......Crazy world......

In Iran wordt er een vliegtuig uit de lucht geschoten. In Nederland gaan jongeren elkaar te lijf met grote messen. In Nederland worden bombrieven rondgestuurd. ABNAMRO besluit geen rente meer te geven op spaargeld. Youtube-sensatie Nikkie de Jager blijkt een transgender na haar coming-out. Ze zwicht niet voor chantage. Wat een wereld.

Terwijl de wereld surrealistisch doordraait lig ik moe en uitgeput op de bank. Mijn wereld draait even – deed het natuurlijk al langer - om chemo. Nummer vijf dit keer. [ nu een week geleden ]. De chemo’s slopen helaas mijn goede bloedplaatjes en laat mijn HB-waarde in mijn bloed flink dalen. Ik heb gewoon een tekort aan rode bloedcellen. Ik word er erg moe van. ‘Gelukkig’ is mijn bloedwaarde slecht genoeg en krijg ik nieuw vers bloed. Even energie tanken noem ik het tegenwoordig. Fijn dat het kan. Vandaag was ik aan de beurt. Even dik twee uur aan het infuus om de bloedwaardes weer wat te herstellen. Lekker als je weer rond kan lopen en niet steeds hoeft te zitten. Verder is het vooral afwachten wat de chemo’s doen. Na chemo – nummer 6 – over twee weken verwacht ik weer een scan. En dan volgt er ongetwijfeld advies over de volgende stap. Ik besef dat we het bijna niet meer hebben over mijn prostaat en mijn PSA-waarde, maar over kanker in het algemeen nu mijn lijf op veel plekken is aangetast. Laat de wereld en ook mijn eigen wereld een beetje mooier worden in 2020.     

9 reacties

Ik vindt je een prachtkerel Fred, je beschrijf het allemaal zoals ik er ook in sta en erover denk! Ik weet zeker dat dit jaar ook weer wat goeds zal brengen en dat we ervan kunnen genieten dat we er nog zijn!

Vechten heeft geen zin denk ik, maar positiviteit dwingt geluk af!  Hoop dat je weer snel je leuke dingen kan doen, die verdienen we allemaal!🍀👍🤪

Groetjes Grutto

 

 

 

Laatst bewerkt: 16/01/2020 - 00:37

Ach, je kan de grote wereld laten voor wat hij is en je concentreren op je eigen, zij het kleine, wereld. Dat is, wat ik doe. Het is een beetje wrang om te moeten vaststellen, dat die grote wereld ook zonder mij wel verder draait. Maar het geeft wel rust.

Ook mijn wereld draait om kanker. Zonder dat ik daar erg veel last van heb, maar toch. Kanker is nooit ver uit mijn gedachten en schept zijn eigen kleine nieuwsfeitjes. Ik heb niet de neiging om alles te rapporteren. Teveel werk voor een veel te kleine markt.

En zo rommelen we voort. Wens dat je behandelingen succes hebben en dat je je er prettiger on sterker door gaat voelen.... H

Laatst bewerkt: 16/01/2020 - 06:30

Bewonderingswaardig hoe jij wel met één voet in die wereld blijft staan. Hou vol, Fred, en ik wens, duim en hoop heel hard met je mee dat het in beide werelden beter mag gaan. Eerst snel in de jouwe! Heel veel sterkte met alles XXX

Laatst bewerkt: 16/01/2020 - 10:16

Heel veel geduld en toch ook genieten van de dingen die nog wel kunnen. En van de vele lieve mensen om je heen. Je verhaal doet me zo denken aan mijn partner. Was ook een optimist en daardoor voor de omgeving zo fijn om mee om te gaan. Ik leef mee!

Laatst bewerkt: 20/01/2020 - 09:32

Wat kun je mooi schrijven! 
Ik hoop dat je snel weer meer energie krijgt! Veel sterkte! Groetjes Viola 

Laatst bewerkt: 20/01/2020 - 10:16

Dag Fred,

Ook ik hoop dat onze wereld(en) dit jaar een beetje beter worden. Dat we in ieder geval kunnen genieten van alle liefde om ons heen, liefde die er mede voor zorgt dat je, nog een tijdje op de been blijft. De vorderingen die op dit moment op het gebied van kankeronderzoek plaatsvinden, komen voor ons wellicht te laat. Maar degenen die na ons met deze sluipmoordenaar te maken krijgen, doen er misschien hun voordeel mee. Veel succes Fred met het “bijtanken” en ... hou vol!

Rene

Laatst bewerkt: 20/01/2020 - 10:21

Grazy world Fred

nou en of het gekkenhuis is je kunt het zo niet bedenken ik ben kunstschilder en 50 jaar geleden begon mijn carrière met het schilderen van surrealistische taferelen, op zeker moment kon ik niet meer tegen de dagelijkse werkelijkheid op die is gekker dan ik, sindsdien doe ik normaal.

en dan hebben wij nog een extraatje waar je geen baas meer bent door niet te roken, bio eten, niet drinken, geen drugs and rock and roll.
in bed of bank bijkomen van chemo en de rit met ambulance of taxi angst dat je het in je broek doet in publiek.
Niet vooruit te branden maar na bloedinfuus je weer het heertje te voelen, terwijl je de behandeling probeert te begrijpen gebeuren er dingen met je die niets met een griep of val van het dak te maken heeft, het is iets anders waar de piloot-captain de zaak in handen heeft.
Na 15 maanden was het voorzichtige beeld wat de oncologe schetste dat ik vrij van kanker ben maar een scan over een paar maanden vanzelfsprekend om dat te blijven bevestigen.
En nu zit ik dus thuis the day after en heb slecht kunnen slapen en word wakker met heftige duizeling en misselijkheid en moet overgeven en terug in bed.
Na een paar uur lijkt dit te stabiliseren en nu zit ik iets te schrijven aan iemand in soortgelijke situatie maar die moet nog even.
Er zijn na behandeling blijvende letsels mogelijk oorzaken zowel radio-als chemotherapie die slopen niet alleen de tumor maar ook gezonde delen onvermijdelijk. Ik had dat nooit zo goed begrepen wat dat inhoud als de medici je er over voorlichten maar inmiddels weet ik dat het van alles kan zijn.

Ik weet nu dat je genezen kunt van een kanker maar dat je er niet klaar mee bent, 
Henk ik wens je beterschap en sterkte tijdens de behandelingen.

Salut
Thedor
 

 

Laatst bewerkt: 22/01/2020 - 17:52

Dank voor jullie lieve , open en eerlijke reacties. 'Elk huisje heeft zijn kruisje', blijkt maar weer. Blijf positief  en ga voor al het moois wat er op je pad kan komen.

Groet

Fred 

Laatst bewerkt: 30/01/2020 - 17:46