Weer thuis

Vorige week vrijdag heb ik de operatie gehad. Het is uiteindelijk een buismaag geworden, vanwege de locatie van de tumor. Die kon pas worden vastgesteld bij de operatie. 

Vrijdagmorgen was de operatie, vrijdagmiddag moest ik al weer actief worden. Steeds een beetje meer, met oefeningen voor longen en ademhaling en hoesten (ter voorkomen van longontsteking). 

Iedere dag weer een beetje meer eten, met soepjes, pureetjes, eiwit sapjes, eiwit verrijkte smoothies, enzovoort. Allemaal via het Prepare programma. Kleine cupjes met chocolade mouse, kleine cupjes met tonijnmouse en zalmmouse (en voor de mensen die ertegen kunnen ham mouse).Kleine kopjes broccolie en tomatensoep. Alles zo gemaakt dat het goed langs de operatie naden kan. 

Donderdag morgen had ik voor het eerst het gevoel dat mijn lichaam weer opgang kwam. Om 7:00 had ik al de eerste 5 minuten op de hometrainer geklokt. Helaas was de expressobar (waar al de hele week door de arts naar werd verwezen voor een LEKKERE bak thee en koffie)  dicht. Je kon alleen iets uit de koeling kopen, of een ijsje. Toen maar besloten weer terug naar boven te lopen. 

Die donderdag kwam de arts met een leuk voorstel. Of ik donderdag naar huis wilde. Na wat lichte paniek thuis, ben ik uiteindelijk in de avond thuis gekomen. 
Ik was erg moe. Ook de vrijdag kostte veel energie, maar dat is normaal. De afstanden die je in het ziekenhuis aflegt zijn veel kleiner. 

Inmiddels alweer een aantal wandelingen gedaan, een beetje eten gekookt. 

Vandaag is Joost thuis gekomen. ( een dagje later dan normaal, om ons nog wat rust te gunnen.)

Al merk ik dat mijn lichaam nogal een klap heeft gehad, door de pijn medicatie heb ik een groot deel van de tijd geen score hoger dan 1 of 2 op een schaal van 10. Nu ben ik terug op paracetamol. 

Hopelijk kunnen we dit weekend nog weer wat verder komen. Er is me wel aangegeven dat ik niet gek moet kijken fors af te vallen deze weken. Omdat ik momenteel nog steeds alleen maar vloeibaar mag, en de hoeveelheden die ik kan handelen nog niet geweldig groot, zou dat best kunnen. Maar dat hoeft geen ramp te zijn.  10 tot 15 % gewichtsverlies in de eerste maand is een gemiddelde. 

En als het echt niet lukt, er is een sonde achtergelaten voor sonde voeding. Dit wordt alleen ingezet als het echt moet, maar hij is beschikbaar.

4 reacties

Hoi Arnold, goed te horen hoe het de afgelopen week is gegaan en dat je weer thuis bent! Sterkte met de opbouw! Groeten, Robert. Nb Jou kennende heb je aan de koffie denk ik weinig gemist 😄

Laatst bewerkt: 26/04/2020 - 09:22

Wil niet te snel gaan beste Arnold. Geef jezelf de tijd om te herstellen. Met kleine stapjes vooruit. Is beter dat te hard gaan en weer 5 stappen achteruit. Hartelijke groet Dasje.

Laatst bewerkt: 26/04/2020 - 11:59

Hi,

Ik weet dat het geen wedstrijd is. Maar omdat in het verleden de laatste dagen in het ziekenhuis rare effecten op me had (koorts die uiteindelijk pas wegging bij het naar huis gaan) was een korter verblijf in het ziekenhuis voor mij geen straf. Nu in alle rust proberen bij te komen. En te wennen aan het eten, want dat veranderd toch wel fors, na een buismaag operatie.

Laatst bewerkt: 28/04/2020 - 07:07