Terug van even weg geweest...........

Goedenavond allemaal, inmiddels is het een dag of elf geleden dat ik hier een blog heb geschreven. Niets voor mij, omdat ik tot nu toe wekelijks bijhield in mijn blog hoe vooral de chemo mijn leven beïnvloedde. Ook heb ik de afgelopen elf dagen niet gereageerd op de reacties van alle lieve mensen die mij al een hele tijd volgen. Bij deze wil ik jullie allemaal bedanken voor de warme en lieve reacties ;)

Het volgende wil ik graag met jullie delen. En niet omdat ik het gevoel heb dat ik verantwoording moet afleggen, maar heel simpel omdat ik dat wil en fijn vind om met jullie te delen. Voorop wil ik stellen, dat ik nog steeds overal heel positief in sta en ook ben ik nog steeds dankbaar voor dit traject. Het heeft mijn leven verrijkt en dat doet het nog steeds. Ook heb ik nog steeds mijn humor, kan natuurlijk ook niet anders omdat het simpelweg een deel van mij is.

De reden dat ik even niet heb geschreven, is dat ik mij er simpelweg niet meer toe kon zetten. Op zich, mits ik mij niet beweeg ;) gaat het best goed met mij. De bijwerkingkjes zoals smaak, droge huid, verstoorde slijmvliezen, bloedneusjes e.d. zijn inmiddels gewoon geworden en daar stoor ik mij niet meer aan. Komt ook allemaal snel goed na vrijdag. Waar ik mij echter wel echt aan begin te storen, oorzaak de lange duur van het chemo traject, zijn het constante chemogevoel ( de ene keer sterker dan de andere keer ) en het lege energievaatje dat als gevolg heeft dat mijn conditie nul is. Ik loop echt in het tempo van een oude man, wat ik natuurlijk ook ben ;) En na een inspanning van vijf minuten loop ik al te hijgen, en moet ik tien minuten bijkomen voor ik weer aanspreekbaar ben. Lang leve de hulp in de huishouding, die van mij is echt een toppertje, alles bling bling ;) Nog een symptoom van het energiegebrek is, dat ik compleet futloos kan zijn. Ik kan uren op de bank liggen, of uren voor mij uitstaren zonder dat er iets gebeurd. En met liefde laat ik dat gevoel dan ook toe, omdat de wil er even niet is. Wel probeer ik mij zoveel mogelijk aan de belofte aan mijzelf te houden, om iedere dag even naar buiten te gaan en over straat te schuifelen ;)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aankomende vrijdag heb ik mijn laatste chemo, en dat wordt een feestje. De taarten heb ik al besteld en voor de verpleegsters die nu in de nachtdienst zitten, heb ik vandaag een lekker gebakje gebracht. Ik weet zeker dat het vrijdag een leuke dag gaat zijn, en ik ben vast van plan om mijn laatste chemodag wel met jullie te delen ;) Al met al valt het dan ook wel mee, en heb ik maar één week gemist met mijn blogs ;)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De sleur van de chemo staat nu op het punt om doorbroken te worden. Na vrijdag zal er geen medicatie meer mijn lijf ingepompt gaan worden. En dat voor eerst in een onafgebroken medicatie toediening van vijf maanden. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat gaat zijn. Weer een nieuwe fase van mijn kanker traject in ;) Ik verheug mij er op, en ben er helemaal klaar voor om weer een stap verder te gaan zetten. En denk maar niet dat jullie van mij af zijn hoor, want ik ga gewoon door met mijn blogs over mijn ervaringen na de chemo ;)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De grootste en fijnste ontwikkeling tot nu toe in mij, door mijn kankerervaring\traject, is toch echt de emotionele en spirituele ontwikkeling die ik heb doorgemaakt en nog steeds doormaak. De innerlijke rust die dat geeft is zo fantastisch. Het lijkt er zelfs op dat deze ontwikkelingen in mij er voor zorgen, dat ik steeds meer het goede in anderen zie en begrip voor anderen op kan brengen. Tenslotte zijn wij allemaal een product van ons geleden leven. En ik ben één van de gelukkigen die op een afstandje naar mijzelf moest gaan kijken, en dat leidde tot een reset gevolgd door de start van een leven dat meer puur is. Natuurlijk zijn deze onderwerpen ook besproken met mede patiënten in de chemokamer. Onderling grapten wij dan ook wel, dat kanker een aanrader is voor een fijner leven...........

