Heel of half gebakje?

Afgelopen dinsdag ben ik samen met manlief naar Amsterdam getogen voor de uitslag van de MRI- en CT scan. Al om 7.30 moest ik bloed laten prikken. Als nummer 4 van die dag was ik snel aan de beurt. In tegenstelling tot de dagbehandeling waar men de laatste keer door een ader geprikt had, verliep de bloedafname hier vlekkeloos. Om 8.45 stond het gesprek met mijn oncoloog en neuroloog op de planning. Omdat ik niet meer wist bij welke poli we moesten zijn, logde ik in op mijn medisch dossier, waar ook de afspraken in staan. Wat betreft de poli kreeg ik geen uitsluitsel. Wel zag ik staan dat de uitslag van mijn scans al bekend waren in mijn dossier. Waar dat voorheen 14 dagen duurde, was het recentelijk verkort tot 7 dagen. Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Als eerste keek ik naar de uitslag van de MRI-scan. Tot mijn opluchting was er nog steeds geen sprake van uitzaaiingen in mijn hoofd. Vervolgens was de CT-scan aan de beurt. Na 3 kuren was er sprake geweest van duidelijke krimp van het aantal en de grootte van de tumoren. Na 6 kuren was mijn situatie stabiel. Hoe zou het na 9 kuren zijn? Stiekem hoopten mijn man en ik heel hard op verdere krimp. Helaas was dat niet aan de orde. Net als de vorige keer was er sprake van stabiliteit. Beiden konden we in eerste instantie een teleurstelling niet onderdrukken. 

Tijdens het gesprek met de oncoloog bleek dat zij de uitslag toch wel als een succes zag. Redelijk snel daarna kon ik de knop weer omzetten door mijn zegeningen te tellen. Ja, de uitslag had beter, maar ook veel slechter kunnen zijn.

Gezamenlijk met de oncoloog hebben we besloten dat een chemo break van 3 maanden het beste is. Heerlijk om een paar maanden niet naar het ziekenhuis te hoeven! Mijn lichaam krijgt de kans om te herstellen, zodat ze beter datgene aan kan wat er allemaal nog aan komt. 

Goede uitslagen vier ik traditioneel met een "kankervriend". Even dacht ik: "Zal ik een half gebakje nemen?" Snel daarna dacht ik: "Hell no, dit is toch echt wel een heel gebakje waard. Let's Celebrate!" 🎂

25 reacties

Hoi Jessica, ik kan me indenken dat je liever gehoord had dat het beter was dan de vorige keer, maar als dat niet zo is en het is stabiel, dan is dat een hele goede tweede en dubbel en dwars een lekker gebakje waard! Celebrate inderdaad! XXX Nik

 

Laatst bewerkt: 20/10/2019 - 19:12

Lieve Jessica, ik las in je comments bij Alice dat je afgelopen week de uitslag kreeg en vroeg me al af of de berichten goed waren aangezien je er nog niets over had gezegd, maar gelukkig nu dus een blog en ook al had het beter kunnen zijn deze uitslag is wat mij betreft dat gebakje dubbel en dwars waard. 3 maanden ziekenhuis vrij is ook een gebakje waard. Geniet van je vrije tijd de aankomende maanden 😉😘 xx Kim

Laatst bewerkt: 20/10/2019 - 19:26

Hi Kim, 

Lief dat je er aan gedacht hebt. Als ik je bericht goed lees, moet ik nog een gebakje eten. Soms luister ik heel graag naar anderen, zoals in dit geval 😉. Hoop dat het ook goed gaat met jou! 

Liefs, Jessica 

Laatst bewerkt: 21/10/2019 - 19:10

Lievere koekjes bakken ze jammer genoeg niet. Maar stabiel is een hele goede uitslag. Snap je teleurstelling dat het niet gekrompen was of zelfs weg. Maar dit is ook een feestje waard, geen nieuwe aangroei of groter geworden tumoren. 

Geniet van je 3 manden ziekehuis vrij. 🍀

Liefs Alice❤

Laatst bewerkt: 20/10/2019 - 19:48

Hi Alice,

Inderdaad, zo is het. We gaan gewoon door met het vieren van kleinere en grotere feestjes. Als het niet om een relatief goede uitslag gaat, verzinnen we wel een reden 😉. 
Alleen al 3 maanden geen ziekenhuisafspraken is ook weer een feestje waard 🍾.

Liefs, Jessica

Laatst bewerkt: 21/10/2019 - 19:06

Hey Jessica, dit is zeer zeker het hele gebakje dubbel en dwars waard. Dubbel groot had ook gemogen.... Het zou toch zomaar kunnen zijn dat na 3 maanden rust, het eerste effect van verdere behandeling het eerste effect evenaart. Een time-out voor je lichaam kan wonderen doen. 

Met deze time-out ga je lekker genieten van geen ziekenhuis en van wel allerlei andere leuke dingen. Elk geluksmomentje in deze tijd nemen ze je niet meer af.

Lieve groetjes Hebe xx

Laatst bewerkt: 20/10/2019 - 19:49

Hi Hebe,

Dat zou wonderbaarlijk zijn voor mijn gevoel, maar er zijn wel gekkere dingen gebeurd, dus wie weet...

Nu ga ik inderdaad voor veel geluksmomentjes en herstel! 

Hoe voel jij je? 

Liefs, Jessica

Laatst bewerkt: 21/10/2019 - 19:02

Beste John,

Dank je! Nu even genieten van een tijd zonder ziekenhuisbezoeken en behandelingen. Zo fijn! 

