Weer goed gekeurd voor chemo 3, maar volgende keer waarschijnlijk minder chemo

Vandaag ben ik weer op gesprek geweest bij de arts assistent oncologie (dr Razenberg). Het blijft altijd weer fijn om een glimlach en een vriendelijk woord te krijgen van de medewerkers van het Catharina ziekenhuis. Heel fijn hoe de medewerkers daar met je meeleven, ondanks dat ze zovelen zien iedere dag. Ik vind het ook mooi om te zien dat er vele collega patiënten  met mij daar de lol van dingen inzien en  ervan houden om af en toe een grapje te maken. 

Om te bepalen of ik de volgende chemo volledig mag krijgen, wordt er gekeken naar mijn bloedwaarden voor iedere chemo. Mijn witte bloed lichaampjes waren deze keer toch wel erg minimaal, en in een duidelijk dalende trend vanaf de start van de chemo. Nog net genoeg voor morgen, maar dat wordt dus volgende week bij chemo 4 wat minder chemo middel. Tja, mijn beenmerg heeft het momenteel zwaar... Maar ja, daarom houden ze alles in de gaten. Bij de een gaan de bloedplaatjes naar beneden, bij de ander de leukocyten (witte bloedlichaampjes). 

Ik merk wel dat mijn rij kwaliteiten leiden onder de behandeling. Dat wordt dus meer taxi/anderen die me moeten rijden. Dat hoort er ook bij, al is het aanvaarden van hulp van anderen niet altijd mijn ding. 

Gelukkig is vandaag de lekkage in de badkamer opgelost. Er zaten 2 T stukken in de badkamer bij de  standleiding (hoofdafvoer). En die waren beide stuk (de een wat meer dan de andere). Nu alleen wel een wat industriële look in het toilet. Het plafond is over een stuk van ongeveer 40 bij 30 open gewerkt.. Daar komt straks een verlaagd aluminium plafond tegenaan, maar nu is het nog wat open. Wel handig om te kijken of alles droog blijft.

De tintelingen in mijn voet niet van de chemo, maar van iets waar ik al langer last van had, mijn rug. Fijn om te weten, dat lost zich later wel op als ik na de operatie wat meer moeite ga krijgen met eten... Kom ik misschien toch nog een keer op goed gewicht. ;-)

Voor nu hebben de arts en ik besloten nog even rustig aan te doen met de stimulerende middelen, om me energie te geven. Kunnen we altijd later nog doen, maar voor nu doen we het alleen op de chemodagen (wat standaard is). De rest nog even op eigen kracht. Het verklaart wel waarom ik de dip van de chemo vaak pas de dag erna merkte... Die medicijnen, die je krijgt voor de chemo dat is goeie stuff ;-)

Vandaag ook een extra reden vernomen om me goed aan de regel te houden van 2x toilet doorspoelen tijdens de chemo periode. De monteur vandaag had een keer in een ziekenhuis de potten mogen vervangen van de oncologie afdeling... die waren nog niet oud, maar wel al ontdaan van de glazuurlaag. Dan snap je in elk geval waarom je lichaam moeite heeft met die chemo materialen. 

Morgen (woensdag) is er weer chemo dag. Fijn dat de afspraken nu in de ochtend zijn de komende tijd. Scheelt weer lastig nuchter zijn door de dag heen. Morgen ga ik ook over de helft van de chemo kuur heen. Na morgen nog maar 2. Eind februari is dit deel van het traject klaar.  Misschien maar even vieren, altijd leuk om redenen te vinden iets te vieren.