Hoe het nu met me gaat en wat me bezig houdt

Vorige week kreeg ik de uitslag van mijn laatste scan. Van tevoren had ik het er met mijn man over. Hij had er een goed gevoel over. Ik op zich ook, maar dat had ik de vorige keer, bij de uitslag van de MRI-scan ook en toen bleek het niet goed te zijn.

Na het bloed prikken en een tijdje wachten volgde het gesprek met mijn oncoloog. Zij kwam met de verlossende boodschap dat mijn situatie stabiel is. We waren heel happy met deze boodschap! Natuurlijk was krimp nog mooier geweest, maar op dit moment voelt stabiliteit als een overwinning. 

De eerste paar dagen na de uitslag had ik een euforisch gevoel. Ik had een afspraak met een healer die me een aantal interessante inzichten en ideeën gaf. Ik besloot me, mede door een lotgenoot, te verdiepen in Zhineng, een vorm van Chi King. Verder maakte ik weer een afspraak met mijn acupuncturist en kocht een voucher voor een reiki behandeling. Ook nam ik me voor om weer meer affirmaties te gebruiken en "echt te kiezen voor het leven". Een dag later vroeg mijn dochter wat haar naam betekent. Zoey betekent leven. Als ik kies voor het leven, kies ik dus voor haar. Heel bijzonder om me dat te realiseren! 

Zoveel mogelijk wil ik me richten op het positieve, op de mensen en dingen waar ik dankbaar voor ben en op het vergroten van mijn levensenergie, mijn chi. 

Het grootste gedeelte van de tijd lukt me dat, laten we zeggen zo'n 80-85 % van de tijd. Soms ook even niet, onder meer omdat ik intiem contact met bepaalde familieleden en vrienden mis en weinig leuke dingen kan plannen. Ook laat het me niet onberoerd, als het niet goed gaat met lotgenoten of als vrienden of familieleden financieel of emotioneel in de problemen komen door de coronacrisis. 

Wat me onder meer bezig houdt zijn de volgende vragen en zaken: 

  • Wat doe ik wel en niet nu de Corona maatregelen versoepeld worden? Ik vind het namelijk lastig om beslissingen te nemen, aangezien er zoveel conflicterende informatie te lezen valt. 
  • Normaal gesproken duurt het 8-10 jaar om een vaccin te ontwikkelen. Stel dat er binnenkort een vaccin op de markt komt, is dat dan wel veilig? Wil ik die dan wel nemen? Het middel tegen de Mexicaanse griep bijvoorbeeld, bleek ernstige bijwerkingen te hebben en het farmaceutische bedrijf dat het ontwikkeld heeft, hield informatie achter over de bijwerkingen. In verschillende landen, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië en Scandinavische landen hebben slachtoffers compensatie gekregen voor het leed dat hen aangedaan is. 
  • Qua activiteiten houd ik me onder meer bezig met tuinieren, spiritualiteit, mijn dochter begeleiden met haar huiswerk, (video)bellen met vrienden en familie, afspreken op 1,5e meter afstand met koffie of wijn bij een meertje in de buurt en verven. Ik heb laatst de 5 deuren op de overloop en een muurtje in de tuin geverfd.

Ik geniet van de zon, de quality time met man en dochter en onze tuin. Samen met mijn dochter vul ik kweekbakken, onder meer voor kruiden en bloemen waar bijen op afkomen. Heerlijk hoe alles groeit en bloeit. Ik heb een aantal foto's toegevoegd, zodat jullie mee kunnen genieten 😉. 

Op sommige vlakken mag het wat mij betreft drukker worden, maar wel lekker dat ik qua gezondheid even in rustiger vaarwater zit 😊. 

27 reacties

Dank je en ik ga zeker door met ademhalen 😉. Ik maak me niet heel / te druk, maar vind wel dat ik goed na moet denken over bepaalde beslissingen die nogal wat impact kunnen hebben op mijn gezondheid. 

Laatst bewerkt: 19/05/2020 - 08:44

Fijn dat het stabiel gebleven is. Snap dat je liever had gehad dat het krimpte. Maar ook dit is een feestje waard. 

Wat goed van je om nu dingen te ondernemen die je blij maken en waar je energie van krijgt. En lekker met je Zoey kweekbakken vullen.  

Mooiste tijd van het jaar is dit inderdaad alles groeit en bloeit heerlijk kan ik ook zo van genieten.

Liefs en een dikke knuffel Xxxx

Alice❤😘

Laatst bewerkt: 18/05/2020 - 20:12

Het is zeker een feestje waard! 