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maar nu eerst nog even vrijdag, chemodag ;) De laatste............Yesss!!! En dan langzaam naar de zomer........niemand zal mij horen klagen ;)

12 reacties

Ai ai Sander, de laatste loodjes, hè. Ik zat er bij taxol 10 helemaal doorheen. Totaal van de wereld. Maar ik kwam ook snel weer terug na de laatste! Wat een heerlijkheid! Sterkte vrijdag en een goede afsluiting van dit traject gewenst met de mensen op de afdeling.
Xjen
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Lieve Sander,
Yess, eindelijk dan de laatste kuur!
Ook ik heb bijzonder veel respect voor de manier waarop jij ermee omgaat, petje af! Op naar een chemo- en kankervrije toekomst!
Veel sterkte morgen bij de laatste kuur!
En natuurlijk moet je blijven bloggen!
Dikke kus
Dientje
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Lieve Sander, Deze laatste horde is bijna genomen! Groot compliment voor je positieve houding! Nog even en dan kun je genieten enne... Blijf vooral lekker bloggen! Dikke kus, Rita.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Marenov, dank je wel voor je reactie. Na vrijdag kan het alleen maar beter worden ;)

Warme groet, Sander

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Hey Jen,

Ja echt die laatste loodjes! Alsof het zo uitgezocht is, bij mij begon het ook na Taxol 10 echt toe te slaan. Niet vooruit te branden.........Maar inderdaad, na vrijdag rustig weer terug naar de top ;)

X Sander ;)

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Hey Dientje ;)

Jaaaaaa, daar is ie eindelijk, de laatste chemo. Feestje!!! Dank je wel voor je lieve reactie ;) En voor mijn ontdekker zal ik zeker doorgaan met bloggen ;)

Liefs Sander......

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Hey Rita,

Dank je wel voor je compliment en lieve reactie. Heerlijk, na morgen geen infusen meer ;) Kan mijn lijf eindelijk de rotzooi er uit gaan gooien. Lekker herstellend de zomer in ;) En ook voor jou blijf ik gewoon doorgaan met bloggen ;)

Hele dikke kus terug van mij ;)

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Sterkte met je laatste chemodag! En fijn vooruitzicht om in de afbouw fase te komen en idd geen medicatie meer in je lijf. Fijn weekend hopelijk kun je beetje genieten van het mooie weer.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hey Pilaf!
Je hebt je laatste Chemo vandaag gehad..... Dat is fijn! Alles is weggestreept en nu gaan we strepen voor wanneer je lekker naar Spanje gaat.... Een heel ander soort afstrepen..... Beter , fijner , lekkerder, positiever.
Hoe vol! Je kán het echt waar....nu deze laatste chemo nog weg werken in je lichaam en op naar het herstel....met horten en stoten.... Maar die eindstreep ga je zekers halen vriend!
Immer gerade aus nog steeds!
Ik had je nog graag willen verrassen vandaag maar het is me niet gelukt..... Sorry!
dikke kus
Ber
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Hoi Kim,

Dank voor je berichtje, en inmiddels ben ik vrij van verdere chemo's. En zondag heb ik inderdaad heerlijk genoten van het weer. En nu, weer opbouwen...........

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Hey lieve Ber,

Dank je wel voor je bemoedigende woorden. Ik ben happy en voel mij sterk. Inmiddels natuurlijk door de chemoshit heen, en nu moet het mijn lijf maar eens uitgaan. Dat geef ik even de tijd, en nu is het weer tijd om op te bouwen. En yes, aftellen voor Spanje! Denk dat het Mei gaat worden. Lieverd, je intentie om te komen zegt mij meer dan genoeg en doet mij goed. Jij bent een schat, en de BBQ-afspraak staat nog. Ik ga het jullie laten weten...........Dikke kus voor jou Ber ;)

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14