Groetjes van Jessica

Laatst bewerkt: 21/10/2019 - 18:58

Zo dubbel zo’n uitslag, snap je eerste teleurstelling. Ook ik heb dat altijd. Geniet van je chemo sebattical. Geniet van je terug  kerende energie😘

Laatst bewerkt: 21/10/2019 - 10:22

Je wilt natuurlijk krimp, krimp en nog eens krimp. Maar gelukkig heb je dit toch als een goede uitslag gevierd. Stabiel betekent immers: geen groei, geen activiteit van de ziekte. En nu 3 maanden zonder chemo, een zee van tijd!
Hopelijk kun je uitgebreid bijkomen en krachten opdoen. 

Sterkte en liefs, Hanneke

Laatst bewerkt: 21/10/2019 - 12:48

Lieve Hanneke,

Precies, je snapt het helemaal! 😉 Stabiliteit is het vieren waard. 3 maanden klinkt lang, maar ik heb het idee dat die tijd voorbij zal vliegen. Ben benieuwd of mijn energie toe zal nemen, hope so! Hoe gaat het met jou? 
Liefs, Jessica

Laatst bewerkt: 21/10/2019 - 18:56

Absoluut vieren die uitslag. Tumoren die niet groeien zijn een gebakje waard, wat mij betreft zelfs een heel feest! Dus genieten van de behandelvrije periode.

Het is je gegund Jessica!

Groet, Paul

Laatst bewerkt: 22/10/2019 - 10:18

Hi Paul, 

Dank je wel! Je hebt groot gelijk. De knop is om en gevierd heb ik. En wie weet wat 3 maanden rust en een ervaring met een plantmedicijn - ik ga hier nog een blog over schrijven binnenkort - op gaan leveren. Hoe gaat het met jou? Lukt het een beetje om gas terug te nemen? 

Liefs, Jessica

Laatst bewerkt: 22/10/2019 - 13:53

Lieve Jessica,

Een heerlijke medicijnplantthee met gebak! Perfecte combinatie. Schrijf er een blog over. Ben benieuwd. 

Gaat wel goed hier. Gas wat terug. Kleine intermenselijke problemen: vergroten karakters tijdens crisis en verwachtingen. Binnenkort hier te lezen.....

En jij? Jij moet je haaks houden. Je bent heel nodig........

en wat ga jij doen? Zoals jij bent. Haaks.

Groetjes,

Paul

Laatst bewerkt: 22/10/2019 - 22:51

Lieve Paul, 

De combi van een plantmedicijn en gebak is niet aan te bevelen 😆, maar los van elkaar zijn ze respectievelijk heel boeiend en lekker. 

Kleine intermenselijke crises horen er helaas bij, maar ik heb ook begrepen dat je belangrijkste relaties zeer sterk zijn, dus komt vast weer goed. Ben in elk geval weer benieuwd naar je blog!

Ik ga m'n best doen om me haaks te houden, het leven te omarmen, waarbij er af en toe ook sprake zal zijn van "minder haakse momenten of dagen". C'est la vie. Vandaag is het in elk geval een hele fijne dag! 

Groetjes van Jessica 

Laatst bewerkt: 23/10/2019 - 10:46

Gas terugnemen is een goed voornemen mits de randvoorwaarden meewerken. Ik ben op het moment patiënt en mantelzorger tegelijkertijd. Mijn vrouw is ziek geworden, niets ernstigs, maar ze is wel echt onderuit gegaan doordat ze zich zelf te veel heeft weggecijferd in de afgelopen jaren. Dat resulteert in wat extra gas in het huishouden e.d. dus hopelijk komt het binnenkort wat meer in lijn met elkaar zodat ik wat meer tot rust kan komen. 

Laatst bewerkt: 23/10/2019 - 12:19

Hi Paul, 

Oef, moeilijk dat je vrouw ziek is, terwijl jij eigenlijk ook je rust nodig hebt. Ook voor een partner kan het heel zwaar zijn, dus niet vreemd dat dit een keer gebeurt. De timing had alleen beter kunnen zijn. Hopelijk knapt ze snel op. Sterkte! 

Liefs, Jessica

Laatst bewerkt: 23/10/2019 - 19:56

Ik ben al meer dan een jaar stabiel, zeker een gebakje waard! En een lekker wijntje ;-) Als genezing niet mogelijk is, gaan we voor stabiel. Heel lang, als het kan! 

Ik schreef vorig jaar rond de feestdagen dat ik hoopte dat 'wij die niet beter worden' mooi stabiel voort konden sukkelen. Je bent de feestdagen behandelvrij, wat heerlijk. Ik hoop zo voor je dat je weer wat energie krijgt en zonder gedoe kunt genieten van die drie maanden! Heel veel liefs XXX

Laatst bewerkt: 22/10/2019 - 12:34

Lieve Frieda, 

Bedankt voor je lieve woorden. Geweldig dat je al een jaar stabiel bent! Dat moet ook gevierd worden, maar volgens mij kan ik dat wel aan jou overlaten 😉. Hoop dat je situatie nog heel lang stabiel blijfy!  Ik lig nu met griepachtige klachten op de bank. Beetje balen, omdat ik met man en dochter wat leuks zou gaan doen, maar het is ff niet anders. Heb nu een goed excuus om Peaky Blinders te bingewatchen, haha. 

Liefs, Jessica

Laatst bewerkt: 22/10/2019 - 13:49