In vergelijking met vroeger kan ik veel meer genieten van kleine geluksmomentjes, zoals kweekbakken vullen, gesprekjes met mijn dochter, de tuin etc. Elk nadeel heeft z’n voordeel 😉. 

Ook fijn om weer wat meer positieve berichten op het forum te lezen! Helaas zijn er ook de verdrietige, dat kan bijna ook niet anders. 

Een dikke knuffel terug! 😘

Laatst bewerkt: 19/05/2020 - 08:48

Hai Jessica, 

Snap dat je misschien gehoopt had op meer vooruitgang maar ik feliciteer je toch met stabiel, Jouw eigen "flatten-the-curve" is een feit en hoop dat de curve nog wat verder buigt. Aan al je activiteiten zal het niet liggen, wauw!!

xx, Joke

Laatst bewerkt: 18/05/2020 - 23:31

Hi Joke, 

Leuke vergelijking met Corona: flatten the curve 😜👍. Ik ga ervoor om hem nog wat meer in de juiste richting om te laten buigen! 

Liefs, Jessica

Laatst bewerkt: 19/05/2020 - 08:51

Wat ben ik blij voor jou Jessica. Zo spannend iedere keer weer als je moet wachten op een uitslag. Heel fijn om dan te horen dat de ziekte stabiel is. Wat een opluchting. Gefeliciteerd Jessica. Ga zo lekker door met hetgeen wat jou energie geeft. En probeer de zorgen voor een ander te laten liggen.

Liefs Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 19/05/2020 - 07:55

Dank je wel, lieve Dasje! Elke uitslag blijft idd spannend en stabiel is nu iets waar ik heel blij mee ben. Als ze, zoals ze bij het AVL verwachten, de situatie in mijn hersenen onder controle hebben, verwacht ik hier nog wel een tijd te bloggen 😉. Ik ga je advies opvolgen: zoveel mogelijk de dingen doen die me energie geven en me zo min mogelijk zorgen maken 😊😘

Laatst bewerkt: 19/05/2020 - 08:54

Goedemorgen Jessica,

Ze zeggen altijd  " stilstand is achteruitgang " maar in jouw [ onze ] situatie

is stilstand ook een soort van vooruitgang !!

Ik vind persoonlijk dat jij je veel te druk maakt om dingen waar je ten eerste

niets aan kan doen en ten tweede ook nutteloos is om je druk om te maken.

Leef gewoon eens per dag en geniet daarvan  [ als dat kan ] !!!!!

Ikke  [ maar dat weet je...hahaha]  zou jou wel eens heel erg hard door

elkaar willen schudden en je een  "verbod" op willen leggen voor het bezoeken

van healers en al die andere [ onuitspreekbare ] en in mijn ogen nutteloze

tijdverspillers!!!

Ga eens gewoon leven en ademen en genieten van wat je hebt en nog allemaal

kan doen en stop eens met het denken aan de dingen die je eventueel niet

meer kan of eventueel niet meer zult kunnen.

Men zegt altijd dat "de wijzen" uit het oosten komen, maar geloof mij....

er komt ook een heleboel onzin vandaan  [ sorry, maar je kent mij..hahaha]

die jouw gedachtes teveel beinvloeden en bezighouden , terwijl je alle

energie beter kan besteden aan het hier en nu.

PLUK  DE  DAG  EN  GENIET  VAN ELK  MOMENT  [ ook zonder nadenken ]

Groetjes  Hans

---

Laatst bewerkt: 19/05/2020 - 08:33

Goedemorgen Hans,

In onze situatie is stilstand inderdaad een soort vooruitgang. Ik hoop nog verdere c.q. meer vooruitgang te boeken! 

Wat betreft de rest van je betoog: het is weer origineel, maar niet hoe ik het zie of waar ik het mee eens ben. Ja, ik ben een denker, maar ook iemand die veel geniet. Dat schrijf ik ook in mijn blog. Wel wil ik weloverwogen keuzes maken en daarom lees ik kranten en onderzoeken. Wat spiritualiteit en alternatieve geneeswijzen betreft weet ik dat niet iedereen daar iets mee heeft. Wel vind ik dat we elkaar moeten respecteren in ons anders zijn, in het hebben van meningen die verschillen. 

Ik geniet van een reiki- of acupunctuurbehandeling, ben dan in het hier en nu. Daarnaast geeft het me een goed gevoel om dingen te doen die in mijn ogen mijn gezondheid in positieve zin beïnvloeden. Vroeger, dat wil zeggen toen ik een jaar of 30 was, had ik ook weinig met spiritualiteit. Dat is geleidelijk gaan groeien. Let’s agree to disagree. 

