Efteling bezocht en eten blijft een dingetje

Afgelopen zaterdag hebben we mogen genieten van een mooie zaterdag in de Efteling. Gedurende de dag heb ik, voor mij voor het eerst, de rustruimte gebruikt. Heerlijk een uur op bed kunnen bijtanken. En voor Joost ook gelijk een rustmomentje. Fijn dat dat kan. Uiteindelijk ben je wel even bezig, want je moet de sleutel aan de andere kant van het park ophalen... maar goed, het is en blijft de 2e EHBO ruimte. Dus als er iets gebeurt moet de EHBO je kunnen bereiken. De kinderen vonden wel dat papa maar langzaam liep. Laten we zeggen dat ik in energiespaarmodus liep.

Aan het eind van de dag hebben we nog een lekkere pannenkoek kunnen eten in Polles keuken, het pannenkoek restaurant van de Efteling. Zondag was wel een bijtank dagje... maar ..., we hebben het maar wel gedaan. Op de dag dat de chemo en bestraling me eigenlijk op het diepste punt zou moeten hebben (de werking van de chemo/bestraling zou 7 tot 10 dagen na de laatste bestraling mijn conditie naar beneden duwen). We hebben met zijn allen genoten en mooie herinneringen gemaakt. 

Eten blijft nog wel een  lastige. Ik moet eigenlijk niet afvallen (hoe gek dit ook klinkt). Ik heb de buffer nodig voor na de operatie, maar nu zit ik continu met een vol gevoel, terwijl ik eigenlijk niet eens speciaal veel eet, al probeer ik heel bewust (in overleg met een diëtiste) alle voedingsmiddelen binnen te krijgen. Het lijkt wel of mijn maag minder kwijt kan, of trager werkt of zo. Morgen heb ik weer contact met de diëtiste, toch maar even kijken of dat niet anders kan. Vorige week ook al een gesprek gehad. Toen hebben we geprobeerd zaken zo aan te passen dat het zonder speciale voeding kan, maar misschien dat ik daar dan toch maar aan moet toegeven. Eens kijken hoe dat smaakt ;-) . 

 

 

3 reacties

Hi Adrian.... Toen de kop las van deze blog entry, raakte ik geinteresseerd en heb al je blog entries gelezen. Reden: jij hebt 2 van de ongemakken, die ik maar al te goed ken: eetproblemen en vermoeidheid.

Ik ben al jaren geleden overgeschakeld op speciale voeding. Flesjes van 200 ml pure voeding, die mij het grootste gedeelte van de dag doorhelpen. Alleen in de middag eet ik iets normaals, zij het licht. En ik heb nieuws voor je: die dingen smaken nergens naar, natte krant in diverse heerlijke smaken :-(

Maar het houdt me prima op de been. Ik las in een andere blog entry, dat je inslaap problemen had. Als ervaren lever patient weet ik, dat dat probleem vaak voorkomt doordat je `s avond teveel eet. Je lever moet dan bijklussen gedurende de nacht en dat maakt, dat je slaapproblemen krijgt. Het is nu 03:30 en ik schrijf dit. En waarom? Ik heb gisteravond iets gegeten, wat ik beter had kunnen laten staan. Was wel lekker.....

Chemo schijnt een geweldige belasting te zijn voor de lever. Daarom denk ik, dat er een samenhang is. Overweeg het maar eens...

Sterkte.... H

Laatst bewerkt: 11/03/2020 - 04:56

Als je als patient met zware problemen aan je spijsverteringsorganen niet goed let op wat, hoe en wanneer je eet, is het snel afgelopen met je kwaliteit van leven. Neem dat maar van mij aan. Ik heb een redelijk lang leven ervaring met soort dingen.

Jou opmerking is derhalve niet echt relevant en toont maar weer eens aan dat niet-patienten geen zicht hebben op de specifieke problemen, die een patient. Ik zie dat dagelijks om mij heen en ben er ongevoelig voor geworden.

.....H

Laatst bewerkt: 11/03/2020 - 19:59