PIJN!

Jé Kankerista ín Panterprint! hier, een boekje open doet...

Pijn. Ik heb hier vaker geschreven dat ik dagelijks Pijn ervaar. De ene dag, het ene moment is het andere niet en verschilt de Pijn in verschillende gradaties. 

Ook weet ik dat iedereen Pijn anders voelt, maar ik zal proberen te omschrijven hoe ik het nu, op dit moment voel:

Het is alsof mijn buik met een botte lepel uitgehold wordt, mijn borsten tussen een bankschroef liggen die langzaam aangedraaid wordt, mijn rug vol getimmerd wordt met grote roestige spijkers, aan mijn benen gewichten hangen die in de vele kilo’s-categorie behoren en mijn voeten met een drilboor bewerkt worden. 

Dit alles onverdoofd. 

Ik kan het wel uitschreeuwen van de Pijn, innerlijk doe ik dit ook. 

Deze Pijn kwam net van 0 naar Triljoen opzetten in een paar luttele minuten en moest ik me haast kruipend de trap op slepen richting mijn Pijnmedicatie (o.a. Fentanyl) die trouw op mijn nachtkastje ligt. 

En nu lig ik. Lig ik te wachten, hopen, bidden (en dat voor een Atheïst) dat deze -dubbele dosis- snel in kickt. De illusie dat ik snel Pijnvrij ben, heb ik niet, ‘Acceptabel’ is al een hoog haalbaar iets en daar mik ik nu op. 

Heb vannacht eindelijk weer eens goed geslapen, meer doorgeslapen dan in etappen en stond voor mijn doen goed op. 

Dit alles is nu weg, nog vóór 10.00u in de ochtend, de dag is nog maar net op gang. 

Pijn vreet alle energie en meer. Vandaag kan ik al afschrijven, wordt niets meer dan hangen, liggen en lezen. Misschien met een beetje geluk lukt Netflixen ook nog wel, maar TV kijken kan me soms meer energie (concentratie) kosten dan dat ik er van bij kom.

We zullen zien. 

Heb ik veel van zulke dagen? Best wel. Baal ik hiervan? Ja, natuurlijk! Maar lig er niet teveel bij stil, want dan zou ik gek worden. Nou ja, gekker dan dat ik al ben.

Het ding met dagen is, is dat ze voorbij gaan. Dat geldt voor zowel goede als slechte dagen. Alleen die laatste mogen wat sneller (voorbij) gaan van mij. 

Wederom: Ik schrijf dit niet om medelijden te genereren - Alsjeblieft niet, zeg! Dat doet alleen maar meer Pijn. Probeer je alleen een beeld te geven hoe Pijn bij iemand met Kanker of een Chronische Ziekte er uit ziet, voelt en wat voor een impact het heeft op het dagelijks leven. 

Héél langzaam voel ik inmiddels de Pijn wat afzwakken en kan ik wat beter ademen. Nestel me nog iets dieper in mijn Kussenfort, leun wat meer naar achteren en ga mijn rust pakken....

Liefs,

Jé Pijnlijke Kankerista ín Panterprint!

 

#FuckCancer #Pijn #InfluCancer #KloteKanker #Fentanyl #NETKanker #neuroendocrinetumor #neuroendocrinetumorcancer #Kussenfort #MagIkDanBijJou Art: #ScreamingSadnessPain #NoraGad