Hoe gaat het nu met jou? Lukt het je, ondanks de corona situatie, een beetje om te genieten en de dag te plukken? Wat voor dingen maken jou gelukkig? 

Hartelijke groet, Jessica

Laatst bewerkt: 19/05/2020 - 09:08

Hoi Jess,

Natuurlijk laat ik iedereen doen wat hij of zij wil doen....ik geef alleen

mijn "mening" over van alles en nog wat en dat zijn jullie wel gewend..hahaha

Ik heb idd niet veel met spiritualiteit , al ben ik  wel een  [ normaal ] gelovig mens  ,

dus iets van "er is meer tussen hemel en aarde" daar ben ik van overtuigd.

Alleen dat  "oosterse" hou ik niet van  [ de corona komt daar ook vandaan..hihihi]

met mij gaat het wel redelijk, zeker nu er enkele lichtpuntjes aan de horizon

komen...mijn pedicure is alweer een keertje geweest en ook mijn fysio, dus

ik heb al een beetje  "aandacht " gekregen...HEERLIJK !!!

Verder heb ik "internet-koopwoedes"  [ af en toe ] en zijn verkopers op

marktplaats weer erg blij met mij.

Ik zal nu toch ook wel eens wat moeten gaan verkopen...Pffffff...maar

het houd me lekker bezig.

Groetjes  Hans

---

Laatst bewerkt: 19/05/2020 - 10:06

Hi Hans, 

Fijn dat het wat beter met je gaat en dat je weer wat “aanloop” hebt! 

Dingen via internet kopen is af en toe ook wel fijn, alhoewel ik wel merk dat ik veel minder aan een heleboel dingen, zoals kleding, uitgeef. Maar het is zeker fijn om jezelf (of iemand anders) af en toe even te verwennen. 

Op de een of andere manier had ik niet verwacht dat je gelovig bent. Hopelijk geeft dat je ook wat steun in moeilijke tijden. 

Liefs, Jessica

Laatst bewerkt: 20/05/2020 - 10:55

Waarom dacht je dat ik niet gelovig zou zijn??

Ik moet wel zeggen dat ik een  zogenaamde  " vrolijke katholiek " ben..hahaha

En op mijn manier heb ik er best wel steun aan.

---

Laatst bewerkt: 20/05/2020 - 11:53

Lieve Jessica,

Ook jij kreeg dus dat woord 'stabiel' te horen, wat fijn voor je, gefeliciteerd! We hebben allemaal liever krimp, maar stabiliteit is een goede tweede. Ik ben heel blij voor je.

Kiezen voor het leven, dat klinkt ook goed, en ik heb de indruk dat jij dat altijd al deed! En 80-85% positief zijn vind ik een heel hoge 'score', daar kunnen veel gezonde mensen iets van leren. 

Ik wens je een lange, goede periode toe met veel liefde van en voor je dierbaren. 

Liefs, Hanneke

Laatst bewerkt: 19/05/2020 - 08:48

Lieve Hanneke, 

Gelukkig kunnen we elkaar de hand schudden! Ik ben blij voor ons 😊😉. Stabiliteit is nu iets om blij mee en dankbaar voor te zijn. Ben het helemaal met je eens! 

Ik koos altijd al voor het leven. Mijn vrienden omschrijven mij dan ook als een levensgenieter. In het pré Corona tijdperk, ook na mijn diagnose, heb ik enorm genoten van prachtige reizen (o.a. naar Indonesië, Thailand, Cambodja, Amerika, Italië, Mexico, Guatemala, Turkije en Marokko), heerlijke etentjes, terrasjes, feestjes, festivals, het strand etc. Door het gesprek met de healer kies ik nog bewuster voor het leven, gebruik ik bepaalde oefeningen en affirmaties. Bepaalde mensen, zoals Hans, haha, zullen me voor gek verklaren, maar ik geloof dat je je eigen pad moet volgen. Het helpt me om positief te blijven en al doet het dat “alleen maar”, dan is het al heel wat. 

Ik wens jou ook nog een hele lange, gelukkige periode met een goede kwaliteit van leven toe! 

Liefs, Jessica ❤️

Laatst bewerkt: 19/05/2020 - 09:19

Nee Jessica....ik verklaar je echt niet voor gek!!

