoren weg zijn of heel klein geworden. Ook op de heupen en rugwervel.

Liefs Alise❤

Laatst bewerkt: 20/09/2018 - 14:09

Hi Alise, 

Bedankt voor je steun wat betreft het volgen van je intuïtie. Geweldig dat het zo goed met je gast, dat de tumoren weg of heel klein geworden zijn! Dat geeft de burger weer moed 😉. Als ik het goed begrijp, heb je wel chemo in de vorm van pillen gehad? 

Liefs, Jessica

Laatst bewerkt: 20/09/2018 - 20:50

Hallo Jessica,

 

Klopt ik heb nog steeds Chemokuren en slik pillen. 

Capecitabine slik ik eerst 2500 mg per keer 2x daags nu naar 17 kuren zit ik op 1500 mg. Hier doe ik het gelukkig nog steeds goed op en zijn dr bijwerkingen acceptabel. 

 

Liefs Alise ❤

Laatst bewerkt: 20/09/2018 - 21:07