Maar al die landen die jij noemt.. Indonesië, Thailand, Cambodja, Amerika, Italië,

Mexico, Guatemala, Turkije en Marokko, zou ik [ buiten Amerika ] helemaal NOOIT

in mijn leven naar toe gaan...hahaha [ Italie ben ik één keer geweest...NOOIT meer!! ]

Ik heb het helemaal niet zo op hele verre reizen gehad in mijn leven...

 Nederland en de rest van Europa is zo verschrikkelijk mooi !!!

Maar jij en iedereen moet lekker doen waar je zin in hebt, dat doe ik ook.

Groetjes  Hans

---

 

 

Laatst bewerkt: 19/05/2020 - 13:15

Hi Hans, 

In Europa en Nederland - beiden zijn inderdaad ook erg mooi - heb ik ook veel gezien. Grappig dat je naar veel landen buiten Europa niet zou gaan. Laten we idd vooral de dingen doen waar we blij van worden.

Groetjes van Jessica

Laatst bewerkt: 20/05/2020 - 10:46

Lieve Jessica,

Wat fijn, stabiel! En mooi om te lezen dat je je weg weer hebt gevonden en geniet van de dingen die je doet. En 80-85% is best hoog natuurlijk, mensen die zeggen dat 100% van de tijd t doen ken ik niet en zou ik ook een beetje eng vinden 😅.

Liefs Sandra

Laatst bewerkt: 19/05/2020 - 14:22

Lieve Sandra, 

Inderdaad heel fijn! 100% is zeker niet realistisch en misschien is 80-85% iets aan de hoge kant. Laten we voor de 80/20 regel gaan 😉. 

Liefs, Jessica

Laatst bewerkt: 20/05/2020 - 10:41

Gefeliciteerd met de stabiliteit, inderdaad was krimp fijner geweest, maar dit is zeker ook een mooie uitslag. Leuk hoe je samen met Zoey in de tuin bezig bent. Ook dat helpt mee aan een goede balans. Maar als ik het zo lees, dan lukt je dat heel erg goed. xx Kim😘

Laatst bewerkt: 23/05/2020 - 12:43

Lieve Kim,

Dank je wel! Heerlijk om samen met Zoey te tuinieren. Ze voelt zich echt verantwoordelijk voor de plantjes die we kweken. Zij vraagt vaker of ze al water hebben gekregen dan andersom 😉. Inderdaad helpt dat mee aan een goede balans. 

Hoe gaat het met jou? Ik heb veel aan je gedacht. 

Liefs, Jessica ❤️

Laatst bewerkt: 23/05/2020 - 19:31

Oh wat heerlijk dat ze het zo serieus neemt, daar smelt je toch gewoon van. 
Met mijn psyche gaat het goed, ik voel me lekker, vermaak me goed, alleen mijn lijf laat iets anders zien en dat is heel gek en verwarrend. Lief dat je ernaar vraagt trouwens xx Kim😘

Laatst bewerkt: 27/05/2020 - 09:03

Ja inderdaad! ❤️ Het is zo fijn en leuk om samen hiermee bezig te zijn. Ik heb enorm veel bewondering voor je, dat je mentaal sterk kunt blijven, terwijl je lichaam je steeds meer in de steek laat. Ik weet niet hoe je dat voor elkaar krijgt, maar petje af! Wens je veel genietmomentjes toe 😘

Laatst bewerkt: 27/05/2020 - 09:57

Fijn, Jessica, en wat een prachtige tuin! Bij mij zijn alle koolmeesjes uitgevlogen. Ik zit nu in Bronovo, net scans gehad, nu nog bloed en morgen chirurg in Antoniushove. CEA was veel te hoog van de week, en weer buikpijn. De angst is na een jaar terug...Hou vol jij, stabiliteit is óók wat waard.

Willy

Laatst bewerkt: 25/05/2020 - 10:36

Lieve Willy,

Dank je wel! 🙏 Ben dankbaar voor onze tuin, vooral in deze gekke tijd. Wat weer een spannende tijd, als je CEA veel te hoog is. Ik ga heel hard duimen dat het vals alarm is! 🤞Ik doe m’n best om hier nog heeeeeel lang te bloggen 😉. 

Groetjes van Jessica

Laatst bewerkt: 25/05/2020 - 11:27

Helaas, geen vals alarm. Uitzaaiingen in de lever. MRI is inmiddels gemaakt, donderdag uitslag en behandelplan. Ik geloof niet meer wat een arts zegt...

Ik probeer op de been te blijven, maar wat is dat moeilijk!

Liefs,

Willy

 

Laatst bewerkt: 01/06/2020 - 20:22